Teszt Magazin - Mosó- és szárítógépek. A dTest győztese a Miele

Ha kisebb lakásban laknak, akkor sokszor problémát okozhat, hova teregessék ki a frissen mosott ruhákat. Egy mosógép és egy szárítógép elhelyezése a lakásban valószínűleg meglehetősen bonyolult lenne. 

A legjobb mosó- és szárítógép

A megoldást a mosó- és szárítógép jelentheti, amely mindkét berendezés feladatát ellátja, így jelentős helyet spórolhatunk segítségével. 

A teszt eredménye

A végső rangsor

 1. Miele WTH 130 WPM - Összértékelés 59%
 2. Bosch WVG 304411 - Összértékelés 55%
 3. AEG L8WBC61SC - Összértékelés
 4. Electrolux EWW 1685 SWD - Összértékelés 51%
 5. Beko HTV 8733 XS0 - Összértékelés 49%
 6. LG F72J7HG2W - Összértékelés 36%
 7. Gorenje WD 49 141 - Elégtelen

Milyen paraméterek voltak értékelve? 

Az igaz, hogy a mosó- és szárítógép segítségével helyet spórolhatunk, de erre egy nagyobb házban semmi szükség sincs, viszont a tesztek alapján kiderült, hogy ez csak egy, a sok előnyük közül. A dTest elnevezésű újság tesztelte ezeket a berendezéseket, mely során különféle faktorokat vették figyelembe. A zárójelben látható érték azt mutatja, hogy az adott faktor milyen mértékben befolyásolja a végeredményt. 

Gorenje mosó- és szárítógép

  • Mosás (26%)
  • Szárítás (20%)
  • Kezelhetőség (10%)
  • Vízfogyasztás (10%)
  • Áramfogyasztás (10%)
  • Öblítés (5,5%)
  • Csavartatás (5,5%)
  • Mosás és szárítás (5%)
  • Zajkibocsájtás (5%)
  • A mosási ciklus hossza (3%)

Általános ismeretek

A mosógépben történő szárításnak megvannak a hátrányai is. A berendezés szárítási kapacitása kisebb mint a mosási kapacitás, így a ruhák egy részét ki kell szednünk, és hagyományos módon kell szárítanunk. A másik lehetőség, hogy csak annyi ruhát mosunk egyszerre, amennyit száríthatunk is. Így vagy úgy, ez nem túl praktikus!

Minőségi mosó- és szárítógép

Ami a mosást illeti, minden berendezés jó eredményt ért el. Kivételt csak a Gorenje modelljei képeztek. A problémák az öblítésnél kezdődtek,  vagyis a mosópor maradékának eltávolításával voltak gondok. Ez minden tesztelt berendezésnek problémát okozott. Azzal is érdemes számolni, hogy a mosó- és szárítógepeknek nagyobb a vízfogyasztása, mint a hagyományos mosógépeknek. Még ha nem is kell ezeket a berendezéseket különösebben karban tartani, ha azt szeretnénk, hogy hosszú ideig jól funkcionáljanak, akkor érdemes időnként kitisztítani a szűrőt, ill. ellenőrizni a tömítéseket, tartályokat. 

Részletesebben a teszt győzteseiről 

Összefoglalás

Az összes tesztelt mosó- és szárítógép közül a következő márkákat ajánlanánk: Miele, Bosch, AEG. Az ilyen márkájú berendezések kitűnő eredményeket értek el a mosásban, szárításban és könnyű kezelhetőséget biztosítanak. 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 11.04.2019
A cikk értékelése:
(88.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Teszt magazin - A legjobb elektromos kontaktgrillek Teszt magazin - A legjobb elektromos kontaktgrillek

A kontaktgrill pótolja a klasszikus grillsütőt akkor, amikor az időjárás nem teszi lehetővé, hogy a szabadban sütögessünk. Azt, hogy melyek a legminőségibb modellek, megtudhatjuk a Teszt...

Teszt magazin - folyékony WC tisztító Teszt magazin - folyékony WC tisztító

Nehézségei adódtak a WC tisztításával? Egy minőségi és hatékony tisztítószer segíthet! A Teszt magazin alapján megtudhatjuk, melyek a legjobb termékek. 

Teszt magazin - mosogatógépek. A dTeszt győztese a BoschTeszt magazin - mosogatógépek. A dTeszt győztese a Bosch

Mosogatógépet szeretnének vásárolni? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek azok a modellek, amelyek a legszigorúbb kritériumoknak is megfelelnek.