Merkur építőjáték: a legkeresettebb típus nem csak fiúknak!

A Merkur építőjáték a retro játékok közé sorolható. Önök is emlékeznek rá? Képzeljék csak el, hogy hány generáció nőtt már fel ezzel játszva!

Merkur építőjáték

Már nagyon hosszú ideje megtalálható a boltok polcain és ez idő alatt rengeteg változatával találkozhattunk, ill. sok újításon ment keresztül. Amennyiben több órás szórakozást szeretnének nyújtani gyermeküknek, akkor a Merkur építőjáték ideális választás!

A Merkur építőjáték kedvelt típusai

A Merkur több generációt szórakoztat! 

A Merkur építőjáték már hosszú évek óta megvásárolható. Pontosabban több évtizede! Nagy klasszikusnak számít, amiről nem lehet megfeletkezni. Ha azon szerencsések közé tartoztak gyermekkorukban, akik ezzel a játékkal játszottak, akkor biztosan emlékeznek azokra a hosszú órákra, amiket autók, rakéták, vonatok és hidak építésével töltöttek! Az építőjáték egyes részei műanyagból, fémből állnak, ill. kerekek és kötelek is tartoznak hozzá. Manapság már villanymotor is járhat hozzá, ami lehetővé teszi az elkészült remekmű mozgását. 

Kedvelt Merkur építőjáték

Több változattal is találkozhatnak, melyek főleg konstrukcióban és az építő részek mennyiségében különböznek. Az építőjáték nehézségi szintjét az alapján lehet meghatározni, hogy 300 vagy 3000 darabos-e. 3-tól 8 éves korig ajánlott. 

Az építőjátékok egyik speciális típusa az Elektro Merkur építőjáték, amely segít megtanulni az elektronika alapvető törvényeit és bevezet az egyes elektronikus részekkel való munkába. Az áramkör funkcionalitását fény- és hangjelzés indikálja. Persze ez a játék sem csak fiúknak való! Bármelyik kislány örömét lelheti benne, ha legalább egy kicsit is érdeklődik a technika iránt. 

Szórakozás és művelődés

A leglényegesebb, hogy a Merkur építőjátékkal a gyerekek fejleszthetik finommotoros képességeiket és logikájukat! Azonnal észrevehetik, ha egy rész kimarad vagy a végeredmény nem azonos a képen feltüntetettel! 

Fém Merkur építőjáték

A Merkur építőjáték nem tartozik a legolcsóbbak közé, de a konkurenciával összehasonlítva sokkal több szórakozást és előnyt kínál. A kis építészek szabadon engedhetik fantáziájukat és nyugodtan építhetnek valamit saját elképzelésük alapján! A Merkur építőjátékkal mindneki jól szórakozhat!

Katalógusunkból ajánljuk

Mit mondanak a szülők?

Az értékelések nagyon pozitívak! A szülők főként az anyagok minőségét dicsérik. Valaki nem kedveli a fém alkatrészeket a gyerekek kezében, de ők bizony rögtön tudják, hogy mit kell ezekkel az alkatrészekkel tenni!

Merkur építőjáték

A szülők a változatosságot és elérhetőséget is díjazzák. Autó, vonat, tank, daru - sosem lehet megunni! Természetesen nagy előnyt jelent az is, hogy ez az építőjáték fejleszti a finommotoros képességeket és a logikus gondolkodást. 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 13.08.2021
A cikk értékelése:
(90.4%)

További cikkek a kategóriában:

Elektromos autópálya kicsiknek és nagyoknak: Mi alapján válasszunk?Elektromos autópálya kicsiknek és nagyoknak: Mi alapján válasszunk?

Ajándékot szeretnének vásárolni gyermeküknek, de semmi jó ötletük sincs? Az elektromos autópálya például jó választás lehet! Kitűnő szórakozást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt....

Fejtörők gyerekeknek és felnőtteknek - fém vagy fa?Fejtörők gyerekeknek és felnőtteknek - fém vagy fa?

Lehet, hogy valaki nem szeret hasonló dolgokon gondolkozni, de akár hiszik, akár nem a fejtörők Önöknek és gyermekeiknek is nagyon sokat nyújthatnak! Indítsák be agysejtjeiket! Miért...

Egy olcsó játék babakocsi is lehető jó minőségű! Népszerűek a retro és a fonott játék babakocsikEgy olcsó játék babakocsi is lehető jó minőségű! Népszerűek a retro és a fonott játék babakocsik

Az Ön kislánya is szeret anyukásat játszani? Akkor a baba mellé egy babakocsira is szüksége lesz! Mai cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a legnépszerűbbek, ill. hogy mire kell figyelni...