A legkelendőbb fotócsapda WiFi-vel, GSM-es SIM-kártyával? Tolvajok ellen és vadállatok megfigyelésére

Egy fotócsapda az ingatlanon? Talán Ön is elgondolkozott már azon, hogy miért van szüksége ilyesmire. A legtöbb ember úgy gondol erre az eszközre, mint ami a vadászok használnak az erdőben a vadak követésére. Valószínűleg nem is sejti, hogy az otthoni fotócsapda széleskörű felhasználási lehetőségei miatt nagyszerű biztonsági eszköz. Cikkünkből megtudhatja, hogyan működik a fotócsapda és hogy megbízhatóan működhet-e otthonában.

Fotócsapda

Sokan kíváncsiak arra, hogy egy fotócsapda valóban segítségünkre lehet-e biztonsági szempontból. A válasz egyértelműen igen. Számos előnye van annak, ha fotócsapdát helyezzen el otthonában, udvarán vagy ingatlanán. Már a névből is kikövetkeztethető, hogy a nem kívánt vendégeket, tolvajokat vagy vandálokat "ejti csapdába". A fotócsapda álarcos őrként működik, amit senki sem vesz észre. Előnye a nagyszerű álcázás. Minden alkalommal, amikor az épületben mozgás van, biztos lehet benne, hogy a készülék figyeli a területet és fényképet készít az adott helyzetről.

Kedvelt fotócsapdák

Hogyan működik a fotócsapda?

Ha általánosságban szeretnénk jellemezni a fotócsapdát, akkor egy speciális digitális kameráról beszélhetünk, amely nem feltűnő és nemcsak az erdőben, hanem egy cég telephelyén, családi házban vagy más területen is használható. A fotócsapdát gyakran használják orvvadászok, tolvajok vagy vandálok elleni védelemre. A fotócsapda felvételei jogi célokra is felhasználhatók.

A fotócsapda fő előnye a kiváló álcázás. Így ez a készülék egy összetett CCTV rendszerhez képest egy nagyon kifinomult felügyeleti eszköz. Ez egy kis doboz egy objektívvel és ahogy fentebb említettük, a működési elve hasonló a digitális fényképezőgépekéhez. Mozgásérzékelővel, éjjellátóval és memóriával (memóriakártya, belső memória) rendelkezik.

A fotócsapda alig észrevehető

A készülék saját akkumulátor(ok)kal rendelkezik, amelyek biztosítják a működését. A fotócsapdák GSM-modullal is fel vannak szerelve vagy WiFi-s fotócsapdát is használhatnak. Az első esetben MMS-ben elküldi a készített képeket az okostelefonra vagy WiFi segítségével elküldi a képeket e-mailben vagy más virtuális tárhelyre. A készülék rövid videók készítésére is alkalmas, kiváló minőségben. Jellemző a mechanikai sérülésekkel és az időjárási körülményekkel szembeni nagyfokú ellenállás.

A fotócsapda fő előnyei

 • Nem rögzít folyamatosan, csak ha mozgást érzékel
  kiváló minőségű és hatékony rögzítés,
  könnyű telepítés,
  könnyű kezelhetőség,
  költséghatékony megoldás,
  nincs csatlakoztatva a hálózathoz,
  bárhol elhelyezhető,
  diszkrét megjelenés,
  nagy ellenállás a mechanikai sérülésekkel szemben.

A fotócsapda típusai

A piacon többféle fotócsapa van forgalomban. A fotócsapda típusa gyakran meghatározza az árát. Ezt azonban más paraméterekkel is összefügg, de a választásnál irányadó, hogy mire van reálisan szükségünk!

MMS/GPRS fotócsapda

Ezek a fotócsapdák antennával rendelkeznek és elsősorban olyan épületekben használatosak, ahol nem várható fokozott mozgásfrekvencia. A fotócsapda érzékeli a mozgást, felvételt készít és elküldi a tulajdonosnak MMS-ben vagy e-mailben (3G-4G hálózat). Természetesen egy ilyen fotócsapda esetében figyelembe kell venni, hogy a szolgáltatók extra díjat számolhatnak fel az adatkorlát átlépésekor, így érdemes korlátlan csomagra előfizetni. Előnye, hogy az adott másodpercben tájékoztatja Önt a megfigyelt objektumon lévő mozgásról.

A fotócsapda telepítése erdőben

Fotócsapda SD kártyával

Jelenleg a legszélesebb körben használt. A fotócsapda a fényképeket vagy a felvételeket a tárolóeszközön tárolja, amely belső memóriát és SD-kártyát jelent. Ezeket a felvételeket manuálisan kell letöltenie a számítógépére vagy mobiltelefonjára. Ezután törölheti a memóriát, hogy a fotócsapda folytathassa a megfigyelést.

WiFi fotócsapda

A fotócsapda WiFi-kapcsolatot használ, így a képeket és felvételeket vezeték nélkül töltheti le anélkül, hogy bárki tudná, hol van elhelyezve a fotócsapda. Ez egy nagyon kifinomult módja annak, hogy a fotócsapdát teljesen titokban tartsa.

