A legjobb vízszűrő kancsók - vélemények, teszteredmények és értékelés

Hallották már a vízszűrő kancsó kifejezést? A vízforralót már több évtizede használjuk a háztartásokban, de a vízszűrő kancsó még ennél is többre képes!

A legjobb vízszűrő kancsó

Azok számára, akiknek fontos a tökéletesen tiszta víz, jól jöhet a konyhába egy vízszűrő kancsó! Hogyan működik a vízszűrő kancsó? Miért kellene használni? Minden fontosat megtudhatnak ebből a cikkből! 

Vízszűrő kancsó

Ez a típus egy nagyon egyszerű feladatot végez el. Ennek a berendezésnek köszönhetően minőségibb ivóvizet fogyaszthatnak, használhatják kávé készítéséhez, teához, főzéshez, de egyszerűen meg is ihatják. Ez a típus a vizet ugyan nem melegíti fel, de így is különleges! Ezen kancsók gyártói garantálják, hogy a vízszűrő kancsó segítségével megtisztíthatjuk a vizet a klórtól és az összes káros anyagtól, beleértve a nehézfémeket is! 

A folyamat szűrőpatron és szűrők segítségével megy végbe. A szűrő megvédi a jótékony anyagokat. A kémiai anyagokon kívül a mechanikus lerakódásokat is eltávolítja, vízkőteleníti a vizet, tehát megakadályozza a vízkő kialakulását. A vízszűrő kancsó tehát megtartja a jótékony anyagokat és megszabadul a káros anyagoktól. 

Megéri vásárolni egy vízszűrő kancsót? 

Ez egy nagyon jó kérdés! Magyarországon nincs nagy probléma a víz minőségét illetően, ill. csak nagyon kevés helyen nevezhető a hazánkban található víz ihatatlannak. Ennek ellenére mégis hasznunkra lehet a vízszűrő kancsó. 

Töltsék meg a vízszűrő kancsót vízzel

Akkor is nagyon jól használható, ha a víz kénes, magnéziumos szagától szeretnének megszabadulni, ami persze kellemetlen utóízt is hagy maga után. Erre a feladatra kitűnő választás a sima vízszűrő kancsó! Akkor is nagyon hasznos lehet, ha lágyítani szeretnénk a vizetMondhatjuk, hogy a vízszűrő javítja a víz ízét. Azt azonban hozzá kell tennünk, hogy használata sok esetben nem indokolt. Egy ilyen kancsót 3 000 - 20 000 forint között vásárolhatunk. Mi a Brita, a Seychelle és a Mavea termékeit ajánljuk. 

A vízszűrő kancsó fő előnyei

  • A káros anyagok eltávolítása szűrő segítségével
  • A víz kellemetlen utóízének megszüntetése
  • A víz vízkőtelenítése
  • A vízben található jótékony anyagok hatásának megsokszorozása
  • Modern és praktikus dizájn

A vízszűrő kancsó hátárnyai

Lényegében a vízszűrő kancsó senkinek nem árt, ill. van pár előnye, melyek már előbb felsoroltunk. Ahogy azt már említettük, nem melegíti fel a vizet. Ebből kifolyólag a hátrányok közé sorolható a szűrés ellentétes hatása. 

A szűrés esetében fontos, hogy a vízben növekszik az alumínium tartalom. Ezt a szűrés típusa okozza, hiszen a legtöbb vízszűrő kancsó éppen alumíniumot használ erre a célra, így egy adott mennyiség a vízbe is kerül belőle. Hozzá kell tenni azt is, hogy a vízszűrőkancsó képes kiválasztani a higanyrészecskéket a vízből. 

Új patron a vízszűrő kancsóba

Az olyan anyagok eltávolítása, mint az arzén, az ólom, az urán vagy a réz már a konkrét modelltől függ! Azt azonban egyik vízszűrő kancsó sem tudja garantálni, hogy minden anyagot eltávolít a vízből. Egy fontos részlet az is, hogy a szűrőtestet, amely a kancsóban található időnként ki kell cserélni! Ez attól függ, hogy milyen intenzíven használjuk a vízszűrőt. 

