A legjobb vízszűrő kancsók - vélemények, teszteredmények és értékelés

Hallották már a vízszűrő kancsó kifejezést? A vízforralót már több évtizede használjuk a háztartásokban, de a vízszűrő kancsó még ennél is többre képes!

A legjobb vízszűrő kancsó

Azok számára, akiknek fontos a tökéletesen tiszta víz, jól jöhet a konyhába egy vízszűrő kancsó! Hogyan működik a vízszűrő kancsó? Miért kellene használni? Minden fontosat megtudhatnak ebből a cikkből! 

Vízszűrő kancsó

Ez a típus egy nagyon egyszerű feladatot végez el. Ennek a berendezésnek köszönhetően minőségibb ivóvizet fogyaszthatnak, használhatják kávé készítéséhez, teához, főzéshez, de egyszerűen meg is ihatják. Ez a típus a vizet ugyan nem melegíti fel, de így is különleges! Ezen kancsók gyártói garantálják, hogy a vízszűrő kancsó segítségével megtisztíthatjuk a vizet a klórtól és az összes káros anyagtól, beleértve a nehézfémeket is! 

A folyamat szűrőpatron és szűrők segítségével megy végbe. A szűrő megvédi a jótékony anyagokat. A kémiai anyagokon kívül a mechanikus lerakódásokat is eltávolítja, vízkőteleníti a vizet, tehát megakadályozza a vízkő kialakulását. A vízszűrő kancsó tehát megtartja a jótékony anyagokat és megszabadul a káros anyagoktól. 

Megéri vásárolni egy vízszűrő kancsót? 

Ez egy nagyon jó kérdés! Magyarországon nincs nagy probléma a víz minőségét illetően, ill. csak nagyon kevés helyen nevezhető a hazánkban található víz ihatatlannak. Ennek ellenére mégis hasznunkra lehet a vízszűrő kancsó. 

Töltsék meg a vízszűrő kancsót vízzel

Akkor is nagyon jól használható, ha a víz kénes, magnéziumos szagától szeretnének megszabadulni, ami persze kellemetlen utóízt is hagy maga után. Erre a feladatra kitűnő választás a sima vízszűrő kancsó! Akkor is nagyon hasznos lehet, ha lágyítani szeretnénk a vizetMondhatjuk, hogy a vízszűrő javítja a víz ízét. Azt azonban hozzá kell tennünk, hogy használata sok esetben nem indokolt. Egy ilyen kancsót 3 000 - 20 000 forint között vásárolhatunk. Mi a Brita, a Seychelle és a Mavea termékeit ajánljuk. 

A vízszűrő kancsó fő előnyei

  • A káros anyagok eltávolítása szűrő segítségével
  • A víz kellemetlen utóízének megszüntetése
  • A víz vízkőtelenítése
  • A vízben található jótékony anyagok hatásának megsokszorozása
  • Modern és praktikus dizájn

A vízszűrő kancsó hátárnyai

Lényegében a vízszűrő kancsó senkinek nem árt, ill. van pár előnye, melyek már előbb felsoroltunk. Ahogy azt már említettük, nem melegíti fel a vizet. Ebből kifolyólag a hátrányok közé sorolható a szűrés ellentétes hatása. 

A szűrés esetében fontos, hogy a vízben növekszik az alumínium tartalom. Ezt a szűrés típusa okozza, hiszen a legtöbb vízszűrő kancsó éppen alumíniumot használ erre a célra, így egy adott mennyiség a vízbe is kerül belőle. Hozzá kell tenni azt is, hogy a vízszűrőkancsó képes kiválasztani a higanyrészecskéket a vízből. 

Új patron a vízszűrő kancsóba

Az olyan anyagok eltávolítása, mint az arzén, az ólom, az urán vagy a réz már a konkrét modelltől függ! Azt azonban egyik vízszűrő kancsó sem tudja garantálni, hogy minden anyagot eltávolít a vízből. Egy fontos részlet az is, hogy a szűrőtestet, amely a kancsóban található időnként ki kell cserélni! Ez attól függ, hogy milyen intenzíven használjuk a vízszűrőt. 

