Hogyan rendezzük be az otthoni edzőtermet olcsón és praktikusan?

Itt is van! Elérkezett a nap, amikor eldöntötték, hogy jobbá szeretnék tenni testüket. Vissza szeretnék nyerni régi alakjukat, ledobnának pár kilót vagy izomtömeget és erőt szeretnének építeni? A mindennapos edzőterem látogatás elég megterhelő tud lenni, ráadásul nincs is minden faluban vagy környéken. 

 Az otthoni edzőterem berendezése

Egy otthoni edzőterem olyan megoldás, amely minden kifogástól megszabadít! Segítünk berendezni az otthoni edzőtermet úgy, hogy tökéletesen ellássa a funkióját és ne eméssze fel az összes pénzt sem! 

Az otthoni edzés előnyei és hátrányai

Senki nem korlátozza Önöket, megvan a saját magánszférájuk, a saját maguk urai lehetnek, a befektetés idővel megtérül és tornázhatnak pl. partnerükkel is. Így sok olyan elemtől szabadulhatnak meg, amelyek visszahúznák Önöket. Senki sem állította, hogy az otthoni edzés nem lehet ugyanolyan hatékony, mint az edzőteremi edzés. Ugyanaz a környezet, a motiváció elvesztése és a lenéző tekintetek hiánya, melyek hajtanak előre. Badarság!

Minden fejben dőle el, tehát amit véghez tudnak vinni az edzőteremben, azt otthon is megtehetik! Természetesen hasznos lehet, ha tanácsot kérnek valaki olyantól, aki ért az edzéshez, hiszen a megfelelő technika kulcsfontosságú a siker eléréséhez. Így hárt ha valamilyen hátrányt keresünk, akkor a hibát csakis önmagunkban találhatjuk meg! 

Lépésről lépésre

Amennyiben még kezdők, akkor az edzés nagy kihívás lesz! Fontos azonban, hogy a kezdeti motiváció megmaradjon. Lépésről lépésre kell haladni! Ez a céljaink elérésének titka. Az edzésnek folyamatosnak kell lennie! A saját testsúllyal történő edzés kezdetnek a legmegfelelőbb. Így erőt gyűjthetnek és átléphetik határikat. Az edzés mindenkinek hasznos, de ha kisebb hobbivá növi ki magát, akkor a mindennapi élet része lesz. 

Tornázás saját testsúllyal otthon

Kezdetnek ezeket ajánljuk megvásárolni:

 • tornaszőnyeg (a kínálat megtekintése)
 • expander a kínálat megtekintése)
 • húzódzkodó rúd ajtókeretre (a kínálat megtekintése)
 • súlyok (a kínálat megtekintése)

Egy ilyen felszerelés kb. 16 ezer forintba kerül és már meg is van az alap. 

Hol legyen az otthoni edzőterem? 

Fontos az is, hogy hol fog elhelyezkedni az edzőterem. Ebből adódnak ugyanis a lehetőségek az eszközök elrendezésére. Találják meg a legmegfelelőbb helyet! A legjobb az alagsor, egy szabad helyiség a házban vagy a padlás. Ezekben a helyiségekben általában sok lehetőség rejlik, így kitűnő edzőtermet varázsolhatunk belőlök! 

Másfelől viszont akkor sem történik semmi, ha az edzőterem a hálószobában, a nappaliban vagy a folyosón lesz! Jelöljenek ki egy akkora helyet, hogy elférjenek az alapvető eszközök, mint az edzőpad, a kardio gép, ill. kell hely a súlyoknak is! Amennyiben sok felesleges hellyel rendelkeznek, akkor figyeljenek a részletekre is, mint pl. a tükör. Csodálkozni fognak, de sokszor ez is nagy segítség! 

Edzés az otthoni edzőteremben

A felszerelést folyamatosan vásárolják meg

AMikor már meghatározták a pontos céljukat és a helyet, ahol az otthoni edzőtermük lesz, akkor sok kiadás vár Önökre! Ez egy befektetés önmagukba! Az alapvető felszereléssel kell kezdeni, amelyek egyik edzőteremből sem hiányozhatnak, de nagy variabilitást és sok fajta edzést kínálnak. Mi nélkülözhetetlen egy edzőteremben? 

