Hab vagy felhúzható fürdőjátékok csecsemők és kisgyermekek számára

Sok gyermek örömmel várja az esti pancsolást. A vízben játszani nagyon jó móka. Egészen addig, amíg anyu be nem sétál a fürdőszobába és a látvány rá nem fagyasztja a mosolyt az arcára. A fürdőjáték jó társaságot nyújthat a gyerekeknek. Hogy a gyermek élvezhesse a fürdési időt, tanulhasson valamit, este elégedetten feküdjön le, és gyorsan elaludjon.

Fürdőjátékok

Mely fürdőjátékok a legérdekesebbek és miért kellene őket bevonni az esti fürdetésbe?

Kedvelt fürdőjátékok


Segítenek leküzdeni a víziszonyt

Néhány gyermek nem akar bemenni a kádba és fél a víztől. Ebben az esetben a játék célja, hogy inspirálja a gyermeket, felkeltse az érdeklődését, hogy egy kis idő után lelkesen várja a fürdést. A fürdés végül is nagyon szórakoztató! Nem kell félni tőle. Nem kellemes minden este veszekedni a gyerekkel. Több szülőnek is negatív tapasztalata van ezzel. Válasszon olyan témájú játékot, amelyet gyermeke jól ismer és szeret. Így vonzza őt, gyorsan pozitív kapcsolatot alakít ki vele, és segít neki megszabadulni a fürdéstől való félelmétől.

Ez nem csak a fürdésről szól

A mai fürdőjátékok minőségi anyagokból készülnek és biztonságosak. Hányszor hagyta már felügyelet nélkül gyermekét a kádban? A gyerekeknek játszaniuk kell! Erre természetükből kifolyólag szükségük van. Az esti fürdés nem csak a test külső tisztításáról szól. A gyermek nemcsak mentálisan, hanem fizikailag is ellazul és kikapcsolódik, amikor a vízben játszhat.

Esti fürdetés játékokkal

A víz jótékony hatását a feszült izmokra valószínűleg már nem kell ismételgetnünk. Még a felnőttek is gyakran úgy érzik, hogy az esti zuhanyzással lemossák magukról a napi stresszt és feszültséget, így újjászületve fekszenek le. A gyerekek is hasonlóan élik ezt meg, bár ritkán vesszük észre.

Fürdőjáték nem csak játszáshoz

A gyerekek a fürdőjátékokkal is tanulhatnak. Egy olyan játék megragadása, amely folyamatosan eltűnik a víz felszíne alatt, nem ugyanaz, mint a gyerekszobában a szőnyegen játszani. A vízben lévő játékok teljesen másképpen reagálnak. Adja meg gyermekének a lehetőséget, hogy ő is felfedezze ezt a fajta szórakozást. A vízi játékokkal gyermek képzelőereje és koncentrációja is fejlődik. Kapitányt vagy kalózt játszhat vagy megmentheti a hercegnőt a süllyedő hajóról. Ehhez bizony jó adag képzelőerő van szükség!

Minél hamarabb megszokja a gyermek a vizet, annál jobb!

A gyermeknek már egészen kicsi korától kezdve hozzá kell szoknia a vízhez. Hogy természetesnek vegye, hogy nem tud lélegezni a víz alatt. Hogy könnyebben mozog a vízben, de óvatosabbnak kell lennie. Hogy az orron keresztül belélegezni a vizet nem kellemes, de néha nem lehet elkerülni. Az uszodában Ön is értékelni fogja ezt a tudást, mert gyermeke már számolni fog néhány dologgal, ami a vízben történik. És a legjobb az egészben az, hogy magától is rájön.

A fürdőjátékok, amelyeket bármelyik jó játékboltban megtalál, a következő kategóriákba oszthatók:

 • gumi fürdőjátékok,
  felhúzható fürdőjátékok,
  vízi matricák és mágnesek,
  víz öntésre alkalmas játékok,
  vízbe való könyvek,
  felfújható vízi játékok,
  játékháló horgászbottal,
  vízimalmok és vízpermetezők.

Gumi fürdőjátékok

Emlékszik még az első gumi fürdőjátékára? Fogadok, hogy kacsa volt! Még mindig szívesen emlékszik rá, és valószínűleg ez volt az első játék, amit az gyermekének is vett. Így van? Manapság ezek a játékok sokkal kifinomultabbak, szebb tapintásúak, de a sajátját soha nem fogja elfelejteni, és még mindig az Önnek a legszebb. A puha gumi, az aranyos arckifejezés és a hang, amit nyomkodáskor ad, biztosan tetszeni fog gyermekének!

Gumikacsa a vízben

Nem csak a kacsáról van szó. Ma már a gumijátékok sokkal több lehetőséget kínálnak. A népszerű mesefigurák gyakran szolgálnak inspirációként. Biztosan mindenkinél volt otthon egy kis fehér-narancssárga Némó. A gumijátékok belül üregesek, és arra tervezték őket, hogy a felszínen maradjanak. Egy béka, egy hal, egy polip, egy tengeri csillag, egy tengeralattjáró vagy egy hajó segít gyermekének felfedezni a tenger felszíne alatti színes világot.

