A legjobb házi vízmű: Az értékelések és vélemények segítenek választani

A házi vízművet nem kell bemutatnunk. A legtöbb háztartásban megtalálható, mivel szükség van rá, ha a vizet a vezetékből máshova szeretnék elvezetni. 

A legjobb házi vízmű

Vízműre ott is szükség van, ahol túl sok víz gyülemlik fel és olyan helyre szeretnék elvezetni, ahol hasznát vehetik. A házi vízműnek általában stabil helye van a kút vagy a víztartály mellett. 

Kedvelt házi vízművek

A legjobb házi vízművek

Nem minden vízmű felel meg azokra a célokra, amikre a vásárlók használni szeretnék! Egy laikus sokszor nem is sejti, hogy a házi vízműnek milyen paraméterei és tulajdonságai vannak, amelyek ennek ellenére nagyon fontosak! Dönteni tehát csak megfontoltan lehet. A házi vízmű nem rövidtávú befektetés, tehát a legtöbben elvárják, hogy sokáig jól működjön. Mi kiválasztottuk a legjobb házi vízműveket, amelyekkel az értékelések alapján a vásárlók nagyon elégedettek voltak. Hisszük, hogy összeállításunk Önöknek is segíthet a választásban.

Hogyan válasszunk házi vízművet?

Ahogy azt már említettük, mindegyik vízműnek sajátos tulajdonságai és paraméterei vannak, amelyek a minőséget is meghatározzák. Először a kiemelkedően olcsó termékekre szeretnénk felhívni figyelmüket, amelyek a megbízható gyártókkal próbálják felvenni a versenyt. 

Házi vízmű

Mindig megbízható gyártótól vásároljanak, akiről pozitívak a visszajelzések. Ellenkező esetben könnyen megégethetik magukat! Ez után jönnek a kategóriák, amelyek segíthetnek jobban átlátni a házi vízműveket. 

A házi vízmű részei

Miből is áll össze a vízmű? Ez a három legfontosabb rész: 

    • Szivattyú – lényegében a házi vízmű legfontosabb része. Lehet önfelszívó, merülő vagy felszíni szivattyú. A teljesítménye is lényeges szempont. 
    • Automata részek – az olyan részekről van szó, mint a nyomáskapcsoló, manométer és a túlhevülés gátló. Ezeket közösen automata részeknek nevezhetjük és elhanyagolhatatlanok a megfelelő működéshez. Az első bebiztosítja, hogy a szivattyú ne kapcsoljon be túlságosan gyakran. Ezzel szabályozódik a nyomás is és nem kell folyamatosan áramoltatni a vizet. Ez miatt hosszabbodik az élettartam és energiát is spórolhatunk. 
    • Tartály – a tartály bizonyos mennyiségű víz tárolására szolgál. Általában horizontálisan, de néha vertikálisan helyezkedik el. Főként a térfogatban lehet eltérés. Gumiból készült zsák szokott benne lenni, ami az ellennyomást szabályozza. A tartály mérete általában 25 és 150 liter között van. A leghíresebb gyártóknál megrendelésre nagyobb méretet is vásárolhatunk. 

Fontos paraméterek

Vízátfolyás és nyomás – ez a két érték összefügg. Az egy óra alatti vízátfolyás ugyanis a nyomástól függ. A gumiból készült zsák az ellennyomásnak hála a vizet akkor is a vezetékbe juttatja, amikor a szivattyú éppen nem aktív. Ez után a vízátfolyás és a nyomás a szivattyú által van meghatározva. Legalább 3 bar nyomás ajánlott. Minél magasabb ez az érték, annál nagyobb a vízátfolyás. A házi vízmű esetében kb. 3 500 l/óra vízátfolyásra van szükség. 

A tartály mérete – a házi vízmű tartálya nagy háztartások számára nem megfelelő, mivel általában 20 - 25 literes. Ez vízgyűjtésre, kertbe vagy nyaralóhoz ideális. Természetesen külső tartályt is vásárolhatunk, amely 80 - 100 literes méretével már a háztartásban is kihasználható. 

Házi vízmű otthonra

Szállítási magasság – meghatározó érték, amely a motor teljesítményével, a kifejtett nyomással és a vízátfolyással függ össze. Meghtározza, hogy milyen magasságba képes felnyomni a vizet a szivattyú. A víz forrásától egészen a csapig lévő részről van szó. Olyan vízművet keressenek, aminél ez az érték legalább 40 méter. Természetesen minél közelebb van a víz forrása a kimenethez, annál jobban fog folyni. 

Szívómélység – ez a paraméter meghatározza, hogy milyen mélységből képes felhúzni a vizet a vízmű. Pl. a szivattyú távolsága a kút szintjétől. Ez az érték általában 8 - 10 méter között van. Mélyebbről egyszerűen nem képesek felszivattyúzni a vizet. Amennyiben a víz szintje ettől is mélyebben van, akkor egy merülő szivattyú vásárlása is szükséges! Természetesn már olyan házi vízművet is vásárolhatnak, amihez eredetileg jár egy ilyen. 

Tartozékok – érdeklődjenek a tömlők és kapcsolók iránt. Tartozéknak nevezhető a manométer is, amely a tartályban lévő levegő nyomását méri és nem minden modellnél lehet vele találkozni. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 19.11.2021
A cikk értékelése:
(90.4%)

További cikkek a kategóriában:

Álomfogó a szebb álmokért. Hová helyezzük?Álomfogó a szebb álmokért. Hová helyezzük?

Napjainkban az álomfogó a Feng Shui tipikus eleme. A háló befogja a rossz álmokat és azok napkeltekor megszűnnek létezni. A jó álmokat ezzel ellentétben közvetlenül hozzánk irányítja. 

Dübel téglához, poliészterhez, gipszkartonhoz: Tudják, hogy mikor melyiket kell használni? Dübel téglához, poliészterhez, gipszkartonhoz: Tudják, hogy mikor melyiket kell használni?

Egy szekrényt vagy polcot szeretnének rögzíteni a falra? Akkor az egyik legfontosabb dolog a megfelelő dübel vagy tipli használata! A változatos anyagok miatt elengedhetetlen, hogy...

A levelek gyors eltávolítása az ereszcsatornából? A megoldás az eresztisztító robot! A levelek gyors eltávolítása az ereszcsatornából? A megoldás az eresztisztító robot!