Vélemények és tapasztalatok

Azt kell mondanunk, hogy a vásárlók pozitív véleménnyel vannak ezekről a termékekről. Sokan külföldön találkoztak vele először. Logikus, hogy több országban is rosszabb a víz minősége, mint hazánkban. Nálunk inkább a vízkeménység optimalizálására használják. 

Sokan azt állítják, hogy a gyerekek egészsége és az egészséges életmód miatt használják a vízszűrő kancsót. Sokan azt tapasztalták, hogy jobb főzni, kávét és teát készíteni ezzel a vízzel. A legtöbben a Brita márkájú kancsókat keresik. 

Hogyan válasszunk vízszűrő kancsót? 

A vízszűrő kancsó kiválasztásakor a legjobb, ha a vásárlók tapasztalataira hagyatkoznak. Az ő véleményük meghatározhatja a döntésüket! Amennyiben a fontos paramétereket keresik, akkor vegyék figyelembe a gyártót, az űrtartalmat, a szűrőt és a szűrőtestcsere jelzőt. 

Brita vízszűrő kancsó újratöltés jelzővel

  • A kancsó űrtartalma – 1 és 4 liter közötti űrtartalmú kancsókkal találkozhatunk. A nagyobb méretű modellek esetében már nem is kancsó formáról beszélünk, mivel inkább egy szűrő edényre emlékeztetnek. 
  • Szűrés – a szűrés általában szűrőbetét segítségével történik, amely a szűrés hatékonyságáról gondoskodik. Ez távolítja el a vízből a káros anyagokat, majd a szűrő fogja fel őket. Ez a paraméter a gyártótól föggően változik. A szűrőpatron cseréjére általában 1 - 2 havonta van szükség. 
  • Szűrőtestcsere jelző – arról nyújt információt, hogy mikor kell a szűrőpatront cserélni. Ez a jelző vagy a szűrőpatron állapotáról informál, vagy akkor értesíti a használót, amikor már eljött a csere ideje. 

Hogyan szűrjük a vizet máshogy?

A vízszűrő kancsó semmiképpen nem az egyetlen módszer arra, hogyan szűrjük és tisztítsuk a vizet. Léteznek hordozható vízszűrők is (pl. üveg), amelyeket akár kirándulásokra is magunkkal vihetünk. Manapság nagyon népszererű az ozmózis vízszűrő. A szűrés hatékonysága e berendezés esetében 99,9%. Megbirkózik a vírusokkal, baktériumokkal, ill. a mechanikus lerakódásokkal is. Igaz, hogy ára a klasszikus vízszűrő többszöröse, de hosszantartó megoldást biztosít. 

Már régebb óta ismert a membrán víztisztító is, amely egy hárty segítségével távolítja el a baktériumokat és a káros anyagokat. Sajnos az oldódó anyagok esetében nem teljesen hatékony. Arra a fordított ozmózis víztisztítót használják - nanoszűrés, amely a vízben feloldott anyagokat is kiszűri. Ezeket a lehetőségeket akkor szokták kihasználni, ha túlságosan mineralizált a víz, hiszen sokkal nagyobb kölségekkel járnak. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 26.01.2020
A cikk értékelése:
(89.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Madársóska - a gyógyhatású növény gondozásaMadársóska - a gyógyhatású növény gondozása

A természetben 800 fajtája fordul elő, de nálunk leggyakrabban az erdei madársóskával találkozhatunk. Segít a rossz közérzeten, ínygyulladáskor és a gyomor fájdalmakor is. Hogyan...

Puhafalú medence foltozásaPuhafalú medence foltozása

A medencén lévő lyukak keresése olykor nagy fejtörést okoz, de mindenképpen elhanyagolhatatlan. Hogyan találjuk meg a medencén lévő lyukat? Cikkünken megismerkedhetnek a legegyszerűbb...

Napelem panelek házra, nyaralóra vagy medencére. Minden, amit tudni érdemes. Napelem panelek házra, nyaralóra vagy medencére. Minden, amit tudni érdemes.

Napelemmel sok pénzt lehet spórolni. Mit kell róluk tudni? Mi alapján érdemes választani? Hogyan lehet elintézni a támogatást? Minden fontos információt megtudhatnak cikkünkből.