Teszt magazin - A legjobb elektromos kontaktgrillek

Nagyon kevesen képesek ellenállni azoknak a kiváló ízeknek, amelyeket egy grill segítségével készíthetünk el. Na de mit tegyünk, ha vége a meleg nyári napoknak? Ekkor jön a képbe a kontaktgrill, amely bent is használható. 

Teszt magazin - a legjobb kontaktgrillek

Azt, hogy melyek a minőségi modellek és mit várhatunk tőlük, megtudhatjuk a Teszt magazinból. 

Az elektromos kontaktgrillek tesztjének összesített eredményei

Mi az az elektromos kontaktgrill?

A bevezetőben már megemlítettük, hogy az elektromos kontaktgrill képes helyettesíteni a klasszikus grillt, amikor az időjárás már nem teszi lehetővé annak használatát. Természetesen a kontaktgrill nem képes pótolni a grillezés különleges hangulatát, a hús és a tűz illatának keveredését, de a kontaktgrillnek köszönhetően akár bent, az otthonunkban is grillezhetünk. 

Sokan lehet azt mondják, hogy tűz nélkül nem is grillezés a grillezés. Igazából ez a fogalom sokkal tágabb értelemben is érthető. Általánosan véve azt jelenti, hogy az étel száraz meleg segítségével van elkészítve. 

Teszt magazin

A teszt során azt tesztelték, hogy hogyan képesek az elektromos kontaktgrillek elkészíteni a különféle ételeket - a steakektől kezdve, a halon keresztül egészen a zöldségekig. A végleges eredményt az is befolyásolta, hogyan lehet kezelni a grillt, mennyire könnyen tisztítható és milyen a kivitelezése. 

A különböző faktorok és befolyásuk a végleges eredményre: 

  • Grillezés (50%)
  • Kezelhetőség (30%)
  • Kivitelezés (10%)
  • Energiafogyasztás (10%)

A grillezés minősége kielégítő volt

A kiválasztott modellek nagyon jól teljesítettek a tesztek során - a legtöbb grill kielégítő és jó értékelést ért el. Ami a grillezst illeti, a Sage gyártó grillje teljesített a legjobban, mivel 62%-os összesített eredményt ért el. A ranglétra legalján az Eta Livero végzett 46%-al. 

A kontaktgrillek legnagyobb próbája a csirkehús elkészítése volt. Értékeltük a hőfokot, a kinézetet, az illatot és a hús szaftosságát. A De'Longhi, Philips, Sencor és a Severin rosszabb értékelést értek el ebben a kategóriában, mivel szárazabbra sült bennük a hús. A De Gusto nem terjesztett kellemes illatokat, inkább égett műanyagra emlékeztető szag áradt belőle. 

Zöldségek és pirítós sajttal az elektromos kontaktgrillen 

Igen, a grillen általában hús készül, de a kiválóan elkészített zöldség is nagyon finom falat. A zöldségnek nagyon rövid időt kell a grillen töltenie, amely alatt úgy kell átsülnie, hogy ne legyen szétsülve. Ebben az esetben a Domo ért el kiemelkedő eredményeket, hiszen a gombát és a padlizsánt is ez a grill készítette el a legjobban. 

Zöldségek grillezése az elektromos kontaktgrillen

Másfelől viszont a Tefal XL Classicon készült zöldség túlságosan száraz volt, ill. az alja meg is égett. A De Gustonak eléggé sok időre volt szüksége a zöldségek elkészítésére (23 perc). Hátránynak számított a kicsi grillfelület is. Az ETA fél óra alatt készítette el a zöldségeket, ráadásul az eredmény inkább főtt, mint grillezett zöldségekre emlékeztetett. 

A kitűnően elkészített pirítós olvadt sajttal nagyon jó reggelire vagy akár vacsorára is. A legrosszabb szendvicseket De'Longhi készítette, mivel a sütés egyáltalán nem volt egyenletes. Problémát jelentett a hosszú grillezési idő is. 

A kontaktgrill felszereltsége és méretei

Sok grill olyan különlegességekkel van felszerelve, melyek megkönnyítik a használatát. Gondolunk itt a színes hőmérséklet indikátorokra, hangjelzésre vagy fedőre, amely lehetővé teszi, hogy csak alul süssünk. Az összhatást az is befolyásolta, hogy mennyire átlátható és érthető a haszálati utasítás. 

A legjobban felszerelt a Concept, ECG és a Sage. A nagyobb súly és a robosztus kivitelezés miatt csökkent a Sage, a Sencor, a Catler, a Concper, a De'Longhi és a Gorenje értékelése.

Az elektromos kontaktgrillek tesztjének összesített eredményei

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 03.10.2019
A cikk értékelése:
(88.8%)

További cikkek a kategóriában:

Teszt magazin - kézi habverők. A teszt győztese a BoschTeszt magazin - kézi habverők. A teszt győztese a Bosch

Az elektromos habverő, avagy kézi mixer kitűnő segítség a konyhában. A piacon több modellel is találkozhatunk különféle gyártóktól. Melyik a legjobb? 

Teszt magazin - folyékony WC tisztító Teszt magazin - folyékony WC tisztító

Nehézségei adódtak a WC tisztításával? Egy minőségi és hatékony tisztítószer segíthet! A Teszt magazin alapján megtudhatjuk, melyek a legjobb termékek. 

Teszt magazin - mosogatógépek. A dTeszt győztese a BoschTeszt magazin - mosogatógépek. A dTeszt győztese a Bosch

Mosogatógépet szeretnének vásárolni? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek azok a modellek, amelyek a legszigorúbb kritériumoknak is megfelelnek.