Növénygondozás

Kertes házban laknak? Esetleg a lakásban szeretnének virágokat nevelgetni? Itt mindent megtalálnak, ami szükséges ahhoz, hogy sikeresen tudjanak színes virágokat és fákat nevelni. A virágok lényegében minden helyiséget képesek kellemesen felélénkíteni, ill. ha házban laknak, szépíthetik segítségükkel az udvart vagy az előkertet.

Rengeteg lehetőségük van a tökéletes virág kiválasztásár. A klasszikus muskátlik, azáleák vagy filodendronok, de a kevésbé ismertek, mint a korallvirágok, cikászok, hidropóniák mind megtalálhatóak nálunk. Az ezt a kategóriát érintő cikkekben főleg a növények gondozására fektettük a hangsúlyt - mikor és mennyit öntözzük, hogyan ültessük át, hogyan szaporítsuk, ill. milyen különleges bánásmódot igényelnek az egyes növények. 

Azoknak, akik házban laknak, lehet, hogy a "nagyobb kaliberű" növények fognak tetszeni, mint például a tuják, melyek segítségével természetes kerítést alakíthatunk ki, de jó választás lehet a borostyán is. Mindezt és még sok mást is találnak nálunk. Ha növényekkel szeretnének foglalkozni, oldalunkon minden fontos dolgot megtalálnak. 

A bazsarózsa gondozása

A bazsarózsa gondozása

A régi szokások szerint a bazsarózsa a gazdagságot és a hódolatot jelképezi. A kínai császárság kertjeiben, később Japánban, majd több mint 2000 évvel ezelőtt Európában is elkezdtek vele foglalkozni.  Nagy imádatnak örvendtek és házasságkor hozományként is szokták használni. A...

Dátum: 18.08.2021 / Autor: Dominika Ježová
Hogyan termesszünk egrest?

Hogyan termesszünk egrest?

Az egres vagy köszméte rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A boltok polcain csak ritkán találkozhatunk vele, éppen ezért nagyon sokan otthon termesztik! Hogyan kell gondoskodni róla? Mai cikkünkből megtudhatják! 

Dátum: 06.08.2021 / Autor: Kaja Mihalovičová
A hortenzia gondozása

A hortenzia gondozása

A hortenzia pompás mérettel és telt virágzattal gyönyörködtet minket. Hogyan kell helyesen gondozni? Sok vízre van szüksége? Hogyan szaporodik? Minden fontosat megtudhatnak mai cikkünkből! 

Dátum: 23.06.2021 / Autor: Dominika Ježová
Hogyan gondozzuk az amarilliszt?

Hogyan gondozzuk az amarilliszt?

Nálunk az Amaryllis belladonna általában szobanövényként jelenik meg, de nyugodtan ültethető ágyásba is. Hogyan gondozzuk megfelelően? Hogyan ültessük át és szaporítsuk? Tudjanak meg többet mai cikkünkből! 

Dátum: 05.03.2021 / Autor: Dominika Ježová
15 cikkek 61