Kémiai (mobil) wc - hogyan működik?

Sokan valószínűleg nem is sejtik, hogy mi az a kémiai wc. Cikkünkből megtudhatják az alapvető információkat a termékről, ami nagyon praktikus megoldást jelenthet a mindennapi problémákra. 

Kémiai wc kempingezéshez

Vannak olyan pillanatok, amikor az embernek muszáj elvégeznie a dolgát. Lelki, anyagi, de fizikai szükségleteink is vannak. Ez utóbbinál segíthet a praktikus kémiai wc! 

Hogyan működik a kémiai wc? 

Két fajtával találkozhatunk - beépített vagy hordozható. A kémiai wc-k egy alapelven működnek. A berendezés alapvető részekből áll, tehát lényegében két tartályból. Az első tárol, míg a második az öblítéshez szükséges vizet biztosítja be. 

Az öko wc feladata, hogy speciális készítmények segítségével lebontsák a székletet és bebiztosítsák a biztonságos tárolását. A vegyszerek hatására a széklet lebomlik, így meggátolják a természetes bomlást! Legnagyobb előnye az, hogy nem kell sem vízhez, sem kanalizációs rendszerhez kapcsolni. 

Úlohou ekologického WC je zabezpečiť prostredníctvom špeciálnych prípravkov rozklad fekálií a ich bezpečné uchovanie. Chémia do chemického wc zabezpečí, že fyziologický odpad bude rozložený a zabráni tak neželaným procesom prirodzeného rozkladu. Najväčšou výhodou je, že toto zariadenie nemusí byť pripojené k zdroju vody a ani žiadnemu kanalizačnému odvodu.

Mikor lehet szükségünk kémiai wc-re? 

Általában ezt az alternatív megoldást azok választják, akik sokat járnak olyan helyre, ahol nincs lehetőség wc használatára. Leggyakrabban nyaralóba, kertbe vagy lakókocsiba szokták vásárolni. Tehát ezt a wc-t út közben is használhatjuk, így nem kell sokszor megállni utazás közben. Olyan helyeken is praktikus, ahol nincs elegendő víz. 

Kémiai wc a természetbe

Ezt a wc típust az idősebbek is könnyedén használhatják, vagy azok, akiknek problémájuk van a mozgással. Az idősebbek számára ez egy nagyon jó kiegészítő, amellyel könnyű manipulálni. Ami magát a választást illeti nagyon sok lehetőségünk van! Sok gyártó létezik, akik minőségi wc-ket gyártanak és nagy múlttal rendelkeznek ezen a területen. 

Hogyan válasszunk helyesen? 

Arra, hogy milyen kémiai wc-re van szükségük rájöhetnek úgy, hogy átgondolják, hol is szeretnék használni. Vegyék figyelembe a környezetet, a területet és a használat gyakoriságát is. Ez alapján megállapíthatják, milyen méretű tartályra van szükségük. Nagy különbség van a beépített és a hordozható öko wc között! 

Vegyék figyelembe a véleményeket is! Nem nagy probléma megtudni, mennyire elégedettek a vásárlók az adott termékkel. 

Az ár mindig fontos! 

Attól függően, hogy milyen típusú wc-t választanak, az ár mindig fontos tényező lesz. Ne féljenek! Itt is több lehetőségük van! Általában egy minőségi kémiai wc ára 22 500 - 42 000 forint között van. 

A kémiai wc-t akár az OBI-ban vagy a Hornbachban is vásárolhatnak. A speciális ajánlatok ideje alatt akár a LIDL-ben is beszerezhető. Természetesen rengeteg weboldalt is találhatnak, akik ilyennel foglalkoznak, tehát náluk is megvásárolhatják a kémiai wc-t. 

Minőség, tulajdonságok, pótalkatrészek, kiegészítők 

Amikor meghatározzák, milyen áron szeretnének vásárolni, akkor gondoljanak arra is, hogy milyen a termék minősége és milyenek a tulajdonságai. A különféle anyagok és a térfogat is fontos tényezők, amelyeket át kell gondolni! A pótalkatrészekről se feletkezzünk meg! Fontos természetesen a gyártó is, aki bebiztosítja a minőséget és a berendezés szervizelését is! Néhány modellre sajnos nem lehet pótalkatrészeket vásárolni, holott mechanikus berendezésről beszélünk. 

Kémiai wc kiegészítőkkel

A szükséges kiegészítőkről sem szabad megfeletkezni! A széklet lebontásáról speciális vegyszerek gondoskodnak, melyek a kellemetlen szagokat is eltávolítják. Az ilyen készítmények ára 3000 - 7000 forint küröl van. Az ár természetesen a kiszerelés méretétől, a gyártótól és a tartósságtól is függ. 

Gélt vagy folyadékot is választhatnak. Nagyon praktikusak a tabletták is. Speciális wc-papírra is szükség lesz, mely használat után a tartályban lebomlik. Egy ilyen papír ára kb. 900 - 2400 Ft. Legfontosabb feladata, hogy lebomoljon! 

A mi ajánlatunk: THETFORD Porta PottiQube

Mi a THETFORD gyártó által előállított termékeket ajánljuk. Pontosabban a Porta PottiQube 365-at. Ez egy hordozható wc, mely innovatív megoldásairól híres. Két részre van felosztva. A felső rész öblítésre szolgál és ez maga a tál is. Az alsó részben tárolódik a szenny. 

Az öblítő tartály térfogata 15 liter, míg a szenny tartályé 21. Az öblítő rendszert saját erőből kell működtetni - homokszivattyúval. A wc hordozható, tehát bárhol használhatjuk az utaktól kezdve egészen a kertig. Egy ilyen modell ára kb. 25 800 Ft. 

Tapasztalatok és vélemények

Ahogy azt már említettük, a legtöbben alternatív megoldásként használják ezt a wc-t. Hiszen ha sehol nem tudják elvégezni dolgukat, nagyon hálásak lesznek egy olyan berendezésért, mely ezt lehetővé teszi. Az interneten pozitív és negatív véleményeket is találhatnak, de szükség esetén az emberek értékelik a használhatóságot, funkionalitást és a tartósságot is. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 05.07.2019
A cikk értékelése:
(89.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan rendezzük be az otthoni edzőtermet olcsón és praktikusan? Hogyan rendezzük be az otthoni edzőtermet olcsón és praktikusan?

Egy otthoni edzőterem olyan megoldás, amely minden kifogástól megszabadít! Segítünk berendezni az otthoni edzőtermet úgy, hogy tökéletesen ellássa a funkióját és ne eméssze fel az összes...

Hogyan távolítsuk el a vízkövet a wc-ből? Hogyan távolítsuk el a vízkövet a wc-ből?

Melyek a leghatékonyabb készítmények a vízkő eltávolítására? Létezik természetbarát megoldás is? WC tisztítás Coca-Colával? Minden alternatívát és sok mást megtudhatnak cikkünkből! 

Hogyan szabaduljunk meg a gyomtól a kertben? Hogyan szabaduljunk meg a gyomtól a kertben?

A fűben növő gaz eltávolítása egy rémálom mindenki számára! Ezért tőlünk megtudhatják, hogyan írthatnak ki akár olyan gyomokat is, mint a tarackbúza.