Sötétben világító festék: Önök is beleszeretnek!

Akkor is fényes csillagokra vágynak, amikor felhős az ég? Költöztessék át a csillagos eget a szobájuk mennyezetére!

Sötétben világító festék

A sötétben világító festék bebiztosítja, hogy otthonukban mindig világítani fog a Hold és a csillagok! Ez hogyan lehetséges? 

A sötétben világító festék csodákra képes

A gyártók a romantikus lelkekre is gondolnak, ezért sötétben világító festéket is kínálnak. Nappal gyűjti a fényt, hogy éjjel világítani tudjon. Ahhoz, hogy a festék megfelelően tudjon világítani elegendő nappali fényhez kell jutnia és a világításhoz a megfelelő sötétség is elengedhetetlen, hogy elérjük a kívánt hatást. A festék akár 6 órán keresztül is képes világítani. Nappal észrevehetetlen, ezért nem kelt zavaró hatást a falon.

Nem csak csillagok és Hold

Nem kell mindenképpen tejutat festeni, még akkor sem, ha ez a leggyakrabban felfestett motívum. A sötétben világító falfesték felhasználása csak az Önök kreativitásán múlik! A gyerekszobában pl. segíthet leküzdeni a sötéttől való félelmet. 

Sötétben világító festék a falon

Gyermekük nem fog annyira figyleni a sötétre az enyhe fény mellett. Csak Önökön múlik, hogy milyen motívumot választanak erre a célra. Használhatják dekorációként, figyelmeztetésként a sötét helyiségekben, a műhelyben...A sötétben világító festékkel akárki tud bánni!

Az első a biztonság

Nem szeretik felkapcsolni a lámpát éjjel, ha mennek WC-re vagy a konyhába egy pohár vízért? Akkor a sötétben világító festék jó megoldás lehet! Jelöljék meg vele a fontos helyeket apró mintával, az ajtók szélén, a lépcsőkön. Ennek köszönhetően biztonságosan eljuthatnak céljukhoz a lámpa felkapcsolása nélkül is és családjukat sem fogják felébreszteni! 

Hogyan kell dolgozni a sötétben világító festékkel?

A sötétben világító festéket a már lefestett falra kell felvinni. A legmegfelelőbb a fehér beltéri festék. A sötétben világító festéket nem lehet alapozó festékként használni! Felvihető falra, bútorra, padlóra és bármi másra, ami védőlakkal van bevonva. A fantáziának semmi sem szabhat határokat! Mutassák meg kreativitásukat! 

Pár tipp a munka megkönnyítésére

  • használat előtt keverjék fel a sötétben világító festéket
  • használjanak sima felület festéséhez megfelelő ecsetet, festőhengert vagy struktúra festőhengert
  • a festéket egyenletesen vigyék fel a fal felületére
  • a könnyebb felvitel érdekében használjanak festőszalagot és a festés befejezése után rögtön távolítsák el
  • drámaibb hatásra vágynak? akkor vigyenek fel több réteget!
  • a felületnek, amit lefestenek száraznak és tisztának kell lennie  
  • a helyiségben legalább 10°C-nak kell lennnie

A műremekekről gondoskodni is kell!

Felvitel után a festéknek egy kicsit érnie kell. Teljes szépségét egy hónap után mutatja meg. Ne rémüljenek meg, hogy valamit rosszul csináltak! Türelem! 

Sötétben világító festék a falra
a kép forrása: pinterest.com

Ahova felviszik a festéket, ott nagyon sima felület keletkezik. Klasszikus mosogatószerrel és egy puha ronggyal egyszerűen tisztán tartható. 

Sötétben világító festékek, amelyekkel nem lesz probléma

A leggyakrabban használt sötétben világító festék a ✅ Taika Glow - sötétben világító falfestékEz egy víz alapú speciális lakk, amely esetében nincs szükség semmilyen felületi kezelésre. 

Egy liter festékkel 8 - 12 m2-t lehet lefedni. E speciális festék ára 14 - 17 ezer forint literenként. 

Taika Glow sötétben világító festék a falra

Egy másik lehetőség a foszforeszkáló festék spray, amely fokozatosan elnyeri az energiát és lassacskán felszabadítja fény formájában. A tartósság szempontjából fontos az alap festék és a felvitt festékrétegek száma. A light up spray-t ajánlott átlátszó akril lakkal is lekenni. 

Egy 400 ml-es adag 0,5 - 1,5 m2-t fed le. Ára 7 - 9 ezer forint között van. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 15.10.2021
A cikk értékelése:
(91.8%)

További cikkek a kategóriában:

A legjobb festék műanyagra: Klasszikus vagy festék spray?A legjobb festék műanyagra: Klasszikus vagy festék spray?

Tudták, hogy a műanyag tárgyak is érdemelnek egy második esélyt? Léteznek olyan festékek, amelyek műanyagra is megfelelőek és nem hámlanak le. Mai cikkünkből megtudhatják, mely festékek...

Melyik a legjobb festék rozsdára? Hammerite, Alkyton vagy Ferro color?Melyik a legjobb festék rozsdára? Hammerite, Alkyton vagy Ferro color?

Felejtsék el a fárasztó csiszolást! Inkább keressék a modern rozsdamarót! Bemutatjuk Önöknek a három legkeresettebb gyártó termékeit és azt is elmondjuk, hogyan kell ezekkel a...

Táblafesték a falra - nem csak a gyerekszobába!Táblafesték a falra - nem csak a gyerekszobába!

Egy olyan fal kialakítása, amire írni is lehet nagyon egyszerű! A táblafestéket bármilyen falra fel lehet vinni otthon vagy a munkahelyen. Igen, valóban ennyire egyszerű! Cikkünkből...