Puha vagy kemény bőröndöt vigyünk a repülőre? Az olcsók általában nem jó minőségűek!

Az utazás az életük fontos részét képezi? Amennyiben éppen utazni készülnek és egy megbízható bőröndöt szeretnének vásárolni, akkor jó helyen járnak! 

Minőségi kemény bőrönd

Cikkünkben ismertetjük Önökkel a lehetőségeket és segítünk kiválasztani a legjobb bőröndöt, amellyel repülőn utazhatnak! 

A bőröndök kedvelt típusai

Mi alapján választhatjuk ki a megfelleő bőröndöt? 

Még mielőtt rátérnénk a bőröndök konkrét típusaira és a paraméterekre, melyek fontosak a választás során, válaszolják meg az alábbi kérdéseket: 

  • Mennyi dolgot szeretnék a bőröndbe rakni? 
  • Milyen közlekedési eszközön fogok utazni? 
  • Milyen típusú kirándulásra készülök? 

Ez a 3 paraméter elegendő ahhoz, hogy egy minőségi bőröndöt válasszanak! Amennyiben azt is tudják, hogy mire vágynak, akkor sokkal könnyebben orientálódnak majd a paraméterek között, melyek fontosak az Önök számára. 

A bőröndök típusai

Már a bőrönd típusa is meghatározhatja, hogy ideális lesz-e Önnek. Természetesen rengeteg bőröndöt találnak a piacon, éppen ezért a típusokat konkrét kritériumok alapján különböztethetjük meg. Egy minőségi hátizsákot az anyag, a méret, a dizájn és egyéb funkciók alapján ismerhetünk fel. Éppen ezen kritériumok alapján oszthatjuk fel a bőröndöket is! 

Bőröndök anyag alapján

  • Kemény falú műanyag bőrönd – ez egy nagyon kedvelt bőrönd típus. Akár repülővel, autóbusszal vagy autóval fognak utazni a kirándulásra a kemény falú műanyag bőrönd rengeteg méretben kapható, így mindig kiválaszthatják a legmegfelelőbbet! Ráadásul a műanyag bőrönd nagyon ellenálló, ABS műanyagból készül, amely kitűnő védelmet nyújt. Hátránya az, hogy szélei könnyen megsérülnek, színe lekopik vagy megreped. Ezek csak vizuális hibák! Ami sokakat eltántorít egy ilyen bőrönd vásárlásától, az a súly. A műanyag bőröndök általában kerekekkel vannak ellátva, ráadásul úgy, hogy a légitársaságok követelményeinek is megfeleljenek! 
  • Puha bőrönd szett
  • Puha bőröndök – könnyebbek és mondhatjuk, hogy praktikusabbak is! Könnyebben lehet menipulálni velük. Másrészt viszont felületük könnyebben beszennyeződik, de repülővel történő utazás során kézipoggyásznak is ajánlottabb. Manapság már ezek a bőröndök is rendelkeznek kerekekkel és ellenálló, vízálló anyagból készülnek. A szövet bőröndök sokszor kedvezőbb árúak a műanyag társaikkal összehasonlítva. 

TIPP: Anyag szempontjából nem mondhatjuk, hogy az egyik típus jobb lenne, mint a másik. Mindenkinek más válik be! Csak Ön tudja eldönteni, hogy melyik típus passzol Önnek leginkább. Hogy mégis kifejezzük véglelges véleményünket, a praktikusság szempontjából a puha, szövet bőrönd egy kisebb előnyben van. Biztonság szempontjából, ha értékesebb, sérülékeny dolgokat szeretnének szállítani, akkor a kemény műanyag bőrönd okosabb döntésnek bizonyulhat. 

A bőrönd mérete

Ebben az esetben a bőrönd méretére a repüglőgéppel utazók szemszögéből nézünk. Abból az okból kifolyólag, hogy autóbuszos vagy autós kirándulások során nem igazán számít a bőrönd mérete. Minden cucc a busz csomagtartójában végzi. A repülőgépeken ez máshogy működik! 

A konkrét repülőtársaság normáihoz igazodjanak, amelyek meghatározzák a csomagok pontos méretét. Kézipoggyásznak számít pl. a táska, bőrönd, notebook táska vagy retikül. Arról ne is beszéljünk, hogy a feladott poggyász maximális mérete általában 158 cm. Erre a célra kitűnően megfelel pl. egy kemény falú bőrönd. A kézipoggyász essetében a légitársaságok 90 %-ban 56 cm x 36 cm x 23 cm méretű bőröndöt engednek felvinni. 

