Védőkorlát az ágyra, hogy ne essen le a gyermek

Az első lépések, az első séta vagy evés mind kisebb balesetekkel járnak. Ez természetes és a jellemző a gyerekekre. Az első éjszakák egy korlát nélküli ágyban könnyen végződhetnek kellemetlen eséssel. 

Gyerek az ágyban

Letezik megoldás ez ellen a kellmetlen élmény elle - a védőkorlát. Milyen előnyei vannak? Hogyan rögzítsük? Cikkünkből minden fontosat megtudhatnak! 

Itt az idő egy nagy ágyra

Nem kell a csemetét túl sokáig a babaágyban hagyni! Az ideális idő a költözésre a két éves kor, hiszen egy három éves gyermeknek már kell tudnia korlát nélkül aludnia. Ez a változás sokaknak nehézséget okoz, ezért lézetik a védőkorlát. 

Mikor szükséges a védőkorlát? 

Amikor a gyermek már 90 cm-nél magasabb és ki tud mászni a babaágyból akkor is, ha az magasra van állítva. Ilyenkor biztonságosabb egy hagyományos gyerekágyba költöztetni a gyereket, hiszen a babaágyból könnyen kieshet vagy mászás közben megsérülhet. 

Ágy védőkorláttal

Az ágyat elérhetővé kell tenni a gyermek számára, de éjjelre hasznos lehet egy védőkorlát, amely meggátolja, hogy a gyermek leessen az ágyról. A legbiztonságosabb védőkorlát 120x40 cm méretű, de korral kisebbre is lehet állítani. 

Főleg a fejhez!

A legfontosabb, hogy a fejnél és a lábaknál legyen védőkorlát! Ezt akár úgy is kivitelezhetjük, hogy a babaágyról leszerelt korlátot rögzítjük a gyerekágyra. Ez meggátolja, hogy a gyermek éjszaka leessen az ágyról, de az ágy másik részén szabadon közlekedhet és mászkálhat, amikor csak szeretne. 

Fa védőkorlát az ágyra

A fa védőkorlát a babaágy korlátját helyettesíti. A gyermek éjszaka biztonságban aludhat a védőkorlát mögött, de napközben leereszthetjük azt. Ebben az esetben a korlát szintén nem ér végig az ágyon, tehát a gyermek akár éjszaka is ki tud mászni az ágyból egyedül. Az ilyen védőkorlátok általában két karral rendelkeznek, melyek segítségével a lemezes ágyrácshoz lehet őket rögzíteni. Ezek teljesen természetes anyagból készülnek! 

Együtt nőhet a gyermekkel

A legjobbak azok a védőkorlátok, melyek méretét a gyermek méreteitől függően lehet állítani. Ez azt jelenti, hogy minél nagyobb a gyermek, annál kisebb korlát szükséges számára. A legjobb, ha összecsukható konstrukcióval rendelkező, anyaggal bevont védőkorlátot választunk. Arra is fontos figyelni, hogy a korlátot le lehessen nyitni. Így könnyebben ágyba tud bújni a gyerkőc. Ha a védőkorlát magassága és hossza is állítható, akkor szükség szerint beállíthatják a megfelelő méretre és biztosak lehetnek benne, hogy egy védőkorláttal kihúzzák addig, amíg a gyermek nem tanul meg nélküle aludni. 

Mosható huzat

Ez egy olyan kiegészítő, melyért hálásak lesznek. A lepedőt és az ágyneműhuzatot rendszeresen mossák, de bizony a védőkorlát is egyhamar piszkos lesz, ezért nagyon előnyös, ha annak felülete mosható. Természetesen PVC és ftálein tartalom nélkül! 

Előny az áthelyezhetőség

A védőkorlátra nem csak otthon lesz szükségük! Ebből az okból kifolyólag jó arra is gondolni, hogy a védőkorlát könnyen áthelyezhető legyen. Így egyszerűen elvihetik pl. a nagyszülőkhöz. A praktikus, összecsukható védőkorlátok általában könnyen installlálhatóak, hiszen a karjaik az ágyrács és a matrac közé vannak helyezve. 

Összecsukható védőkorlát gyerekágyra

Ideális otthonra és utazáshoz is! Amikor a védőkorlát nincs használva, akkor egyszerűen össze van csukva és el van téve. Általában olyan mechanizmussal vannak ellátva, hogy a gyermek egyedül ne tudja lehajtani őket. 

Védőkorlát díszként

Manapság sok védőkorlát nem csak praktikus, de esztétikus kiegészítő is, ezért különféle mintázatú és színű védőkorlátok közül válogathatnak. Vásároljanak olyat, amely az alvást kellemes élménnyé teszi. Mese jelenetek, krém szín, zöld vagy kék. Ezek mind hozzájárulnak a kellemes alváshoz, így kitűnő kiegészítőként szolgálnak. 

További praktikus védőkorlátok

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 08.01.2020
A cikk értékelése:
(89.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról? Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról?

A pillanatragasztót akár forradalmi találmánynak is nevezhetjük, amely azonban kárt is okozhat. Leggyakrabban az összetapadt ujjak és a tárgyakon megjelenő csúnya foltok okoznak...

Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?

Amennyiben idén több termésük lett, mint amire számítottak, ezért el szeretnék rakni a megmaradt zöldségeket és gyümölcsöket télre, úgy, hogy ne keletkezzen bennük nagy kár, akkor ez a...

Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb? Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb?

Amennyiben szeretnének egy medencét, akkor egy megbízható szűrőrendszert is kell hozzá vásárolniuk, amely segít azt tisztán tartani. A homokszűrő vagy a papírszűrő a jobb?