Fejtörők gyerekeknek és felnőtteknek - fém vagy fa?

Lehet, hogy valaki nem szeret hasonló dolgokon gondolkozni, de akár hiszik, akár nem a fejtörők Önöknek és gyermekeiknek is nagyon sokat nyújthatnak! A fából vagy fémből készült fejtörők mechanikusak és egy bizonyos eljárással lehet őket megoldani, elrendezni vagy összerakni. 

Fejtörők gyerekeknek - Rubik kocka

Mi ebben a fejtörő? Hogy egyedül kell rájönni a megfelelő megoldásra! A gyerekek és a felnőttek is szórakozhatnak vele! Miért jó döntés logikai játékot vásárolni? 

Kedvelt fejtörők gyerekek számára

Logikai játékok ajándékként

Miért jó fejtörő játékokat ajándékozni? Lehet, hogy nem hiszik, de sokkal szórakoztatóbb, mint ahogy első ránézésre tűnik! Idővel mindenki rájön, hogy ettől jobb ajándékot nem is kaphatott volna. Ez a gyerekek esetében méginkább érvényes! Miért olyan jó ajándék a logikai játék? Főleg azért, mert segít a logikus gondolkodás fejlesztésében. Ezen kívül a megismerőképesség és a motorikus képességek fejlesztésében is fontos szerepet játszik. 

A legjobb fából készült logikai játékok gyerekeknek

A fejtörők eltérő rendeletetésűek, több megoldásuk is lehet, ill. eltérő kimenetellel is találkozhatunk. Fejtörőnek számít a keresztrejtvény, a szudoku és a puzzle is! Mai cikkünkben azonban a 3D-s logikai játékokkal fogunk foglalkozni, amelyek fémből vagy fából készülhetnek és nagyon szórakoztatóak! Fejlesztik a kognitív képességeket a gyermekek és a felnőttek esetében is! Mozgatni, figyelni, próbálkozni kell. Mi a legjobb a fejtörőkben? Természetesen a megoldás! Persze útmutató nem lesz hozzá! Valóban megéri az agyunkat is edzeni! 

A logikai játékok felosztása:

  • Logikai kirakó
  • Szétszedhető logikai játékok
  • Kombinált fejtörők
  • Válogatós fejtörők
  • Készségfejlesztő fejtörők
  • Áthelyezős fejtörők
  • Megoldhatatlan logikai játékok

A legjobb és legkedveltebb fejtörők

A boltok polcain több tucat vagy inkább több száz logikai játékkal találkozhatnak, melyek eltérő nehézségűek. A vásárlók visszajelzései alapján kiválogattuk Önöknek a legkedveltebb fejtörőket. Még ha első ránézésre úgy is tűnik, hogy nincs jó megoldás, sose adják fel!

Logikai játékok vásárlása

A megfelelő fejtörő kiválasztása egy speciális feladat. Kevés olyan személy van, aki határozott elképzeléssel lép be az üzletbe. Első ránézésre nehéz meghatározni, hogy mennyire bonyolult az adott fejtörő, ill. hogy milyen képességekre van hozzá szükség. Hogyan kell eljárni vásárlás során?

A fejtörő nehézségi szintje

A Rubik kocka egy valóban nehéz fejtörő! Valószínűleg ezt csak az gondolja így, aki nincs otthon a logikai játékok világában. A Rubik kocka ugyanis az egyik legegyszerűbb fejtörő, hiszen csak gyakorolni kell hozzá. A valódi logikai játékok teljesen máshol kezdődnek! 

Rubik kocka

A fejtörők nehézségi szintjét általában A-tól E-ig értékelik vagy 1-től 6-ig terjedő csillagozással. Minél több a csillag, annál nehezebb a feladat. Választáskor tehát figyelembe kell venni, hogy kinek vásárolják a logikai játékot. Ez alapján a nehézségi szintet is meg lehet határozni. 

A tapasztaltabbakat egy megoldhatatlan fejtörővel is meglephetik! Igen, ilyen is létezik! A legtöbb esetben reklámfogás vagy hibás gyártás eredménye, mégis egyre népszerűbb ez a típus is! 

Ajánlott életkor

A nehézségi szint meghatározásában az életkor is sokat segíthet, amelytől a gyártó ajánlja a fejtörőt. A legtöbb logikai játék hat éves kor felett ajánlott. Fiatalabb gyermekek számára klasszikus logikai játékot nem tudunk vásárolni, mivel ebben a korban inkább a monoton feladatokat részesítik előnyben. 

Fejtörők gyerekeknek

A hat éves kor felett ajánlott logikai játékok viszonylag egyszerűek, de néha bizony az idősebb gyerekeken is kifognak. Bonyolultabb fejtörőkkel 9 éves kor felett találkozhatunk. A 12, 14 vagy 18 év felett ajánlott játékok pedig már valódi kihívást jelentenek! Érdemes a Rubik kockával kezdeni, hogy legyen esélyük a többit megoldására is.

A fejtörők megoldása

Megfelelő elrendezés, lezárás, kiszabadítás vagy más megoldás. A több órás szórakozáson kívül ez a legjobb, amit a fejtörők kínálnak. A megfelelő mozdulatsor és a megoldás kitalálása megfizethetetlen érzés!

A logikai játékokhoz felhasznált anyag

A logikai játékok általában fából, fémből vagy azok kombinációjából készülnek. A minőségtől függ az ár. A fém és fa játékok drágábbak, mint műanyag társaik! A legtöbb fémből és fából készült fejtörő nagyobb precizitással készül, ezért jobb velük dolgozni. A professzionális fejtörők akár 17 ezer forintba is kerülhetnek. 

A fából készült modelleknél a 35 - 53 ezer forintos áron sem kell csodálkozni! A műanyag fejtörők esetében nagyon bőséges a választék. A legtöbb nem túlságosan bonyolult és inkább gyerekek számára készülnek. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 23.07.2021
A cikk értékelése:
(88.8%)

További cikkek a kategóriában:

Elektromos autópálya kicsiknek és nagyoknak: Mi alapján válasszunk?Elektromos autópálya kicsiknek és nagyoknak: Mi alapján válasszunk?

Ajándékot szeretnének vásárolni gyermeküknek, de semmi jó ötletük sincs? Az elektromos autópálya például jó választás lehet! Kitűnő szórakozást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt....

Merkur építőjáték: a legkeresettebb típus nem csak fiúknak!Merkur építőjáték: a legkeresettebb típus nem csak fiúknak!

A Merkur építőjáték a retro játékok közé sorolható. Képzeljék csak el, hogy hány generáció nőtt már fel ezzel játszva!

Egy olcsó játék babakocsi is lehető jó minőségű! Népszerűek a retro és a fonott játék babakocsikEgy olcsó játék babakocsi is lehető jó minőségű! Népszerűek a retro és a fonott játék babakocsik

Az Ön kislánya is szeret anyukásat játszani? Akkor a baba mellé egy babakocsira is szüksége lesz! Mai cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a legnépszerűbbek, ill. hogy mire kell figyelni...