Ezeket a játékokat kifejezetten 6 hónapos és 2 éves kor közötti gyermekek számára ajánlják, de az idősebb gyermekek is szívesen játszanak velük. A színfelismeréshez ideálisak a vízzel érintkezve színt változtató játékok. A száraz kacsa sárga, a vizes pedig zöld.

Felhúzható fürdőjátékok

Egy mechanikus fürdőjáték szintén sok örömet szerezhet gyermekének a vízben. Először ki kell húzni, amivel a gyermek gyakorolni fogja a finommotorikus képességeit, majd érdeklődéssel figyeli, hogyan úszik a pingvin, a béka, a hal, a teknős vagy a polip a segítsége nélkül is. Ez nagyszerű! Ezek a játékok többnyire műanyagból készülnek, könnyűek és szép színűek. Vegye meg őket gyermekeinek, amikor 2 évesek lesznek. Nem fognak hamarabb ráérezni a velük való játék ízére, és a kemény műanyaggal kisebb korban sérülésveszélyes. 

Levonók és mágnesek

A kád mellett csempe van a fürdőszobájában? A vízálló matricák és a csempékhez szépen tapadó mágnesek olyan játékok, amelyekkel gyermeke biztosan örömmel fog játszani. Az ábécé, a számok, az állatok, a színes mesefigurák nem csak a finommotorikus készségeket, hanem a gyermek képzelőerejét, logikáját és gondolkodását is fejlesztik.

Hab betűk a vízbe

Vásároljon színváltós matricákat és gyermeke tényleg mindent megtanul fürdés közben. Az egyetlen hátránya ennek a játéknak, hogy fürdetéskor sok meleg vizet fog elhasználni, mivel gyermeke nem akarja majd elhagyni a kádat. A vízbe való matricák és mágnesek 1,5 év feletti gyermekek számára készültek.

Játékok a víz átöntésére

A csésze, a vödör és az öntöző kanna egyszerűen a vízhez tartoznak. Léteznek egyszerű, de kifinomultabb változatok is, amelyek könnyű és tartós műanyagból készülnek. Színekben bővelkednek, és gyakran az aktuális divatnak megfelelő állatokkal vagy mesefigurákkal díszítettek. A gyerekek gyakorolják a motorikus készségeiket és a pontosságot, bár gyakran több víz kerül a kád mellé, mint amennyi marad benne! Ha a gyermek egy kicsit nagyobb lesz, vásároljon yookidoo vízi játékokat a poharakhoz és vödrökhöz, hogy még szórakoztatóbbá tegye a játékot. Lenyűgöző látni, ahogy a víz fentről lefelé áramlik, és milyen akadályokat kell leküzdenie. Ezekkel a játékokkal már az 1 éves korú gyermekek is játszhatnak.

Vízbe való könyvek

Nem jön be az ötlet? Ne aggódjon, nem a papírkönyvekre gondolunk, amelyekből esti meséket olvasnak. A víz nem árthat ezeknek a könyveknek. Polietilénből, szilikonból vagy gumiból készülnek. A könyvek szépek és színesek, különböző témákkal. Némelyik hangokat ad ki, egy másik színt vált, némelyik pedig vizet fröcsköl. Önön múlik, hogy melyiket adja gyermekének. Ha gyermeke szereti a könyveket, akkor biztosan értékelni fogja. Meleg víz és egy könyv a kézben. El tud képzelni kellemesebb kikapcsolódási lehetőséget? A 6 hónapos korú gyermekek biztosan élvezni fogják az ilyen könyveket.

Felfújható játékok a vízbe

A felfújható vízi játékok közé nemcsak különböző állatok vagy labdák tartoznak, hanem karúszók és úszógumik is, amelyeket a fürdőszobában nem igazán fog kihasználni, de segítenek gyermekét biztonságában tartani a medencében vagy a fürdőben. A szín és a motívum kiválasztását Önre bízzuk.

Felfújható úszógumi a vízbe

Ezek a játékok is divatirányzatoknak vannak kitéve, és gyakran olyan mesefigurákat vagy állatokat ábrázolnak, amelyeket a gyerekek éppen akkor imádnak. A népszerű Némóval vagy Doryval való úszás minden gyermek számára élvezet. Minden ilyen játékra rá van írva a gyermek ajánlott életkora, amit minden esetben figyelembe kell venni választáskor!

Háló és horgászbot a játékokhoz

A halak és más tengeri állatok horgászbottal vagy hálóval történő kifogása felébreszti a versenyszellemet a gyermekben és a szórakozásról is gondoskodik. Ki fog ki többet? Ön nyer, vagy hagyja, hogy gyermeke nyerjen, hogy boldog legyen? Gyermeke gyakorolni fogja a finommotorikus készségeket, a koordinációt és a pontosságot, ráadásul mindeközben jól szórakozik. Mi mást kívánhatna egy gondoskodó szülő? Ezt az érdekes játékot nem csak a fürdőben, hanem a nyári hónapokban a medencében is használhatják. A játék kezelése már igényesebb, ezért 2 évesnél idősebb gyermekeknek ajánlott.

