Álomfogó a szebb álmokért. Hová helyezzük?

Úgy érzik, hogy valami hiányzik ahhoz, hogy jól alhassanak? A rideg valóságban élnek és el is felejtették, hogy az álmoknak akár motiváló szerepük is lehet! Az álmatlan éjszakákat lehet, hogy egyszerűbben elkerülhetik, mint gondolnák!

Álomfogó az ágy fölött a hálószobában

Hallották már az „álomfogó“ kifejezést? Még akkor is, ha nem tartoznak a spirituális beállítottságú személyek közé ezzel a kiegészítővel egy szép dekorelemet szerezhetnek otthonukba!

Az álomfogó eredete

Ahhoz, hogy jobban megértsük, mi is lényegében az álomfogó, érdemes röviden megismerkedni az eredetével. Napjainkban sok családi házban találkozhatunk vele dekorációként és nem is sejtjük, hogy mi a valódi feladata. 

Nagy méretű álomfogó a hálószobában

Az álomfogó Amerikából származik, de vigyázat! Ez nem egy újkori trend! Az álomfogók igazán hosszú tradícióval rendelkeznek. Az indián törzsektől erednek, akik gallyakat, állati inakat, tollakat, gyöngyöket és köveket használtak az elkészítésükhöz. 

Napjainkban az álomfogó a Feng Shui tipikus eleme. A háló befogja a rossz álmokat és azok napkeltekor megszűnnek létezni. A jó álmokat ezzel ellentétben közvetlenül hozzánk irányítja. 

Mi az az álomfogó és mire használják?

Valószínűleg ezek a kérdések merülnek fel mindenkiben az álomfogó láttán. Most, hogy már ismerik eredetét és fő feladatát kicsit alaposabban is jellemezhetjük. 

Fehér álomfogó az ágy fölött

Az álomfogó amulettként funkcionál és pozitív hatással van nem csak az álmokra, de az egész életre. Az indián és sámán erők könnyű álmokat hoznak és megvédik a használót a rossz energiáktól. Az amulett szabályozza a pozitív, Chi energia áramlását. Emellett véd a sötét, rossz álmok ellen is. Az álomfogó nyugtatja az elmét és megóvja a tudatalattit.                           

Az álomfogó elhelyezése

Igen, a legtöbb háztartásban csak egyszerűen a falon lóg és igazi funkcióját senki nem is sejti. Az álomfogó csak akkor véd a rossz energiáktól és rémálmoktól, ha azon a helyen van elhelyezve, ahol alszunk! Hova tegyük pontosan? A hálószoba egy logikus választás. A tudatalattink alvás közben a legérzékenyebb és éppen az álomfogó segíthet bebiztosítani a pozitív álmokat. 

Álomfogó a nappali falán

A kiválasztott helynek fényesnek és naposnak kellene lennie, mivel a Nap sugarai tisztítják meg az álomfogót az összegyűjtött rossz álmoktól. Persze az is lényeges, hogy hozzánk is közel legyen, tehát közvetlenül az ágy felett érdemes elhelyezni!

Álomfogó az ágy felett 

Semmiképpen ne a lábunkhoz tegyük és az ablak sem lenne megfelelő hely számára! Az álomfogó egy személyes vagy akár intim dolog, amelyhez bizonyos rituálék is tartoznak, melyek nélkül tényleg csak dekorációnak használható. 

Nagy, bézs színű álomfogó

Készítsék el saját álomfogójukat!

Az álomfogók ára nem túl magas - függ a felhasznált anyagoktól és a mérettől. Általában 2 800 - 10 500 Ft között vásárolhatunk álomfogót. Választhatnak nagy méretű vagy érdekes színű álomfogót is! Léteznek gyermek álomfogók is, de ez főleg csak marketingfogás, mivel a használat módja és a funkció ugyanaz!

Álomfogó készítése - DIY

Akár saját kezűleg is készíthetnek álomfogót! Ugyan specifikus eszközökre lesz hozzá szükség, de biztosan élvezni fogják az elkészítés folyamatát. A videóban láthatják, hogy ez egyáltalán nem egy bonyolult feladat! Tartsák magukat az útmutatáshoz!

 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 15.11.2021
A cikk értékelése:
(91%)

További cikkek a kategóriában:

A legjobb házi vízmű: Az értékelések és vélemények segítenek választaniA legjobb házi vízmű: Az értékelések és vélemények segítenek választani

A házi vízművet nem szükséges különösebben bemutatni. Amennyiben otthonra szeretnének vásárolni egyet, akkor minden fontos információhoz hozzájuthatnak mai cikkünkből! 

Dübel téglához, poliészterhez, gipszkartonhoz: Tudják, hogy mikor melyiket kell használni? Dübel téglához, poliészterhez, gipszkartonhoz: Tudják, hogy mikor melyiket kell használni?

Egy szekrényt vagy polcot szeretnének rögzíteni a falra? Akkor az egyik legfontosabb dolog a megfelelő dübel vagy tipli használata! A változatos anyagok miatt elengedhetetlen, hogy...

A levelek gyors eltávolítása az ereszcsatornából? A megoldás az eresztisztító robot! A levelek gyors eltávolítása az ereszcsatornából? A megoldás az eresztisztító robot!