Teszt Magazin - porszívók. Melyek a legjobb klasszikus porszívók?

A porszívó minden háztartás alapvető felszerelései közé tartozik. Ha a vásárlást fontolgatja, akkor mindenképpen fel kell készülnie arra, hogy a piaci kínálat igazán sokszínű.

A porszívók tesztjének eredménye

Teszt Magazinból kiderült, mely termékeket érdemes megvenni és melyik tényezők döntő fontosságúak vásárláskor.

Tesztelési program

Bár első pillantásra talán nem úgy tűnik, a porszívógyártók évről évre fejlesztik termékeiket és azok funkcióit, ezért rendszeresen végeznek teszteket.  A dTest magazinban közzétett tesztek során a következő paramétereket értékelték (zárójelben szerepel, hogy milyen arányban befolyásolták a végeredményt):

  • Porszívózás (60%)
  • Használat (20%)
  • Porszűrés (10%)
  • Fogyasztás és zajkibocsátás (10%)

Porszívózás

A porszívók gyakorlatilag bármilyen felülettel megbirkóznak - szőnyeg, csempe, parketta vagy PVC padlóburkolat. A legnagyobb problémát azonban egyértelműen a szőnyegek jelentik.

A legjobb porszívó szőnyeg tisztítására

Ha porszívózásról van szó, a legtöbb porszívónak szinte semmi sem okoz gondot! Ha állatokat tart otthonában, a porszívó számára a szőrük felporszívózása lesz a legnagyobb kihívást jelentő feladat. Egyes gyártók még kifejezetten szőr porszívózására is ajánlják termékeiket, de az Eta Andare Animal például teljesen megbukott ezen a teszten.

A padló, különösen a kerámiacsempe porszívózása az Electrolux EUO9GREEN Ultra One és a Miele SBAF3 Classic C1 Jubilee porszívóval ment a legjobban. Mindössze egy oda-vissza mozdulatra volt szükségük, hogy a szennyeződések 94%-át eltüntessék!

Porszívózsák

A porszívó teljesítményét gyakran befolyásolja, hogy mennyire tele van a porszívózsák. A zsák megtelésével egyenes arányban csökken az általános hatékonyság, ezért ez a jelenség is a teszt részét képezte. A tesztelt termékek az esetek túlnyomó többségében nagyon jól teljesítettek.

Tipp: Porszívózás előtt mindig ellenőrizze a zsák állapotát, és rendszeresen cserélje ki!

Porszűrés

A porszívók porszűrése rendkívül fontos szempont, különösen az allergiások és asztmások számára, akiknek a rossz minőségű szűrővel ellátott porszívó többet árt, mint használ!

A legjobb porszívók tesztje

A legrosszabb termék ebből a szempontból a Rowenta RO 2759 EA, mivel a legkisebb vizsgált részecskéknek mindössze 94,1%-át tudta visszatartani. A Hoover LA71_LA30011 Lander is csatlakozott a rossz szűrővel rendelkező porszívók listájához.

A motor élettartama és a vezeték ellenállóképessége

A visszahúzható zsinór tartóssága minden terméknél legalább jó volt, kivéve a Hoover SL45011 készüléket, ahol a műanyag zsinórburkolat 451 ciklus után eltört, és a Rowenta RO 3985 EA Compact Power készüléket - itt 115 ciklus után a zsinór már becsavarodott és elakadt visszahúzáskor.

Zajkibocsátás

Ha az egész házat vagy lakást egy nap alatt porszívózza ki és a maximális teljesítményt kell használni a szennyeződésekkel folytatott harcban, a porszívó zajkibocsátása nagyon zavaró lehet. Tesztünk legcsendesebb porszívói a Hoover OP60ALG011 Optimum Power és az Electrolux EUO9GREEN Ultra One. Mindkettőnél 1,6 méteres távolságból 60 decibel alatti értéket mértek.

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 28.02.2022
Posledná aktualizácia:
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

Teszt magazin - mosogatószerek kézi mosogatáshozTeszt magazin - mosogatószerek kézi mosogatáshoz

A mosogatás nem tartozik sokak kedvelt elfoglaltságai közé, ezért a háztartások 33%-a mosogatógépet használ. Mai cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a jelenleg kapható legjobb...

Teszt magazin - az instant kávék értékelése a vásárlók általTeszt magazin - az instant kávék értékelése a vásárlók által

Európa a legnagyobb instant kávé fogyasztók közé tartozik. Összefoglaltuk ezért az instant kávék tesztelésének végeredményét, amelyek a dTest újságban jelentek meg. 

Teszt magazin - kézi habverők. A teszt győztese a BoschTeszt magazin - kézi habverők. A teszt győztese a Bosch

Az elektromos habverő, avagy kézi mixer kitűnő segítség a konyhában. A piacon több modellel is találkozhatunk különféle gyártóktól. Melyik a legjobb?