 • Állítható edzőpad – nem túl drága, egy darab kb. 15-25 ezer forintra jön ki. Ideális esetben az edzőpad állítható. Ez nagyobb variabilitást biztosít a gyakorlatok végzése során. Olcsóbb edzőpadokat a najlacnejsisport.sk-n találhatnak. 
 • Súlyzó szett – ideális esetben a szettet egy nagy súly és két egykezes súlyzó alkotja. Attól függően, hogy mennyit szertenének belefektetni, több lehetőségük is van! Létezik betonból készült súlytárcsa, amelynek ára nagyon kedvező, de kivitelezése rendkívül robosztus. Vásárolhatnak fém súlytárcsát, amelyek valamivel többe kerülnek. Egy nagy fekvenyomó rúdnak legalább 50 kg terhelést kell kibírnia. Az egykezes súlyzók esetében elég a 15 kg is. Kisebb és nagyobb súlyzó szetteket az insportline.sk-n találhatnak.
 • Kardio gép – attól függ, mit részesítenek előnyben. Amennyiben jó az idő kint, akkor a futás vagy a kerékpározás magától értetődő. Amenniyben otthonra szeretnének egy kardio gépet, akkor vegyenek egy szobabiciklit vagy lépcsőzőt. Ha elegendő helyük és tőkéjük van, akkor a futópad is jó döntés lehet. Márkás, de olcsó gépeket találnak a fitness-store.sk-n.

Fekvőpad és súlyok az otthoni edzőteremben

Abban az esetbe, ha sok hely áll rendelkezésükre és minőségibb edzésre vágynak, akkor vásárolhatnak több berendezést. Fokozatosan több eszközt vásárolni  biztosan jobban megéri, mint a rengeteg bérlet az edzőterembe. 

 • Lábnyújtó/lábhajlító gép – ennek köszönhetően főleg a vádlit és a térdet erősíthetik. Lényegében a lábaikat edzhetik ezzel a géppel. 
 • Még több súly – a saját testsúllyal történő edzés a legideálisabb az izmok fejlődésének. Természetesen az edzőtorony sem rossz döntés, de vegyék figyelembe, hogy megfelelő technikával kisebb súlyokkal több eredményt érhetnek el. Ráadásul spórolhatnak is! 

Mennyibe fog kerülni az otthoni edzőterem felszerelése? 

Természetesen a gépeknek, eszközöknek és kiegészítőknek megvannak a minőségi paramétereik. A gyártók eltérnek a minőségben és az árban is! Otthoni használatra azonban felesleges több ezer forintos gépeket vásárolni!

Milyen áron tudjuk tehát berendezni a saját otthoni edzőtermünket? Összeválogattunk Önöknek pár minőségi alapvető edzőgépet, melyek jutányos áron megvásárolhatóak. Ezek az eszközök pratikusak, így biztosan mindenki tetszését elnyerik. 

 • Állítható edzőpad – 25 800 Ft
 • Egykezes súlyok 12 kg – 16 700 Ft
 • Fekvenyomó rúd 152cm – 15 400 Ft
 • inSPORTline Jungy lépcsőző – 20 600 Ft
 • Húzódzkodórúd – 7 100 Ft
 • inSPORTline Kalistic szobakerékpár – 54 300 Ft

Az árak a cikk írásakor voltak aktuálisak (04/2018).

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 02.12.2019
A cikk értékelése:
(90.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról? Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról?

A pillanatragasztót akár forradalmi találmánynak is nevezhetjük, amely azonban kárt is okozhat. Leggyakrabban az összetapadt ujjak és a tárgyakon megjelenő csúnya foltok okoznak...

Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?

Amennyiben idén több termésük lett, mint amire számítottak, ezért el szeretnék rakni a megmaradt zöldségeket és gyümölcsöket télre, úgy, hogy ne keletkezzen bennük nagy kár, akkor ez a...

Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb? Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb?

Amennyiben szeretnének egy medencét, akkor egy megbízható szűrőrendszert is kell hozzá vásárolniuk, amely segít azt tisztán tartani. A homokszűrő vagy a papírszűrő a jobb?