Egér- és rágcsálóriasztók – valóban működnek?

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni ezt a rágcsálót. Ki ne ismerné a híres Tom és Jerry rajzfilmsorozatot! Történet egy kandúrról és egy egérről, aki mindig megtalálta a menekülés útját. 

Egérre leselkedő cica

Pontosan így néz ki a harc ezzel a rágcsálóval a való életben is. De ne adják fel! A házi egér lényegében mindenhol előfordul, nem is kis mennyiségben! 

Ez a kics rágcsáló bármelyik lyukból előbukkanhat. Szürke szőr, kicsi szemek, rövid farok. Nagyon mozgékony és fürge, rendkívül kifejlett a szaglása és a hallása, tehát elég nehéz észrevenni, nem még elkapni! 

Leggyakrabban ősszel, ill. a tél elején találkozhatunk vele. Ilyenkor menedék és étel után kutatnak, ezért nyitott szemmel kell járniuk! Hogyan szabadulhatunk meg az egértől? Tőlünk megtudhatják a legjobb trükköket és tippeket! 

 

Egér- és rágcsálóriasztók 

Nem mindenki hisz benne, de az egérriasztók és a rágcsálóriasztók általában nagyon hatékonyak. Akkor a legjobb beszerezni egy ilyen eszközt, amikor a rágcsálók szezonja kezdődik. A magas frekvenciájú ultrahang hullámoknak köszönhetően nem jönnek otthonunk közelébe a rágcsálók. Olcsóbb és drágább rágcsálóriasztókat is találhatunk a piacon. 

Egér- és rágcsálóriasztó: Deramax klasic - elektromos riasztó

6 300 - 9 500 Ft körül találnak a boltok polcain ilyen riasztókat. Az ár a lefedett terület méretével van összefüggésben. Átlagos körülmények között egy 150m2-t lefedő riasztó elegendő. Az eszközt akár az autóba is elhelyezhetik. A minőségi risztók elemekkel vannak ellátva, melyek élettartama 6 hónaptól 2 évig terjed. 

Amennyiben a kertben akadt problémájuk az egerekkel, akkor nyugodtan használhatnak napelemes rágcsálóriasztót is. Ezek ára 4 700 - 8 000 Ft körül van. Napenergia segítségével működnek, melyet a készülék a felső részében gyűjt össze. Egyszerűen csak le kell szúrni a földbe és már meg is véd minket a rágcsálóktól. A mi ajánlatunk az ISOTRONIC rágszálóriasztó. Ezen készülékek legjobb tulajdonsága az, hogy megelőzi a rágcsálók letelepedését otthonuk környékén. 

Egérfogó ragasztó

Olcsó, általában nagyon hatásos alternatíva. Akkor érdemes ezt a lehetőséget választani, ha türelmesek. Egérfogó ragasztót már 600 - 1500 Ft-ért is vásárolhatnak. A hatás lényegében ugyanaz. Mindössze annyit kell tenni, hogy a ragasztót papírra vagy kartonra kenik és egy csábító étel darabot tesznek rá, mint a dió, szalonna, csoki vagy egy darab péksütemény. Ez után már csak várni kell! Nagy valószínűséggel az egér bedől ennek a trükknek. 

Egérfogó ragasztó

Egérfogók és egércsapdák 

Az egérfogók már évszázadok óta segítenek minket a rágcsálókkal folytatott harcban és még mindig nagy a kereslet irántuk. Természetesen már az egérfogók is haladtak a korral, ezért a klasszikus, 300-600 Ft-os egérfogókon kívül modernebb mechanikus egérfogókat is vásárolgatnak kb. 1 800 Ft-ért. Ezek lényegében ugyanazon az alapelven működnek. A cél az egér megölése vagy elkapása. Mint ahogy a ragasztó esetében is, ez is csak rövidtávú megoldás és nem alkalmas megelőzésre. 

Elektromos csapdákkal is találkozhatnak, mely abban a pillanatban megöli az egeret, ahogy az hozzáér. 

A kémia is segíthet 

Ha az egérfogó ragasztó, csapda és a riasztó sem válik be, akkor próbálkozzanak méreggel. Ezek általában granulátum vagy prafinos granulátummal töltött tasak tasak formájában szerezhetőek be. Ez kb. 600 - 900 Ft-ba kerül. Az ár a márkától függ. 

Csináld magad: egérfogó műanyag flakonból 

Amennyiben szeretnek barkácsolni, akkor ennek biztosan örülni fognak. Egyáltalán nem bonyolult, viszont igénybe vesz egy kis időt. A siker kétséges, de ha az üzletben vásárolt csapdák működnek, miért nem működne ez is? A műanyag flakonból készített egérfogó az egyik legolcsóbb megoldás! 

A youtube.com-on természetesen sok kreatív ötletet találhatnak, melyeket különleges alapanyagok és eszközök nélkül is elkészíthetnek. 

Egyéb trükkök és tippek

Próbálkozzanak ammóniával. Ez egy nagyon aromás anyag, melynek nagyon erős szaga van. Amennyiben a pincében vagy a padláson van problémájuk az egerekkel, elég ammóniával megnedvesíteni egy vattacsomót vagy önteni egy kis kupakba és elhelyezni a problémás helyiségben. 

Pár helyen említik az alufólia használatát is. Ez inkább védekezésnek felel meg. Az egerek nem kedvelik az olyan anyagokat, mint az alufólia. Tehát ha pl. a spajzban járnak az egerek, akkor az alufóliával letakart ételeket nem fogják megdézsmálni. 

Ne feletkezzünk meg a ragadozókról sem! Vegyenek macskát! Ha van rá lehetőségük, akkor ez egy kiváló alternatíva. Nem csak elkapja az egeret, de megelőzésnek is ideális. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 02.07.2019
A cikk értékelése:
(87%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan rendezzük be az otthoni edzőtermet olcsón és praktikusan? Hogyan rendezzük be az otthoni edzőtermet olcsón és praktikusan?

Egy otthoni edzőterem olyan megoldás, amely minden kifogástól megszabadít! Segítünk berendezni az otthoni edzőtermet úgy, hogy tökéletesen ellássa a funkióját és ne eméssze fel az összes...

Hogyan távolítsuk el a vízkövet a wc-ből? Hogyan távolítsuk el a vízkövet a wc-ből?

Melyek a leghatékonyabb készítmények a vízkő eltávolítására? Létezik természetbarát megoldás is? WC tisztítás Coca-Colával? Minden alternatívát és sok mást megtudhatnak cikkünkből! 

Hogyan szabaduljunk meg a gyomtól a kertben? Hogyan szabaduljunk meg a gyomtól a kertben?

A fűben növő gaz eltávolítása egy rémálom mindenki számára! Ezért tőlünk megtudhatják, hogyan írthatnak ki akár olyan gyomokat is, mint a tarackbúza.