Kétszemélyes elektromos autó 1 éves kortól. Segítünk választani!

Észrevették, hogy a gyerekek egyre gyorsabban felnőnek? Ha lehetne, akkor már 3 éves korukban jogosítványt szeretnének, mert a bicikli nem elég! A játékok világában ezért nagyon népszerűek az elektromos autók. 

Elektromos autó gyerekeknek

Önök is szeretnék, ha gyermekük átélhetné, milyen érzés egy elektromos autóval szelni a járdákat és parkokat? Akkor segítünk a választásban! 

Kényelem és biztonság

Gyermekek esetében lehet, hogy furcsán fog hangzani, de sokkal biztonságosabb az autó, mint a bicikli használata. A négy kerék nagyobb stabilitást biztosít, mint a kettő. Az elektromos autók ráadásul két kényelmes üléssel rendelkeznek a gyermekek számára. Ez meglepő lehet, hiszen a bőr ülés még a családi autók esetében sem magától értetődő! Nem tagadhatjuk le, hogy ezek az autók nagyon kényelmesek és biztonságosak. Szinte semmi esély nincs arra, hogy felboruljanak. Ráadásul állítható biztonsági övvel és vészfékkel is el vannak látva. 

Az autó vezérlése

A gyermek manuálisan is irányíthatja az autót. Eltekerheti a kormányt, gázt adhat és a sebességet is befolyásolhatja. A 3 évnél fiatalabb gyermekek esetében azonban mindenképpen jó, ha az elektromos autó távirányítóval is vezérelhető. Ilyenkor csak beleültetik csemetéjüket és Önök állítják be a sebességet és szabályozzák az irányt. A biztonságot a vészfék garantálja, amivel az egész autót leállíthatják. 

Stílusos és jó telejsítményű

Egy jó autóval jó teljesítmény is jár! Azt az elektromos akkumulátor biztosítja. A legtöbb kiemelkedő teljesítményű modell két ilyen akkumulátorral is rendelkezik! Kb. 6V és 45 mAh értéket érnek el, de akár 12V-os modellekkel is találkozhatnak! Az indítás mindig elektromosan irányított, hogy a pedál megnyomása miatt véletlenül se induljon durván az autó. Ezzel a balesetek is megelőzhetőek! Az indulás tehát mindig folyamatos és lényegében úgy működik, mint a rendes autók esetében. 

Az autót távirányítóval is lehet vezérelni

Az akkumulátor egyáltalán nem hangos! A jobb minőségű modellek nem csak egy, hanem általában három sebességen képesek haladni, de a 7 km/órát nem lépik túl! Nagyobb teljesítménnyel a rázósabb terep vagy a kisebb bukkanók sem okoznak problémát! A városi utacskák, járdákat egyáltalán nem jelentenek problémát! 

A dizájn is egy fontos faktor. Nagyon stílusosak a sportautók, limuzinok, kabriók és terepjárók. 

Kedvelt elektromos autók gyerekeknek

Teherbírás és felhasznált anyagok

Ez a két paraméter szorosan összefügg. Az anyag minőségéből adódik az autó teherbírása is. A 30 - 35 kg-os teherbírás az ajánlott, de a gyártó a maximális tesztelt értéket is feltünteti. Ez az érték általában 50 - 60 kg körül van. 

Fontosak a kerekek és az anyaguk is! Az olcsóbb modellek ABS műanyagot használnak, ami ugyan nagyon ellenálló, de hangosabb és idővel el is használódik. A legideálisabb anyag a polimer, amelyet EVA-ként jelölnek meg. A polimer elasztikus, de egyben kemény és ellenálló az UV sugárzással szemben. Az autózás így kényelmes és csendes lehet. 

Speciális effektek és funkciók 

Egy autó duda nélkül nem is autó! A legtöbb modell esetében természetes a LED világítás. A gyermekek autókázás közben akár zenét is hallgathatnak pendriveról vagy SD kártyáról. A hangerősséget saját maguk szabályozhatják az autóban. 

Az akkumulátor üzemideje és az elektromos autó karbantartása

Az akkumulátor kapacitásától és a tereptől függően változik az elektromos autó üzemideje is. A gyártók általában 2 - 3 órát szoktak feltüntetni. Hosszútávon az akkumulátor üzemideje fokozatosan csökken. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljék fontos karbantartani az akkumulátort! 

Az autó akkumulátora karbantartást igényel

Az elektromos autókban általában SLA akkumulátor van (Sealed Lead Acid Battery), ami elektrolitot tartalmaz. Annak halmazállapota azonban nem folyékony, hanem gél állagú. Ennek köszönhetően az autót bármilyen helyzetbe lehet helyezni. Előny a hosszú élettartam is és az, hogy nem kell vele gyakran törődni. A jó állapot megőrzésének érdekében csak a gyártó által mellékelt töltőt használják! A töltés ideje kb. 8 - 10 óra. Az elektromos autót minden használat után érdemes feltölteni. Minél kevésbé van lemerülve az akkumulátor, annál több töltési ciklust fog kibírni. Amennyiben az autó éppen használaton kívül van, akkor havonta legalább egyszer töltsék fel! Ennyi idő alatt átlagosan 3%-ot veszít a töltöttségéből. 

Arra is ügyelni kell, hogy az elektromos autót ne tárolják napon, ne érje eső, hó és fagy se! Tárolják szobahőmérsékleten és mindig töltsék fel előtte az akkumulátort. Ugyan fél év jótállás van rá, de nem megfelelő használat mellett nem érvényes. 

A legjobb elektromos autók gyerekeknek

Most, hogy már értik az elektromos autók működését és meg szeretnék ajándékozni gyermeküket eggyel, akkor itt egy kis segítség! A vásárlók tapasztalatai alapján kiválasztottuk Önöknek a legjobb elektromos autókat gyermekek számára. A legkeresettebbek közé tartoznak a Joko, a Toyz, a Beneo és a Elcars termékei. Nézzük hát meg ezeket az autókat kicsit közelebbről! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 02.06.2021
A cikk értékelése:
(89.4%)

További cikkek a kategóriában:

Montessori játékok: támogassák gyermekük természetes fejlődését!Montessori játékok: támogassák gyermekük természetes fejlődését!

Nem egyszerű felkészülni egy kisbaba jöttére. Az elkőkészületek többé-kevésbé kellemes része a vásárlár. Babakocsi, kiságy, ruhák és játékok. Éppen a megfelelő játékok kiválasztásáról...

Hogyan válasszunk iskolatáskát egy elsősnek vagy egy középiskolásnak?Hogyan válasszunk iskolatáskát egy elsősnek vagy egy középiskolásnak?

Az iskolatáska az alapvető iskolai kellékek közé tartozik. Hiszik vagy sem, sokaknak komoly fejtörést okoz a kiválasztása, mivel szépet, praktikusat és kedvező árút szeretnének. Mi...

Babaház fából, műanyagból és kartonbólBabaház fából, műanyagból és kartonból

Nem tudják eldönteni, hogy melyik babaház lenne a legjobb csemetéjük számára? Fa, műanyag vagy karton? Cikkünkből megtudhatják, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak az egyes...