Teszt magazin - mosogatógépek. A dTeszt győztese a Bosch

Manapság már megszokott, hogy a mosogatógép a háztartás része. Az interneten rengeteg útmutatót találhanak, melyek segítenek a megfelelő mosogatógép kiválasztásában. Mindenképpen érdemes áttanulmányozni, hogy melyik paraméterekre érdemes figyelni és milyen elvárásokat kell egy mosogatógépnek teljesítenie. 

A legjobb mosogatógép

A tesztek és a vásárlók tapasztalatai alapján összegyűjtöttük Önöknek azokat a modelleket, amelyek még a legszigorúbb kritériumoknak is megfelelnek. 

A teszt eredménye

A dTeszt győztese

A teszt győztese a 60 cm széles, német Bosch SMI88TS26E lett. A teszt során jó eredményeket ért el és az értékelt kritérimokat 70%-ra teljesítette. Hasonló eredményt (66 %) ért el az Electrolux ESL8820RA is, de a Beko DIN28221 (65 %) és a Gorenje GV66160 (65 %) sem maradt le. Jó eredményt ért el a Whirlpool WIE2B19, amely szintén derék eredményeket ért el. A Whirlpool kevésbé sikeres modellje a WRIC 3C26, amely csak átlagos eredményt ért el. 

Értékelt paraméterek

Azok a paraméterek voltak értékelve, amelyek leginkább befolyásolják a mosogatógép funkcionalitását. Az ökonomikus működést is figyelembe vettük. Az eredményt leginkább a mosogatás hatékonysága befolyásolta. Ez után következik a fogyasztás, a mosogatási ciklus hossza, a zajkibocsátás és a kezelhetőség. A mosogatógép kivitelezése is fontos volt az értékelés során. Az említett modellek ezeket az elvárásokat sokszor az elvárásokat is felülmúlták. 

A legjobb beépített mosogatógép

A leggyakrabban használt programok voltak értékelve. A fő és a takarékos program is figyelembe volt véve, melyek esetében főleg a mosogatás hatékonysága és a szárítás volt értékelve. Minden mosogatógép különféle koszos edényekkel volt megtöltve (poharak, műanyag tálak, edények, csészék, evőeszközök), kávé foltokkal, zsíros tányérokkal, odaégett hússal, kukoricakeményítővel és sok más egyébbel karöltve. A mosogatási ciklus minden esetben kétszer volt elindítva, hogy radikális különbségek esetén még egy teszt legyen végrehajtva. A mosogatás hatékonyságának eredményei 55 és 70 % között voltak.  A legtöbb mosogatógép könnyedén megbirkózott a szárítással. 

Tesztelt mosogatógép modellek

A dTesztnek köszönhetően megtudhatják, hogyan teljesítettek a 60 cm széles, beépített mosogatógépek. A teszt eredményei alapján és a vásárlók gyakorlatból szerzett tapasztalataiból megállapítottuk, hogy melyik mosogatógép modell miben kiváló, ill. azt is, hogy miben maradt le a többi mosogatógéptől. 

Minőségi mosogatógép

Csak azok közül a modellek közül válogattunk, amelyek a teszt részét képezték. Az értékelt paraméterek a következőek voltak: 

  • Mosogatási ciklus
  • Fogyasztás
  • A mosogatási ciklus hossza
  • Zajkibocsátás
  • Kezelhetőség
  • Kivitelezés

Végleges értékelés

Azok a modellek bizonyulnak a legjobb választásnak, amelyek példás eredményt értek el. Sajnos valakit eltántoríthat az ár, mivel ez egy átlagos vásárló számára átlagon felüli és nem megengedhető. Egy négyfős családnak bőven elegendő égy 97 - 160 ezer forintos mosogatógép. A teszt bebizonyította, hogy ezek a mosogatógép modellek is megállják a helyüket és felveszik a versenyt drágább társaikkal! A tesztelt modellek közüli választás során tehát biztos, hogy hatékonyságuk tesztelve volt! Az eredmények nincsenek megmásítva! Ne döntsenek gyártó vagy dizájn alapján! Inkább vegyék figyelembe a véleményeket és a teszteket, melyekből megtudhatják a legnagyobb pozitívumokat és a legfontosabb negatívumokat is. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 21.09.2019
A cikk értékelése:
(91.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Teszt magazin - kézi habverők. A teszt győztese a BoschTeszt magazin - kézi habverők. A teszt győztese a Bosch

Az elektromos habverő, avagy kézi mixer kitűnő segítség a konyhában. A piacon több modellel is találkozhatunk különféle gyártóktól. Melyik a legjobb? 

Teszt magazin - A legjobb elektromos kontaktgrillek Teszt magazin - A legjobb elektromos kontaktgrillek

A kontaktgrill pótolja a klasszikus grillsütőt akkor, amikor az időjárás nem teszi lehetővé, hogy a szabadban sütögessünk. Azt, hogy melyek a legminőségibb modellek, megtudhatjuk a Teszt...

Teszt magazin - folyékony WC tisztító Teszt magazin - folyékony WC tisztító

Nehézségei adódtak a WC tisztításával? Egy minőségi és hatékony tisztítószer segíthet! A Teszt magazin alapján megtudhatjuk, melyek a legjobb termékek.