Hogyan válasszunk garázskaput? Szekcionált, oldalt futó, redőnykapu, kétszárnyú garázskapu.

A garázsban ugyan nem lakunk, de mégis része otthonunknak. Ez a helyiség gyakran az autón kívül a szerszámoknak, készülékeknek és egyéb értékes tárgyaknak is helyet ad. 

Szekcionált garázskapu

Ebből adódóan a garázskapunak több kritériumnak is meg kell felelnie. Funkcionalitás, megbízhatóság és biztonság. A három legfontosabb követelmény. A választást ezért jól fontolják meg! Sok lehetőségük van. Cikkünkből megtudhatják, hogy mi alapján hozhatják meg a legjobb döntést vásárlás során. 

A garázskapuk típusai

Szekcionált garázskapu - ez egy elég elterjedt típus, mely valóban kedvező árú. Már az elnevezésükből is sejthetjük, hogy ezek a garázskapuk szekciókból - lemezekből állnak. Ezek a lemezek rugók és egy sínrendszer segítségével a plafonhoz tolódnak. Ez a legkedvezőbb árú megoldás. A Lomax ilyen típusú garázskapukat 285 600 forinttól árul. 

Szekcionált oldalt futó kapu - olyan garázsokba ideális, ahol nincs elég hely arra, hogy a kapu a plafonhoz tolódjon. Ezzel a megoldással egy olyan garázskapura tehetnek szert, ami még ajtókkal is el van látva. Ebben az esetben is lemezekről van szó, amelyek tolódás esetén szekciókra osztódnak. A beszerelés és a kezelés eláltalán nem bonyolult. Fő előnye, hogy egyszerű kezelni, minőségi a kivitelezése és időtálló. Ezen kívül rengeteg helyet is spórolhatunk segítségével. 

Redőnykapuk - maximális helytakarékosság, egyszerű beszerelés és könnyű karbantartás. A redőnykapu függőlegesen tekeredik fel, akárcsak a redőnyök. A garázs belső részére kell beszerelni és több féle képpen is vezérelhető. Az egyik lehetőség a rugós irányítás a másik pedig az villanymotor. A redőnykapu doboza a kapunyílás fölé van felszerelve, amivel sok helyet spórolhatnak. Kisebb garázsok esetében ideális. 

Kétszárnyú garázskapu - klasszikus, amely kitűnően ellátja a rászabott feladatot. Mindenki tudja, miről van szó. Eredeti paramétereit máig megőrizte, csak kicsit modernebb külsőt kapott, minőségibb anyagokat használnak gyártásához és innovatív a kinézete. 

Garázskapu méretre

Ma már nem muszáj az előre megszabott méretek közül választani. A cégek a vásárló igényet részesítik előnyben! Sok garázs a specifikus paraméterek miatt egyedi megoldást igényel. Ez igaz az új építésű garázsok és felújítás esetében is. A méretre gyártott garázskapu a legjobb megoldás. A Lomax és a Pemat biztonságot, funkcionalitást és megbízhatóságot kínál a méretre gyártott garázskapuival. 

Figyeljenek a felhasznált anyagokra is

A garázskapuknak sok mindent ki kell bírniuk. Ez mindennapi használat esetén, de időnkénti manipulációkor is igaz. A felhasznált anyagnak ezért ellenállónak és tartósnak kell lennie. A leggyakrabban használt anyag az alumínium, amely ellenálló, időtálló és kitűnően szigetel. 

A biztonság is fontos

Természetesen nem páncélozott vagy golyóálló garázskapura gondolunk, de azért bizonyos szempontból a garázskapunak biztonsági szerepet is kell ellátnia. Régen a klasszikus lakatokra hagyatkoztunk, de ma már jobb lehetőségek is a rendelkezésünkre állnak. 

Rablási kísérlet a garázskapunk keresztül és annak biztosítása

A riasztóval felszerelt garázskapu valószínűleg a leghatékonyabb megoldás a betörők ellen, de egy minőségi zár vagy biztosító mechanizmus is nagy segítség lehet. A zár tehát a garázskapu biztonságának alfája és omegája. Amennyiben a garázskapujuk villanymotorral működik, akkor szereljenek be egy infrasorompót is, amely a garázs belső részén történő mozgást érzékeli. 

A garázskapu vezérlése

Ez is egy biztonsági elem. Természetesen a garázskaput nyithatják és csukhatják manuálisa, de ha nagyobb kényelemre vágynak, akkor a távirányítás a logikus megoldás. Ennek legnagyobb előnye az, hogy még csak ki sem kell szállniuk az autóból ahhoz, hogy a garázskaput becsukják vagy kinyissák. 

A modern rendszerek esetében a kaput akár wifin keresztül is irányíthatják, tehát pl. okostelefonon vagy tableten keresztül. 

A garázskapu dizájnja

A funkcionalitáson, praktikusságon és biztonságon kívül a kinézet is meglehetősen fontos. A különböző színek vagy kiegészítők, mint az ablakok vagy króm részletek kellemes stílust kölcsönöznek a garázskapunak. Természetesen a garázskapu dizájnját a ház többi részével összhangban kell megtervezni. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 20.04.2020
A cikk értékelése:
(89%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Madársóska - a gyógyhatású növény gondozásaMadársóska - a gyógyhatású növény gondozása

A természetben 800 fajtája fordul elő, de nálunk leggyakrabban az erdei madársóskával találkozhatunk. Segít a rossz közérzeten, ínygyulladáskor és a gyomor fájdalmakor is. Hogyan...

Puhafalú medence foltozásaPuhafalú medence foltozása

A medencén lévő lyukak keresése olykor nagy fejtörést okoz, de mindenképpen elhanyagolhatatlan. Hogyan találjuk meg a medencén lévő lyukat? Cikkünken megismerkedhetnek a legegyszerűbb...

Napelem panelek házra, nyaralóra vagy medencére. Minden, amit tudni érdemes. Napelem panelek házra, nyaralóra vagy medencére. Minden, amit tudni érdemes.

Napelemmel sok pénzt lehet spórolni. Mit kell róluk tudni? Mi alapján érdemes választani? Hogyan lehet elintézni a támogatást? Minden fontos információt megtudhatnak cikkünkből.