Live fotócsapda

Ezek az egyik legdrágább fotócsapda típusok. Az online kapcsolatnak köszönhetően nem marad le semmiről, de inkább erdészek vagy vadászok használják őket a vadak és a védett természeti területek megfigyelésére. Azonban cégeknél vagy otthonában is lehet alkalmazni. Nem szabad elfelejteni, hogy az akkumulátor élettartama nem túl stabil.

Live fotócsapa vadászoknak

Fotócsapda világítással

Ebbe a kategóriába mindössze két típus tartozik. A legtöbb fotócsapda 850 nm-es LED-ekkel dolgozik, ami egy kis vörös fényt jelent, amely éjszaka kicsit látható. Praktikusabb megoldás a 940 nm-es fotócsapda. Az ilyen készülék láthatatlan infravörös megvilágítással működik.

Fontos paraméterek

 • A PIR-érzékelő érzékenysége - az érzékelő azon képessége, hogy bizonyos távolságon belül érzékeli a mozgást. A drágább fotócsapdák és a nagyobb teljesítményű érzékelők akár 15-20 méteres távolságból is érzékelik a mozgást.
  Kioldási sebesség - a fotócsapda kioldási sebessége, meghatározza, hogy a készülék milyen gyorsan képes reagálni, ha mozgást észlel. Néha a zársebesség a látómezőt is befolyásolja. Általában azonban 1 mp körül kell lennie, ideális esetben ez alatt.
 • Felbontás - jelzi a készített képek minőségét. A képek minősége általában 10, 12, 14 vagy akár 18 Mpx-re állítható. Vannak olyan kamerák is, amelyek felbontása meghaladja a 20 Mpx-t. A videó beállítása szintén a felbontás minőségéhez kapcsolódik. A legtöbb fotócsapda videóminősége Full HD.
  Látómező - ez az a szög, amelyben a fotócsapda érzékeli a területet. A legalább 50-60 fok az ideális, de még egy kisebb szög sem feltétlenül jelenti azt, hogy a fotócsapda megbízhatatlan lenne. A nagyobb szögeket általában fotócsapdákkal figyelik, amelyeket kisebb, körülbelül 8-10 méteres érzékelőérzékenységre állítanak be. Ekkor akár 100-120 fokos szöget is elérhetnek.
 • Memória - ez az a tárolóeszköz, amelyen a készülék a készített képeket tárolja. Leggyakrabban a készülék belső memóriája vagy egy 16-64 GB kapacitású SD-kártya. Azt, hogy a memória milyen gyorsan telik meg, a fényképminőségi beállítások is befolyásolják.
  Akkumulátorok - általában lítium akkumulátorokat használnak, amelyek akár hónapokig is kitartanak. Ha a fotócsapda nagyobb mértékben aktív és rendszeresen újratöltésre szorul, ajánlott két akkumulátort vásárolni és mindig cserélni őket, amikor lemerülnek. Az akkumulátor gyorsabban lemerül a WiFi vagy GMS kapcsolattal rendelkező fotócsapdák esetében is. Egyes modellek egyetlen, bizonyos kapacitású akkumulátorral rendelkeznek, mások nagyobb számú hagyományos vagy újratölthető akkumulátorral működnek.

A fotócsapda beállításai

Ne aggódjon, a fotócsapda felállításához nincs szükség extra képességekre! Csak kövesse a fotócsapda használatára vonatkozó utasításokat. A beállítás azonban fontos, hogy a fotócsapda úgy működjön, ahogyan azt Ön szeretné.

A fotócsapda beállítása viszonylag egyszerű

Ki kell választania a felvétel típusát, azaz, hogy állóképeket vagy rövid videókat szeretne-e készíteni. Ez a beállítás az akkumulátor élettartama szempontjából is fontos. A felvétel minősége és a képkockasebesség szintén fontos. Ez nagyban befolyásolja a memóriakapacitás megtelésének gyorsaságát is! A mozgásérzékelő érzékenységi beállítása határozza meg, hogy a fotócsapda milyen távolságig érzékeli a mozgást.

A legjobb fotócsapdák

✅ A www.Efotopasce.sk webáruház közreműködésével.

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 02.03.2022
A cikk értékelése:
(90.6%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan lehet megszabadulni a szarkalábaktól a kertben?Hogyan lehet megszabadulni a szarkalábaktól a kertben?

Tele van a kerted édes gyümölcsökkel, de nem élvezed a termést, mert évről évre leszedi egy szarka? Csatlakozz hozzánk és nézd meg, hogyan védhetőek hatékonyan és egyszerűen a...

Birkagyapjú, szőrme és bőr mosása és tisztítása. Nem kell tisztítóba vinni!Birkagyapjú, szőrme és bőr mosása és tisztítása. Nem kell tisztítóba vinni!

Olyan takarókat vagy párnákat keres otthonába, amelyeket egész évben használhat, hipoallergének és természetes anyagból készülnek? Válassza a birkagyapjút! Ma tanácsokat is adunk az...

Mérgező növények a macskák számára. Veszélyes az Aloe Vera?Mérgező növények a macskák számára. Veszélyes az Aloe Vera?

Mely növények nem megfelelőek a macskák számára, mit tegyünk velük és hogyan derítsük ki, ha cicánkat megmérgezték? Olvassa el tanácsainkat és teremtsen biztonságos otthont szőrös...