Teszt Magazin - Televíziók. A dTest győztese a Samsung

Szeretnének egy új televíziót vásárolni a nappaliba, de teljesen elvesztek a kínálatban? Nem csoda, hiszen a gyártók minden évben rengeteg újdonsággal állnak elő, éppen ezért nagyon nehéz kiválasztani azt az egyetlen darabot, amely minden elvárást teljesíteni fog. 

A legjobb televízió a tesztek alapján

Ez a cikk nagyban megkönnyítheti a megfelelő televízió kiválasztását!

A teszt eredménye

Teszt magazin

Két kategóriában értékeltük a telvíziókat:

  • Kisebb televíziók 102-109 centiméteres képátlóval (40-43 hüvelyk)
  • Nagyobb televíziók 124-140 centiméteres képátlóval (49-55 hüvelyk)

A tesztelés alatt 8 paraméter volt értékelve, melyek mindegyike a végeredmény bizonyos százalékát tette ki:

 • Képminőség (40%)
 • Hang(25%)
 • Irányítás (10%)
 • Tunerek és összeköttetés (5%)
 • Multimédia lejátszó (5%)
 • Felvétel (5%)
 • Smart TV (5%)
 • Energiafogyasztás (5%)

Képminőség

A képminőség minden kétséget kizáróan a legfontosabb paraméter. Két féle képpen értékeltük. Először optikai készülék segítségével végeztünk mérést, mely azt figyeli, milyen szögekből látható jól a kép, mennyire látható nagyobb fényben, az egyenlő fényelosztást és a fényesség, ill. kontraszt beállítását is figyelembe veszi. Végezetül iskolázott szakemberek is elmondták véleményüket. 

A televízió képminősége

A képminőséget különböző összeköttetés esetében is vizsgáltuk. A tunerek esetében a földfelszíni és a kábeles sugárzást standard minőség és magas felbontás jellemezte. Ami a szatelliteket illeti, a különféle felbontások egységesen voltak értékelve. A képminőséget HDMI kébel esetében is vizsgáltuk. Amennyiben azt a TV lehetővé tette a 4K és Ultra HD minőség is értékelve volt.

Katalógusunkból ajánljuk

75

75" TCL 75X11

2 235 790,00 Ft.

Kisebb televíziók

A kisebb televíziók kategóriájában, tehát a 40-43 hüvelykeseknél, az első három helyen a Samsung készülékei végeztek. Legrosszabbul pedig a Panasonic TX-40ESW404 és a LG 43 LJ 500W végzett, melyek átlagos képminőséggel rendelkeznek. A Panasonic esetében egy kisebb kompenzáció volt, hogy különböző szögekből is jól látható a kép, ill. hogy nagyobb fényben is élvezhető a tévénézés. Az LG esetbén a kontraszt és az egyenletes fényelosztás volt kitűnő. 

A legjobb televízió

A kisebb televíziók esetében viszont kell azzal is számolnunk, hogy alacsonyabb áruk miatt nem olyan jó minőségűek, mint nagyobb képátmérőjű társaik. A képminőség gyakran csak átlagos, sápadt, néha átlagon aluli. Ugyanez a helyzet a hangminőségnél is. 

Nagy televíziók

A nagy televíziók kategóriáját a kóreai Samsung uralja. Az ő termékeik foglalják el a lista első nyolc helyét. Utánnuk jönnek a japán márkák, konkrétabban a Sony KD-49XE7005 és a Philips 49PUS7502/12. A lista ellenkező felén is a Sony terméke áll, pontosabban a KDL-49WE755.

A hang

Amikor televíziót vásárolunk a képminőség után a hang a legfontosabb paraméter, melyre figyelnünk kell. Hogyan teljesítettek a tesztelt termékek? Az 55 hüvelykes Samsung UE55MU7002 magasan átlagon felüli, kitűnő teljesítményt nyújtott, akár filmekről vagy zenéről is volt szó. Rendkívül kellemes a hallgatása. 

Minőségi televízió a teszt alapján

Legrosszabbul a Philips 49PFS4132/12 teljesített, melynek hangminősége csak 15%-os értékelést kapott. Ez a recsegő, fémes hatású hangoknak és a mély hangok hiányának volt köszönhető. Csak egy százalékkal haladták meg ezt az értéket a Samsung kisebb telvíziói. A Philips 65PUS6412/12 sem büszkélkedhet hibátlan hangminőséggel, hiszen elégtelent kapott a mély hangokra, és a fémes hangzás sem maradt el.

Mi a végeredmény?

A 49-55 hüvelykes kategória sorrendje:

 1. Samsung UE49MU7002: 72% - jó
 2. LG 55UJ635V: 67% - jó
 3. Philips 55PUS6262/12: 58% - átlagos
 4. Sony KD-55XE8505: 58% - átlagos
 5. Panasonic TX-50EX703E: 57% - átlagos
 6. Philips 49PFS4132/12: 41% - átlagos

Az abszolút győztes a Samsung QE65Q7F televízió lett.

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 24.03.2019
A cikk értékelése:
(91.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Teszt magazin - A legjobb elektromos kontaktgrillek Teszt magazin - A legjobb elektromos kontaktgrillek

A kontaktgrill pótolja a klasszikus grillsütőt akkor, amikor az időjárás nem teszi lehetővé, hogy a szabadban sütögessünk. Azt, hogy melyek a legminőségibb modellek, megtudhatjuk a Teszt...

Teszt magazin - folyékony WC tisztító Teszt magazin - folyékony WC tisztító

Nehézségei adódtak a WC tisztításával? Egy minőségi és hatékony tisztítószer segíthet! A Teszt magazin alapján megtudhatjuk, melyek a legjobb termékek. 

Teszt magazin - mosogatógépek. A dTeszt győztese a BoschTeszt magazin - mosogatógépek. A dTeszt győztese a Bosch

Mosogatógépet szeretnének vásárolni? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek azok a modellek, amelyek a legszigorúbb kritériumoknak is megfelelnek.