Egér- és rágcsálóriasztók – valóban működnek?

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni ezt a rágcsálót. Ki ne ismerné a híres Tom és Jerry rajzfilmsorozatot! Történet egy kandúrról és egy egérről, aki mindig megtalálta a menekülés útját. 

Egérre leselkedő cica

Pontosan így néz ki a harc ezzel a rágcsálóval a való életben is. De ne adják fel! A házi egér lényegében mindenhol előfordul, nem is kis mennyiségben! 

Ez a kics rágcsáló bármelyik lyukból előbukkanhat. Szürke szőr, kicsi szemek, rövid farok. Nagyon mozgékony és fürge, rendkívül kifejlett a szaglása és a hallása, tehát elég nehéz észrevenni, nem még elkapni! 

Leggyakrabban ősszel, ill. a tél elején találkozhatunk vele. Ilyenkor menedék és étel után kutatnak, ezért nyitott szemmel kell járniuk! Hogyan szabadulhatunk meg az egértől? Tőlünk megtudhatják a legjobb trükköket és tippeket! 

 

Egér- és rágcsálóriasztók 

Nem mindenki hisz benne, de az egérriasztók és a rágcsálóriasztók általában nagyon hatékonyak. Akkor a legjobb beszerezni egy ilyen eszközt, amikor a rágcsálók szezonja kezdődik. A magas frekvenciájú ultrahang hullámoknak köszönhetően nem jönnek otthonunk közelébe a rágcsálók. Olcsóbb és drágább rágcsálóriasztókat is találhatunk a piacon. 

Egér- és rágcsálóriasztó: Deramax klasic - elektromos riasztó

6 300 - 9 500 Ft körül találnak a boltok polcain ilyen riasztókat. Az ár a lefedett terület méretével van összefüggésben. Átlagos körülmények között egy 150m2-t lefedő riasztó elegendő. Az eszközt akár az autóba is elhelyezhetik. A minőségi risztók elemekkel vannak ellátva, melyek élettartama 6 hónaptól 2 évig terjed. 

Amennyiben a kertben akadt problémájuk az egerekkel, akkor nyugodtan használhatnak napelemes rágcsálóriasztót is. Ezek ára 4 700 - 8 000 Ft körül van. Napenergia segítségével működnek, melyet a készülék a felső részében gyűjt össze. Egyszerűen csak le kell szúrni a földbe és már meg is véd minket a rágcsálóktól. A mi ajánlatunk az ISOTRONIC rágszálóriasztó. Ezen készülékek legjobb tulajdonsága az, hogy megelőzi a rágcsálók letelepedését otthonuk környékén. 

Egérfogó ragasztó

Olcsó, általában nagyon hatásos alternatíva. Akkor érdemes ezt a lehetőséget választani, ha türelmesek. Egérfogó ragasztót már 600 - 1500 Ft-ért is vásárolhatnak. A hatás lényegében ugyanaz. Mindössze annyit kell tenni, hogy a ragasztót papírra vagy kartonra kenik és egy csábító étel darabot tesznek rá, mint a dió, szalonna, csoki vagy egy darab péksütemény. Ez után már csak várni kell! Nagy valószínűséggel az egér bedől ennek a trükknek. 

Egérfogó ragasztó

Egérfogók és egércsapdák 

Az egérfogók már évszázadok óta segítenek minket a rágcsálókkal folytatott harcban és még mindig nagy a kereslet irántuk. Természetesen már az egérfogók is haladtak a korral, ezért a klasszikus, 300-600 Ft-os egérfogókon kívül modernebb mechanikus egérfogókat is vásárolgatnak kb. 1 800 Ft-ért. Ezek lényegében ugyanazon az alapelven működnek. A cél az egér megölése vagy elkapása. Mint ahogy a ragasztó esetében is, ez is csak rövidtávú megoldás és nem alkalmas megelőzésre. 

Elektromos csapdákkal is találkozhatnak, mely abban a pillanatban megöli az egeret, ahogy az hozzáér. 

A kémia is segíthet 

Ha az egérfogó ragasztó, csapda és a riasztó sem válik be, akkor próbálkozzanak méreggel. Ezek általában granulátum vagy prafinos granulátummal töltött tasak tasak formájában szerezhetőek be. Ez kb. 600 - 900 Ft-ba kerül. Az ár a márkától függ. 

Csináld magad: egérfogó műanyag flakonból 

Amennyiben szeretnek barkácsolni, akkor ennek biztosan örülni fognak. Egyáltalán nem bonyolult, viszont igénybe vesz egy kis időt. A siker kétséges, de ha az üzletben vásárolt csapdák működnek, miért nem működne ez is? A műanyag flakonból készített egérfogó az egyik legolcsóbb megoldás! 

A youtube.com-on természetesen sok kreatív ötletet találhatnak, melyeket különleges alapanyagok és eszközök nélkül is elkészíthetnek. 

Egyéb trükkök és tippek

Próbálkozzanak ammóniával. Ez egy nagyon aromás anyag, melynek nagyon erős szaga van. Amennyiben a pincében vagy a padláson van problémájuk az egerekkel, elég ammóniával megnedvesíteni egy vattacsomót vagy önteni egy kis kupakba és elhelyezni a problémás helyiségben. 

Pár helyen említik az alufólia használatát is. Ez inkább védekezésnek felel meg. Az egerek nem kedvelik az olyan anyagokat, mint az alufólia. Tehát ha pl. a spajzban járnak az egerek, akkor az alufóliával letakart ételeket nem fogják megdézsmálni. 

Ne feletkezzünk meg a ragadozókról sem! Vegyenek macskát! Ha van rá lehetőségük, akkor ez egy kiváló alternatíva. Nem csak elkapja az egeret, de megelőzésnek is ideális. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 02.07.2019
A cikk értékelése:
(87%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról? Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról?

A pillanatragasztót akár forradalmi találmánynak is nevezhetjük, amely azonban kárt is okozhat. Leggyakrabban az összetapadt ujjak és a tárgyakon megjelenő csúnya foltok okoznak...

Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?

Amennyiben idén több termésük lett, mint amire számítottak, ezért el szeretnék rakni a megmaradt zöldségeket és gyümölcsöket télre, úgy, hogy ne keletkezzen bennük nagy kár, akkor ez a...

Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb? Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb?

Amennyiben szeretnének egy medencét, akkor egy megbízható szűrőrendszert is kell hozzá vásárolniuk, amely segít azt tisztán tartani. A homokszűrő vagy a papírszűrő a jobb?