Zuhanyfal vagy csuklóajtó a fürdőszobába?

Új fürdőszoba vagy részleges felújítás? Ebben az esetben álljanak meg egy pillanatra, mivel ez a cikk érdekes ötleteket adhat és innovatív megoldásokkal gazdagíthatja a fürdőszobát! A zuhanyról fogunk beszélni! 

Zuhany üvegfal a fürdőszobában

A klasszikus, kész zuhanykabinokat valószínűleg mindenki ismeri. Találkozhatnak olcsóbb és drágább modellekkel is, ezért általában senkinek nem jut eszébe, hogy más megoldás is létezhet. 

Az üveg zuhanyfal egy olyan lehetőség, amely praktikus, de modern is egyben. Elnyerheti tetszésüket a csuklóajtó is, amely helyet spórol és feladatát is tökéletesen ellátja. Miről is van szó valójában? Hogyan néznek ki a zuhany falak? Mennyibe kerül ez a megoldás? Minden fontosat, ami a fürdőszoba tökéletesítését illeti, megtalálhatnak cikkünkben. 

Zuhanyfal 

Lehet, hogy első hallásra semmit nem mond Önnek a zuhanyfal. Lehet, nem is tudja, de már találkozott is vele. Ez lényegében egy válaszfal, amely üvegből készül. Ez az üveg panel nem a falba van rögzítve, hanem általában a zuhanyfülke tömítéseinél szokott lenni felfogatva. A luxus hotelekben is ezt a megoldást szokták alkalmazni. 

Méret és kivitelezés

Zuhanyfalat több méretben és formában vásárolhatunk. A több féle kivitelezésnek köszönhetően kiválaszthatják az ideális magasságot és szélességet. A sokak által kedvelt Sanita gyártó 80, 90, 100, 120 és 140 cm-es zuhanyfalakat kínál. 

Zuhany üvegfal

A Walk-in zuhanyfalak még több lehetőséget kínálnak, mivel ezek kivitelezésénél nem csak üveget, de más anyagokat is szoktak használni. 

Zuhanyfal zuhanytálcával

A zuhanyfal ezen típusa rozsdamentes alumíniumba vannak ágyazva, tehát az üvegfal lent van rögzítve a tömítéssel együtt. Ráadásul ennek a kivitelezésnek köszönhetően zuhanytálcánk is lesz, amely bebiztosítja, hogy zuhanyzás során a víz ott marad, ahol lennie kell! Egy ilyen zuhanyfal ára kb. 85 ezer forint. 

Az üveg típusát is ki lehet választani. Az egyik lehetőség a sima üveg, a másik pedig a tejüveg, amely nem átlátszó. Különféle kiegészítőket is vásárolhatnak hozzá, mint a rozsdamentes profil, amelyekbe rögzíthetik az üvegfalat.  

Zuhanyfal zuhanytálca nélkül 

A másik, ráadásul olcsóbb lehetőség az a zuhanytálca nélküli üvegfal beszerelése. A zuhanykabin méretétől függően kiválaszthatják a megfelelő méretű üvegfalat. A Sanita gyártó hidrofób felülettel rendelkező NanoGlassal kezelt üvegfalakat árul, alumínium keretben, amelyeket pántok és támfa segítségével lehet rögzíteni. 

Egy ilyen típusú üvegfal ára kb. 40 ezer forint körül van. Természetesn a hátránya az, hogy ez a típus nem tálcára van rögzítve. Ilyen esetben meg kell oldani a víz elfolyását, így a talaj lejtését is. Keressenek olyan üvegfalat, amely tömített profilokkal van ellátva, így jobban szigetel.  

Zuhanykabin csuklóajtó

A klasszikus zuhanyfülkéket már ismerik a boltokból. Találkozhattak üveg vagy műanyag ajtós kivitelezéssel is, tehát ezekben nincs semmi különleges. Általában az ajtók kifele nyílnak, így akár egy négyzetméternyi helyet is elfoglalhatnak a fördőszobában. A másik lehetőség a tolóajtó, ahol a szélességgel lehet probléma, hiszen szükségük van helyre, ahová csúszhatnak. Még ha ez is tűnik a legjobb megoldásnak, van még egy ettől is jobb lehetőség! 

Zuhanykabin csuklóajtó

A csuklóajtó lényegében a redőnyhöz hasonó elven működik. Tehát nem a klasszikus, derékszöges nyitódásról van szó. Ez atípusú ajtó legalább két üvegpanelből áll. A pántoknak köszönhetően össze lehet csukni, így elsősorban helyet spórolhatunk vele, ráadásul egy frissítő zuhany után az ajtón maradt víz sem csepeg majd a padlóra! Léteznek kétrészes, háromrészes és kétszárnyas ajtók is, amelyek két oldalból állnak. Az ilyen modellek ára 40 ezertől 115 ezer forintig terjed. 

Természetesen az ár függ a mérettől, a felhasznált anyagoktól és a kivitelezéstől is. Ezenfelül a pántok típusa és a keret is befolyásoló tényező - műanyag vagy króm, tejüveg, edzett üveg, üveg motívumok különféle struktúrával. Ebben az esetben is választhatunk zuhanycálcával rendelkező vagy zuhanytálca nélküli modelleket. Válogathatunk különféle tömítések közül is. 

Melyik a legjobb? 

Ebben az esetben is kiválaszthatják a csuklóajtó méretét. A kínálatban találhatnak 60, 80, 90 vagy 100 cm széles modelleket. Magától értetődő, hogy az ettől nagyobb zuhanyfülkék esetében méretre kell csináltatni csuklóajtot. 

A legismertebb üveg csuklóajtó gyártók a Gelco, Ravak és az Aquatek. Abban az esetben, ha üveg zuhanyfalat vagy csuklóajtót választanak a fürdőszobába, akkor biztos jó döntést hoznak és végezetül még akár pár forintot meg is spórolhatnak. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 04.09.2019
A cikk értékelése:
(90%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Anatómiai párnák - minden, amit tudni érdemesAnatómiai párnák - minden, amit tudni érdemes

Az anatómiai párna tökéletes választás azoknak, akik éjjel nem tudják magukat rendesen kialudni és fájdalommal kelnek, ami az egész napos tevékenységüket is befolyásolja. 

Terrárium berendezése egy kaméleon számára. Tippek kezdőknek.Terrárium berendezése egy kaméleon számára. Tippek kezdőknek.

Jövendőbeli kaméleongondozóként megfelelően fel kell készülniük, hogy az eredeti élőhelyéhez minél inkább hasonlító környezetet hozzanak létre. 

Hogyan válasszunk GPS navigációt az autóba? A tesztek és az értékelések alapján megtudhatjuk, hogy melyek a legjobbak.Hogyan válasszunk GPS navigációt az autóba? A tesztek és az értékelések alapján megtudhatjuk, hogy melyek a legjobbak.

Már elmúltak azok az idők, amikor papír térképekkel kellett az utakat járni. Igazi hazárdjáték GPS navigáció nélkül ismeretlen helyekre indulni! Önök tudják, hogyan kell GPS navigációt...