Szúnyogháló a kellemesebb alvásért

A nyarat általában mindenki szereti. Sokan ilyenkor mennek kirándulni, reggeltől estig süt a nap és nyugalmas pillanataink közé tartozik a kellemes ücsörgés a teraszon vagy az erkélyen. Na de mi történik akkor, ha a nyitott ablakon berepülnek a bogarak otthonunkba? Akkor bizony nem fognak kellemesen aludni! Szerencsére erre is van megoldás! A szúnyogháló! 

Szúnyogháló az ablakon

Valószínűleg már mindenki megtapasztalta milyen kellemetlen az, mikor egy bogár alvás közben ott zümmög a fülünk mellett. A szúnyogok, melyek besurrannak a hálószobába nem hagyják aludni az embert és elrontják az idilli nyári hangulatot. Erre is van megoldás! A szúnyogháló! 

Milyen típusok léteznek? 

Az ablakra rögzíthető szúnyogháló alumínium keretből és magából a hálóból áll, melyet az ablak belső részére rögzíthetünk kampók segítségével, így nem kell lyukat fúrnunk az ablakba. Nagyon sok fajta szúnyoghálóval találkozhatnak, tehát könnyedén találnak olyat, amely passzol otthonukhoz. 

A szúnyoghálót feltehetik egész nyárra és télre eltávolíthatják. Esetleg választhatnak rolós szúnyoghálót is. Ebből az okból kifolyólag fontos átgondolni, hogy sokat kell-e majd manipulálniuk a szúnyoghálóval. 

Szúnyoghálót az ajtóra is tehetnek

Szúnyoghálót bármilyen ablakra tehetnek, ráadásul nagyon sokszor előfordulnak erkély vagy terasz ajtókon is. Nem kell félni attól, hogy akadályozná a közlekedést, hiszen egyszerűen kinyitható és becsukható. 

Szúnyogháló az ajtóra

Modern pliszé szúnyogháló 

Mostanában nagyon közkedvelt a modern pliszé szúnyogháló, melyet könnyen rögzíthetünk ablakra, ajtóra, francia ablakra, tolófalra. A pliszé szúnyogháló nagyon elegáns és szinte bármilyen színben beszerezhető, tehát kiválaszthatják az otthonuk stílusához leginkább illő színt. A háló nem használódik el, mivel ellenáll az UV sugárzásnak, esőnek és könnyen karbantartható - elég néha nedves ronggyal áttörölni. 

Hova melyik típus passzol? 

A C típusú szúnyoghálóknál nem kell semmilyen beavatkozást elvégezni az ablakon, ezért nagyon közkedveltek. Ha a rolós szúnyoghálót választják (F típus), akkor már muszáj egy apró beavatkozást elvégezni az ablakon. Az ajtók esetében sokan választják a H1 típusú szúnyoghálót, mely az önzáródásnak köszönhetően olyan helyekre ideális, ahol sokat járkálnak. 

A hálót saját maguk tehetik fel

Szúnyoghálóért nem kell az üzleteket járni. Könnyedén választhatnak az e-shopokból is! 

Szúnyogháló ablakra

Az interneten találnak tippeket arra is, hogyan válasszanak, hogyan mérjék le a méreteket és hogyan szereljék be az új szúnyoghálót. Ne is adjanak esélyt a bogaraknak és élvezzék ki a nyarat! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 30.06.2019
A cikk értékelése:
(90.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Mit tegyünk a fába vagy gerendába költözött szúval?Mit tegyünk a fába vagy gerendába költözött szúval?

Tudják, hogy mi az a szú, mi mindenre képes és hogyan kell tőle megszabadulni? Mai cikkünkből minden fontosat megtudhatnak róla és azt is eláruljuk, hogyan szabadulhatnak meg tőle! 

Hogyan ragasszunk tükröt a falra?Hogyan ragasszunk tükröt a falra?

Az egyik leggyakrabban falra ragasztott tárgy manapság a tükör. Hogyan végezhetjük el ezt a feladatot sikeresen? Cikkünkből megtudhatnak minden fontos információt és azt is, hogyan...

Hogyan űzzük el a bűzt a mosó- vagy mosogatógépből?Hogyan űzzük el a bűzt a mosó- vagy mosogatógépből?

Ezt a problémát nagyon egyszerűen meg lehet szüntetni, csak tudni kell, hogyan. Van az Önök számára pár tippünk, melyeknek köszönhetően örökre megszabadulhatnak a bűztől.