Vízimalom és vízlövő

A malmok és vízlövők olyan szórakoztató játékok, amelyeknek gyermeke biztosan örülni fog. Olyan izgalmas, amikor vizet öntünk, és látjuk, hogy mit csinál az útja során, és milyen gyorsan visszatér a kádba. Észrevette, hogy a víz az oldalán is kifröccsen? Hagyja, hogy gyermeke felfedezze az összes titkos utat, amelyen a víz képes átjutni. A víz körbe-körbe járatja a malmot, de amikor a gyermeke irányt változtat, nem segít magán. A forgó alkatrészeket, amelyeket a víz áramlása mozgat, a gyerekek nagy koncentrációval fogják megfigyelni.

Vízipisztoly

Ha el akarja kerülni, hogy ússzon az egész fürdőszoba, akkor ne próbálkozzon vízipisztollyal. A fürdőszoba eredeti állapotának visszaállítása nehéz feladat lesz, bár felejthetetlen szórakozás lesz a gyerekeknek. Azt tanácsoljuk, inkább tegye el őket nyárra és használják az udvaron. A hőségben jól fog esni egy gyengéd, frissítő vizecske. Ezeket a játékokat 1-2 éves korú gyermekek számára tervezték. Meg kell fontolnia, hogy gyermekének megfelelő lesz-e.

Habszivacs játékok a kádba

Még a kicsik is szeretnek játszani a habjátékokkal. Színesek, puhák és könnyűek. A gyermek jól meg tudja fogni a kezében és könnyen kezeli őket. A színes állatok, autók vagy más motívumok segítenek neki felfedezni a körülötte lévő világot és élvezni a vidám fürdőzést. Támogassa gyermeke fantáziáját és hagyja, hogy olyan történetet alkosson, ami tetszik neki. A habszivacs játékok pont ebben segítenek! Kellemes anyaguknak és könnyed kialakításuknak köszönhetően már 6 hónapos gyerekek is játszhatnak velük.

Ne becsüljék alá a játék kiválasztását!

Nem olyan könnyű kiválasztani a megfelelő játékot, mint amilyennek tűnik. A fürdőkádba való játékok kiválasztásakor figyelembe kell venni:

 • a gyermek életkora. A csomagoláson minden esetben megtalálható az információ arról, hogy kinek ajánlott a játék, erre figyeljen;
  az anyag, amelyből a játék készült. Nem mérgező és környezetbarát, erős szaggal nem rendelkező anyagok felelnek meg;
  a színek nem engedhetnek vagy válhatnak le a játékról;
  a vízbe való játékok biztonságát és anyagminőségét a gyártónak tanúsítványával kell igazolnia;
  a játék minden részének erősnek kell lennie, hogy a gyermek ne tudja eltörni vagy leharapni őket;
  kerülje az éles sarkokat vagy éleket;
  a gyermeknek élveznie kell a játékokat, ezért azoknak kellemes tapintásúnak is kell lenniük;
  A fürdőjátékoknak könnyen tisztíthatóknak kell lenniük, és a víznek könnyen kiönthetőnek kell lennie, hogy ne alakuljon ki gomba és penész, amik kedvelik a nedvességet.

Játékok, melyekkel gyermeke nem fog unatkozni a kádban

Kiválasztottunk Önöknek pár  vízbe való játékor, amelyek a legkedveltebbek közé tartoznak. Inspirálódjanak! Gyermekük biztosan értékelni fogja! A fürdés végülis szórakozás!

Régebbi modellek, amiket már nem forgalmaznak

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 11.11.2022
A cikk értékelése:
(89.8%)

További cikkek a kategóriában:

A legjobb trambulin gyerekeknek? Tanácsot adunk a választáshoz!A legjobb trambulin gyerekeknek? Tanácsot adunk a választáshoz!

Talán nincs is szórakoztatóbb fizikai tevékenység a gyermekek számára, mint a trambulinon ugrálás. A megfelelő trambulin kiválasztásakor azonban nemcsak a vonzó megjelenésre, hanem a...

Felfújható medence kisgyerekeknek? A vélemények különösen a kis méretűeket dicsérik!Felfújható medence kisgyerekeknek? A vélemények különösen a kis méretűeket dicsérik!

Kényeztesse a gyerekeket bármelyik korosztályban nyári vízi szórakozással! Már most el kell gondolkodni azon, hogyan fogja eltölteni a szabad perceit nyáron. Tudja, hogy milyen...

Elektromos orrszívó vagy orrszívó porszívó. Melyik a jobb? Elektromos orrszívó vagy orrszívó porszívó. Melyik a jobb?

Orrszívót minden gyógyszertárban lehet vásárolni. Segítségével bármikor felvehetik a harcot az orrfolyással szemben. Milyen típusok közül lehet választani?