A legjobb kabinbőrönd repülőre

A bőrönd méretének kiválasztásakor vegyék figyelembe, hogy a bőrönddel manipulálniuk is kell majd. Ezért átgondolt döntést hozzanak, mert még ha egy kis szabad hely marad is a bőröndben, akkor is jobb, mintha egy több tíz kilós óriást húznának maguk mögött. 

TIPP: Amennyiben családként utaznak, ezért egy bőröndbe szeretnének pakolni és arra gondolnak, hogy legalább a bőrönd árán spórolhatnak, akkor ki kell Önöket ábrándítanunk! A légitársaságoknál minden plussz kilóért fizetni kell! Kézipoggyásznak egy utazótáskát ajánlunk. 

Kiegészítő funkciók vagy természetes elvárás?

Minek nem szabad semmiképpen sem hiányoznia egy bőröndről? 

Természetesen a kerekeknek! Ezt a találmányt már több ezer éve ismerjük és nélkülük bizony a mai repülők sem repülnének! Ami a bőröndöket illeti,  a legmegszokottabb a két kerék, amelyek megkönnyítik a bőrönddel történő mozgást egy bizonyos szögben. Egy modernebb megoldás az, amikor négy kereke van a bőröndnek, melyek 360 °-ban forognak. Így a bőrönddel történő manipuláció nagyon egyszerű és kényelmes. A négy kerékkel rendelkező bőröndök stabilabbak is! Arra figyeljenek, hogy a kerekek miatt nehogy meghaladja a bőrönd a megengedett méreteket! 

Lakat a bőröndre

Egy másik fontos kiegészítő a lakat. Ez vagy kulccsal vagy leggyakrabban kóddal nyitható. Ez egy biztonsági elem, amellyel minden bőröndnek rendelkeznie kellene, főleg ha repülőgéppel utazunk. A fogantyúkról sem szabad megfeletkezni! Akár a földön húzzák a bőröndöt, akár kézben viszik, fontos, hogy meg tudják valahol fogni! Az állítható magasságú fogantyú nagyon hasznos! 

A dizájn és a szín

Természetesen a dizájnt sem szabad figyelmen kívül hagyni! Nem ez a legfontosabb, de mindenki örül egy különleges mintázatú, stílusú bőröndnek. Érkezéskor sokkal könnyebben észreveszik, amikor várnak a csomagokra! Egy specifikus dizájn, a kifejező színek, minták, képek és arcok különlegessé teszik a bőröndöt. Az ilyen apróságok is sokszor fontosak lehetnek! 

A gyártó és az ár

Bőröndöt vásárolhatnak az olyan nagy üzletláncokban is, mint Tesco, a Jysk, a Kaufland, a Lidl vagy a BillaAzt viszot mindenképpen hozzá kell tennünk, hogy ezen bőröndök minősége nem biztos, hogy a legjobb! Számoljanak azzal, hogy az anyag, melyből készülnek, nem a legjobb minőségű, még ha az áruk nagyon csábító is, egy ilyen bőrönd lehet, hogy csak egy szezont bír ki! 

Az olcsó bőröndök nem a legjobbak

A bőröndök esetében olyan gyártókat érdemes megemlíteni, mint az American Tourister, a Samsonite, a Travelite vagy az EllehammerA kézipoggyászok ára 12 ezer - 33 ezer forint. Ezek általában puha falú bőröndök. Amennyiben nagy, felküldhető poggyászról van szó, akkor az ár 15 ezer - 100 ezer forint küröl mozog. Minél nagyobb egy bőrönd, annál drágább! A legdrágábbak a nagy műanyag falú bőröndök. Természetesen akár több, mint 300 ezert forintért is vásárolhatunk bőröndöt, de egy átlagos utazónak telejsen felesleges egy ilyen drága bőrönd! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 11.10.2019
A cikk értékelése:
(89.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról? Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról?

A pillanatragasztót akár forradalmi találmánynak is nevezhetjük, amely azonban kárt is okozhat. Leggyakrabban az összetapadt ujjak és a tárgyakon megjelenő csúnya foltok okoznak...

Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?

Amennyiben idén több termésük lett, mint amire számítottak, ezért el szeretnék rakni a megmaradt zöldségeket és gyümölcsöket télre, úgy, hogy ne keletkezzen bennük nagy kár, akkor ez a...

Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb? Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb?

Amennyiben szeretnének egy medencét, akkor egy megbízható szűrőrendszert is kell hozzá vásárolniuk, amely segít azt tisztán tartani. A homokszűrő vagy a papírszűrő a jobb?