Teszt magazin - folyékony WC tisztító

Nehézségei adódtak a WC tisztításával? Egy minőségi és hatékony tisztítószer segíthet! Nem tudnak eligazodni a termékek sokaságában és mindig valami mást próbálnak ki? 

Minőségi WC tisztító

A Teszt magazin összesített eredményeiből megtudhatjuk, hogy milyen termékek találhatóak jelenleg a piacon, ill. hogy melyek a legminőségibbek közülük. 

A piaci kínálat és a tesztelés 

A piacon rengeted típusú WC tisztítót találhatunk különféle formákban - por, gél, felakasztható blokk. A dTesztben feltüntetett eredmények a folyékony tisztítókra vonatkoznak - standard és ökologiuks. A laboratóriumban különféle paraméterek voltak vizsgálva, melyek befolyással voltak a végleges eredményre is. 

  • A meszes lerakódás eltávolítása - 30%
  • A rozsda eltávolítása - 30%
  • A húgykő eltávolítása - 30%
  • Ökologikusság - 10%

Statikus és dinamikus tisztítás 

A WC-t két féle képpen tisztíthatjuk. Az első esetben beleöntjük a tiszítószert a WC kagylóba, hagyjuk hatni pár percig, majd egyszerűen lehúzzuk a WC-t. A másik lehetőség, hogy a WC kefével történő tisztítás során adjuk hozzá a tisztítószert. A gyártók a dinamikus tisztítást javasolják. 

A WC tisztítása

Tehát amennyiben mechanikusan tisztítják a WC-t, akkor jó, ha olyan kefét vásárolnak, mely oldalsó kis kefével is rendelkezik, hogy a WC kagyló peremét is megfelelően ki tudják tisztítani. Statikus tisztítás esetén a tisztítószert este kell a WC-be önteni, majd egész éjjel hagyni kell hatni. 

A vízkő 

A háztartásokban gyakran kemény a víz, ami megalapozza a vízkő kialakulását. A vízkő, tehát a meszes lerakódások eltávolítása a legtöbb tisztítószernek nehézséget okozott, így a pontok érthetően lefelé mentek. Statikus tisztítás esetén ráadásul a legtöbb tisztítószer kevésbé volt hatékony, mint a tiszta víz. 

Tisztítószerek WC tisztítására

Ennél a paraméternél a következő három termék érte el a legjobb eredményt - Lidl W5 WC tisztító, Tesco Pine és a Domestos Extended Power. Dinamikus tisztítás esetén, tehát amikor vizet használunk, már sokkal jobb volt a helyzet, így hatékonyabb volt a vízkő eltávolítása. Itt mindegyik tisztítószer legalább átlagon felüli értékelést ért el. 

A rozsda eltávolítása 

A vízben oldott fém okozza, hogy akár a WC csészében is rozsda alakulhat ki. Az előző értékekhez viszonyítva sokkal jobbak voltak az eredmények. Legalábbis abból a szempontból, hogy ezek a tisztítószerek hatékonyabbak voltak, mint a víz. A rozsda eltávolításánál a legroszabb eredményt a Frosch érte el. 

Tökéletlen öblítés

A tökéletlen öblítés azt okozza, hogy a WC csészében marad egy húgy réteg. Ebben az esetben érvényes, hogy leginkább dinamikus tisztítással oldhatjuk meg ezt a problémát. 

A WC mechanikus tisztítása

Már a tisztítószer beleöntése után látható az eredmény a W5, a Domestos és a Tesco esetében. Ezek a termékek az összesített eredményeknél is átlagon felüli eredményt értek el. A legrosszabb eredményt a Kaufland K-Classic hozta. 

Környezettudatosság

A tisztítószerek erős savakat tartalmaznak, ezért a környezettudatosságot is teszteltük. Sajnos, ebben az esetben minél hatékonyabb volt egy termék, annál károsabb volt a környezetre nézve. Tehát minél jobban tisztít az adott szer, annál roszabb hatással van a természetre. Alacsony pontszámot értek el a következő termékek: W5, Tesco, Domestos, Cillit és a Savo.

A végleges eredmények 

  • Lidl W5 WC tisztító - 75%
  • Domestos Extended Power - 68%
  • Kaufland Clean Maximo WC cleaner - 58%
  • dm/Denkmit Urinstein und Kalklöser - 47%
  • Savo WC Lúka - 45%
  • Frosch WC Gel Citrus - 43%

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 26.09.2019
A cikk értékelése:
(91%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Teszt magazin - A legjobb elektromos kontaktgrillek Teszt magazin - A legjobb elektromos kontaktgrillek

A kontaktgrill pótolja a klasszikus grillsütőt akkor, amikor az időjárás nem teszi lehetővé, hogy a szabadban sütögessünk. Azt, hogy melyek a legminőségibb modellek, megtudhatjuk a Teszt...

Teszt magazin - mosogatógépek. A dTeszt győztese a BoschTeszt magazin - mosogatógépek. A dTeszt győztese a Bosch

Mosogatógépet szeretnének vásárolni? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek azok a modellek, amelyek a legszigorúbb kritériumoknak is megfelelnek. 

Teszt magazin - beépített elektromos sütők Teszt magazin - beépített elektromos sütők

Egy beépített sütő vásárlása befektetés a jövőbe. Csak bizonyos modellek rendelkeznek kellő minőséggel. Cikkünkből megtudhatják, melyek a legjobbak!