Szúnyogháló a kellemesebb alvásért

A nyarat általában mindenki szereti. Sokan ilyenkor mennek kirándulni, reggeltől estig süt a nap és nyugalmas pillanataink közé tartozik a kellemes ücsörgés a teraszon vagy az erkélyen. Na de mi történik akkor, ha a nyitott ablakon berepülnek a bogarak otthonunkba? Akkor bizony nem fognak kellemesen aludni! Szerencsére erre is van megoldás! A szúnyogháló! 

Szúnyogháló az ablakon

Valószínűleg már mindenki megtapasztalta milyen kellemetlen az, mikor egy bogár alvás közben ott zümmög a fülünk mellett. A szúnyogok, melyek besurrannak a hálószobába nem hagyják aludni az embert és elrontják az idilli nyári hangulatot. Erre is van megoldás! A szúnyogháló! 

Milyen típusok léteznek? 

Az ablakra rögzíthető szúnyogháló alumínium keretből és magából a hálóból áll, melyet az ablak belső részére rögzíthetünk kampók segítségével, így nem kell lyukat fúrnunk az ablakba. Nagyon sok fajta szúnyoghálóval találkozhatnak, tehát könnyedén találnak olyat, amely passzol otthonukhoz. 

A szúnyoghálót feltehetik egész nyárra és télre eltávolíthatják. Esetleg választhatnak rolós szúnyoghálót is. Ebből az okból kifolyólag fontos átgondolni, hogy sokat kell-e majd manipulálniuk a szúnyoghálóval. 

Szúnyoghálót az ajtóra is tehetnek

Szúnyoghálót bármilyen ablakra tehetnek, ráadásul nagyon sokszor előfordulnak erkély vagy terasz ajtókon is. Nem kell félni attól, hogy akadályozná a közlekedést, hiszen egyszerűen kinyitható és becsukható. 

Szúnyogháló az ajtóra

Modern pliszé szúnyogháló 

Mostanában nagyon közkedvelt a modern pliszé szúnyogháló, melyet könnyen rögzíthetünk ablakra, ajtóra, francia ablakra, tolófalra. A pliszé szúnyogháló nagyon elegáns és szinte bármilyen színben beszerezhető, tehát kiválaszthatják az otthonuk stílusához leginkább illő színt. A háló nem használódik el, mivel ellenáll az UV sugárzásnak, esőnek és könnyen karbantartható - elég néha nedves ronggyal áttörölni. 

Hova melyik típus passzol? 

A C típusú szúnyoghálóknál nem kell semmilyen beavatkozást elvégezni az ablakon, ezért nagyon közkedveltek. Ha a rolós szúnyoghálót választják (F típus), akkor már muszáj egy apró beavatkozást elvégezni az ablakon. Az ajtók esetében sokan választják a H1 típusú szúnyoghálót, mely az önzáródásnak köszönhetően olyan helyekre ideális, ahol sokat járkálnak. 

A hálót saját maguk tehetik fel

Szúnyoghálóért nem kell az üzleteket járni. Könnyedén választhatnak az e-shopokból is! 

Szúnyogháló ablakra

Az interneten találnak tippeket arra is, hogyan válasszanak, hogyan mérjék le a méreteket és hogyan szereljék be az új szúnyoghálót. Ne is adjanak esélyt a bogaraknak és élvezzék ki a nyarat! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 30.06.2019
A cikk értékelése:
(90.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan szárítsunk gombát, gyümölcsöt vagy zöldséget? Hogyan szárítsunk gombát, gyümölcsöt vagy zöldséget?

Szárítás során a termés vitamintartalmának mintegy 70%-a megmarad. Lényegében bármelyik gyümölcsöt vagy zöldséget meg lehet szárítani. Hogyan álljunk neki? Ebből a cikkből megtudhatják!...

Hogyan távolítsuk el a vízkövet a vasalóból és hogyan tisztítsuk a vasalótalpat? Hogyan távolítsuk el a vízkövet a vasalóból és hogyan tisztítsuk a vasalótalpat?

A vasaló egy olyan berendezés, mely meghálálja a megfelelő karbantartást. A legfontosabb, hogy ne rakódjon le benne a vízkő, ill. hogy meg tudjunk szabadulni az odaégett...

Hogyan takarítsuk a mosógép belsejét? Hogyan takarítsuk a mosógép belsejét?

A mosógép rendszeres karbantartása meghosszabbítja élettartamát is! Hogyan takaríthatjuk ki a legeffektívebben? Olvassák el cikkünket és rájönnek, hogy nem is olyan nehéz karbantartani...