Vélemények és tapasztalatok

Azt kell mondanunk, hogy a vásárlók pozitív véleménnyel vannak ezekről a termékekről. Sokan külföldön találkoztak vele először. Logikus, hogy több országban is rosszabb a víz minősége, mint hazánkban. Nálunk inkább a vízkeménység optimalizálására használják. 

Sokan azt állítják, hogy a gyerekek egészsége és az egészséges életmód miatt használják a vízszűrő kancsót. Sokan azt tapasztalták, hogy jobb főzni, kávét és teát készíteni ezzel a vízzel. A legtöbben a Brita márkájú kancsókat keresik. 

Hogyan válasszunk vízszűrő kancsót? 

A vízszűrő kancsó kiválasztásakor a legjobb, ha a vásárlók tapasztalataira hagyatkoznak. Az ő véleményük meghatározhatja a döntésüket! Amennyiben a fontos paramétereket keresik, akkor vegyék figyelembe a gyártót, az űrtartalmat, a szűrőt és a szűrőtestcsere jelzőt. 

Brita vízszűrő kancsó újratöltés jelzővel

  • A kancsó űrtartalma – 1 és 4 liter közötti űrtartalmú kancsókkal találkozhatunk. A nagyobb méretű modellek esetében már nem is kancsó formáról beszélünk, mivel inkább egy szűrő edényre emlékeztetnek. 
  • Szűrés – a szűrés általában szűrőbetét segítségével történik, amely a szűrés hatékonyságáról gondoskodik. Ez távolítja el a vízből a káros anyagokat, majd a szűrő fogja fel őket. Ez a paraméter a gyártótól föggően változik. A szűrőpatron cseréjére általában 1 - 2 havonta van szükség. 
  • Szűrőtestcsere jelző – arról nyújt információt, hogy mikor kell a szűrőpatront cserélni. Ez a jelző vagy a szűrőpatron állapotáról informál, vagy akkor értesíti a használót, amikor már eljött a csere ideje. 

Hogyan szűrjük a vizet máshogy?

A vízszűrő kancsó semmiképpen nem az egyetlen módszer arra, hogyan szűrjük és tisztítsuk a vizet. Léteznek hordozható vízszűrők is (pl. üveg), amelyeket akár kirándulásokra is magunkkal vihetünk. Manapság nagyon népszererű az ozmózis vízszűrő. A szűrés hatékonysága e berendezés esetében 99,9%. Megbirkózik a vírusokkal, baktériumokkal, ill. a mechanikus lerakódásokkal is. Igaz, hogy ára a klasszikus vízszűrő többszöröse, de hosszantartó megoldást biztosít. 

Már régebb óta ismert a membrán víztisztító is, amely egy hárty segítségével távolítja el a baktériumokat és a káros anyagokat. Sajnos az oldódó anyagok esetében nem teljesen hatékony. Arra a fordított ozmózis víztisztítót használják - nanoszűrés, amely a vízben feloldott anyagokat is kiszűri. Ezeket a lehetőségeket akkor szokták kihasználni, ha túlságosan mineralizált a víz, hiszen sokkal nagyobb kölségekkel járnak. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 26.01.2020
A cikk értékelése:
(89.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan tisztítsuk meg a térkövet az olajtól és a zsírfoltoktól? Hogyan tisztítsuk meg a térkövet az olajtól és a zsírfoltoktól?

Létezik olyan dolog, ami kárt tehet a térkőben? Milyen készítményeket használjunk a tisztítására? Hogyan érhetjük el, hogy a térkő úgy nézzenk ki, akár az új? Cikkünkben minden kérdésre...

A konyhapult megfelelő magasságaA konyhapult megfelelő magassága

A konyhapult magassága nagyon fontos tényező a konyha berendezése során. Cikkünkből megtudhatják, hogyan határozhatják meg a megfelelő magasságot úgy, hogy az új konyha ne legyen káros...

Anatómiai párnák - minden, amit tudni érdemesAnatómiai párnák - minden, amit tudni érdemes

Az anatómiai párna tökéletes választás azoknak, akik éjjel nem tudják magukat rendesen kialudni és fájdalommal kelnek, ami az egész napos tevékenységüket is befolyásolja.