Növénygondozás

Kertes házban laknak? Esetleg a lakásban szeretnének virágokat nevelgetni? Itt mindent megtalálnak, ami szükséges ahhoz, hogy sikeresen tudjanak színes virágokat és fákat nevelni. A virágok lényegében minden helyiséget képesek kellemesen felélénkíteni, ill. ha házban laknak, szépíthetik segítségükkel az udvart vagy az előkertet.

Rengeteg lehetőségük van a tökéletes virág kiválasztásár. A klasszikus muskátlik, azáleák vagy filodendronok, de a kevésbé ismertek, mint a korallvirágok, cikászok, hidropóniák mind megtalálhatóak nálunk. Az ezt a kategóriát érintő cikkekben főleg a növények gondozására fektettük a hangsúlyt - mikor és mennyit öntözzük, hogyan ültessük át, hogyan szaporítsuk, ill. milyen különleges bánásmódot igényelnek az egyes növények. 

Azoknak, akik házban laknak, lehet, hogy a "nagyobb kaliberű" növények fognak tetszeni, mint például a tuják, melyek segítségével természetes kerítést alakíthatunk ki, de jó választás lehet a borostyán is. Mindezt és még sok mást is találnak nálunk. Ha növényekkel szeretnének foglalkozni, oldalunkon minden fontos dolgot megtalálnak. 

A kaktuszok és szukkulensek teleltetése és téli gondozása

A kaktuszok és szukkulensek teleltetése és téli gondozása

Ahogyan a tél befolyásolja a mi szervezetünket, úgy hatással van a növényeinkre is. Nekünk is fel kell készülnünk a télre és a hideg időszak alatt mindenki egy kicsit jobban foglalkozik az egészségével, hogy ne betegedjen meg olyan könnyen! Na de mi a helyzet a növényekkel?...

Dátum: 11.12.2021
A bazsarózsa gondozása

A bazsarózsa gondozása

A régi szokások szerint a bazsarózsa a gazdagságot és a hódolatot jelképezi. A kínai császárság kertjeiben, később Japánban, majd több mint 2000 évvel ezelőtt Európában is elkezdtek vele foglalkozni.  Nagy imádatnak örvendtek és házasságkor hozományként is szokták használni. A...

Dátum: 18.08.2021 / Autor: Dominika Ježová
Hogyan termesszünk egrest?

Hogyan termesszünk egrest?

Az egres vagy köszméte rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A boltok polcain csak ritkán találkozhatunk vele, éppen ezért nagyon sokan otthon termesztik! Hogyan kell gondoskodni róla? Mai cikkünkből megtudhatják! 

Dátum: 06.08.2021 / Autor: Kaja Mihalovičová
15 cikkek 67