Hogyan tisztítsuk ki a mikrohullámú sütőt vegyszerek nélkül?

Ah, mi emberek soha sem tanulunk! Újra és újra elkövetjük ugyanazokat a hibákat, melyeket inkább meggátolnunk kéne, hiszen tudjuk, hogy csak felesleges komplikációt okoznak. Ez a háztatrásra is igaz. Ebben az esetben konkrétan a mikrohullámú sütőre gondolunk. 

A mikrohullámú sütő tisztítása ecettel

A mikrohullámú sütő tisztítása egyáltalán nem szörnyű feladat, de megkímélhetnénk magunkat tőle, ha úgy használnánk, ahogy kell. 

Az ételek készítése és melegítése során könnyen beszennyeződik a mikrohullámú sütő belseje. Ez olyan ételek esetében fordul elő, melyek magasabb hőmérsékleten pattogni kezdenek. Ki ne tudná, hogy a tojás a mikrohullámú sütőben felrobban és kitakarítani egyáltalán nem szórakoztató! A szennyeződés főleg a falakon jelenik meg. Amennyiben nem távolítják el rögtön, akkor mégjobban odaég és később mégnehezebb dolguk lesz! 

Hogyan tisztítsuk a mikrohullámú sütőt? Hogyan szabaduljunk meg a zsírfoltoktól? Hogyan tisztítsuk ki a mikrohullámú sütőt vegyszerek nélkül? Itt megtalálhatnak minden hasznos trükköt és tippet! 

Próbálják ki a házi praktikákat! 

A mikrohullámú sütő tisztítása és a kellemetlen szagok eltávolítása nem nagy művészet! Vessenek egy pillantást a házi praktikákra, melyek sokaknak beváltak! 

Hogyan tisztítsuk ki a mikrohullámú sütőt ecettel? 

Szükségünk lesz:

  • 2 csésze vízre
  • 2 ek ecetre
  • egy tálra a mikrohullámú sütőbe
  • 1db fa fogpiszkálóra - magához vonzza a buborékokat, így megakadályozza az esetleges buborékozást 

Hogyan fogjunk hozzá? 

A tálban keverjék össze az ecetet és a vizet, majd tegyék bele a fogpiszkálót. A mikrohullámú sütőt állítsák a legerősebb fokozatra, tegyék be a tálat és kapcsolják be legalább 5 percre. Vigyázat! A tál forró lesz, tehát óvatosan vegyék ki! Ez után töröljék át nedves ronggyal!

Pár tipp tőlünk? Ha meg szeretnének szabadulni az ecet szagától, akkor öntsenek a vízbe egy kis citromlevet is. Ez legalább részben eltünteti a szagot. 

Egy másik lehetőség, amely kevésbé büdös, az a citromlével történő tisztítás. 

Hogyan tisztítsuk ki a mikrohullámú sütő citrommal? 

Szükségünk lesz:

  • 2-3 csésze vízre
  • 1db citromra
  • Egy tálra a mikrohullámú sütőbe

Hogyan fogjunk hozzá?

A citromot karikázzák fel és tegyék a vízzel teli tálba. A tálat tegyék a mikrohullámú sütőbe 3 percre. Várjanak egy picit és ismételjék meg a folyamatot, de most ne nyissák ki a mikrohullámú sütőt. A citromból felszabaduló gőznek fel kellene oldania a szennyeződéseket. A tálat óvatosan vegyék ki, hiszen forró lehet. Végül a szennyeződést töröljék le egy nedves ronggyal. 

Egy olyan kombinációt is kipróbálhatnak, ahol a szódabikarbóna játszik fontos szerepet. 

Hogyan tisztítsuk ki a mikrohullámú sütőt szódabikarbónával? Avagy hogyan takarítsunk sütőporral? 

Szükségünk lesz:

  • 1db citromra
  • 2 csésze vízre
  • 1 ek szódabikarbónára, helyettesítésként esetleg sütőport is használhatnak 

Hogyan fogjunk hozzá? 

Ahogyan az előző esetben is, szeleteljék fel a citromot és tegyék bele a vízbe. Majd adják hozzá a szódabikarbónát, keverjék meg és tegyék a mikrohullámú sütőbe. Kapcsolják be legallább 5 percre, hogy forrjon a víz. Ez után elég letörölni a szennyeződéséket. 

Ezen módszerek alkalmazásával rájöhetnek arra is, hogyan szabadulhatnak meg a zsírfoltoktól, szagoktól és odaégett maradékoktól a mikrohullámú sütőben. Amennyiben a fentebb említett módszerek egyike sem volt meggyőző, akkor vásároljanak valamilyen tisztítószert, mely garantáltan elbánik a szennyeződésekkel. 

Nem váltak be az otthoni praktikák? Használjanak tisztítószert! 

Amennyiben nem jártak sikerrel az előbbi módszerek egyikével sem, ill. nincs kedvük speciális főzeteket készíteni, akkor szerezzenek be valamilyen tisztítószert. Ilyen célra kitűnő a Xavax zsíroldó, mellye le kell fújni a szennyezett felületet, hagyni kell hatni pár percet és száraz ronggyal már le is törölhetjük a szennyeződéseket. Kb. 1800 forintért vásárolható meg. 

Készítmények mikrohullámú sütő tisztítására

Ugyanilyen hatékony a HG mikrohullámú sütő tisztító. Spray formában kapható és kifejezetten az ételmaradékok és zsírfoltok eltávolítására lett kifejlesztve. Minden anyagon alkalmazható. Fújják be a felületet, hagyják hatni, majd nedves ronggyal töröljék át. Maximum 1200 forintért megvásárolható. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 20.07.2019
A cikk értékelése:
(88.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Szennyvíztisztító és emésztőgödör Szennyvíztisztító és emésztőgödör

Az emésztögödörbe és a szennyvíztisztítóba folyik a szennyvíz, amelyet termelünk. Cikkünkből megtudhatják, hogy mi a pontos különbség ezen berendezések között. 

Milyen konyhakést vásároljunk? Hogy melyek a legjobbak, megtudhatjuk a tesztek és az értékelések alapján! Milyen konyhakést vásároljunk? Hogy melyek a legjobbak, megtudhatjuk a tesztek és az értékelések alapján!

Konyhakéseket általában leárazáskor szoktunk vásárolni. Ennek ellenére bizonyos minőséget illető kritériumokat teljesíteniük kellene! Mi segítünk, hogy a legjobbat tudják kiválasztani!...

Puha vagy kemény bőröndöt vigyünk a repülőre? Az olcsók általában nem jó minőségűek! Puha vagy kemény bőröndöt vigyünk a repülőre? Az olcsók általában nem jó minőségűek!

El sem tudnák képzelni életüket utazás nélkül? Akkor egy minőségi bőrönd nélkül egy lépést sem tehetnek! Cikkünkből megtudhatják, melyek a legjobb minőségűek.