Táblafesték a falra - nem csak a gyerekszobába!

A rövid üzenetek írása apró papírcetlikre ma is nagyon népszerű! Az sms-nek vagy az emailnek egyáltalán nincs ugyanolyan varázsa! Az egyetlen probléma csak az, hogy a cetli soha sincs a helyén, főleg akkor, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá! 

Fekete táblafesték falra

A megoldás a táblafesték akár otthonra is!

A fal és a táblafesték

Nagyon egyszerű egy olyan falat kialakítani, amire írni is lehet. Nem kell félni! A táblafestéket bármilyen falra fel lehet vinnni otthon vagy munkában. Igen, valóban ilyen egyszerű! Cikkünből megismerkedhetnek a pontos eljárással. 

Whiteboard festék. Mi is az?

A whiteboard festék egy kétfázisú, vízalapú poliuretán-akril diszperziós festék. Válasszanak a fehér, átlátszó, fényes és matt festékek közül. A döntés az Önök kezében van! Válasszák ki, hogy melyik falra szeretnék felvinni a whiteboard festéket. Ez alapján meghatározhatják a lefesteni kívánt terület méretét és körberagaszthatják festőszalaggal. Ne hagyják, hogy korlátozza Önöket a boltokban megvásárolható whiteboard táblák mérete! Alakítsák ki sajátjukat!

Akár mágneses is lehet

Ha már tábla, akkor legyen teljesen olyan, mint az eredeti. Pl. a mágneses kiegészítők is fontosak lehetnek. Mi kell hozzá?

Táblafesték és mágneses festék a falra

A mágnes akkor fog működni a falon, ha a whiteboard festék alá egy mágneses festékréteget is felvisznek. Az ilyen falat még hatékonyabban ki lehet használni! 

Rózsaszínt szeretnének? Semmi probléma!

Ne ijessze el Önöket, hogy a whiteboard festéket csak két színben gyártják! Az átlátszó típust bármilyen akrilát festékrétegre fel lehet vinni. A szín kiválasztása ebben az esetben már csak az Önök ízlésén múlik! Lehet kék, zöld, narancssárga, lila...A whiteboard festéket csak akkor vigyék fel a felületre, amikor a szín már teljesen száraz! A legjobb két különböző napot választani.

Hogyan fogjunk hozzá?

 • mindig olvasság el az útmutatóta fixálót 
 • adják a festékhez és alaposan keverjék össze
 • hagyják állni, hogy megszabaduljanak a buborékoktól
 • szükség esetén vízzel hígítsák (max. 10% víz)
 • a festék felvitelekor legalább 10 °C 
 • legyen csak sima felületre vigyék fel a festéket
 • a felület legyen tiszta, por- és zsírmentes
 • fessenek fentről lefele kb. 40 cm-es sávokbanmoltopren hengert 
 • használjanak, hogy szépen fel tudják vinni a festéket a falra
 • a festőszalagokat legkésőbb egy órával a festék felvitele után el kell távolítani
 • amennyiben két réteg festéket szeretnének felvinni, akkor az első réteget csiszolják át a második réteg felvitele előtt
 • legalább 12 órát hagyják száradni az első réteget 7 nap után felírhatják a falra az első üzenetet
 • max. 6 m²/liter fehér és 8 m²/liter átlátszó festéket használnak el

Fekete táblafesték a konyhába

Felírni és letörölni

Az így kialakított táblára táblafilccel írhatnak, amelyet bármelyik jobb papírüzletben meg lehet vásárolni Whiteboar Marker név alatt. Minél simább a fal felülete, annál egyszerűbben lehet letörölni. Használjanak hozzá egy nedves mikroszálas vagy más típusú rongyot. 

Hogyan használható ki a falra írás?

 • otthon üzenetet hagyhatnak rajta és rajzolhatnak rá 
 • a gyerekszobában a tanulásban is segíthet. Gyermekük felírhatja azokat a kifejezéseket, amiket nehezen tud megjegyezni és így mindig szem előtt tarthatja őket
 • a munkahelyi gyűléseket el sem lehet képzelni fehér tábla nélkül. Üzenetet szeretnének hagyni kollégájuknak? Tessék! 

Fekete táblafesték a gyerekszobába

Fal és bármi más

A whiteboard festéket a falon kívül kőzetre, fára, műanyagra vagy fémre is fel lehet vinni. Nagyon sokoldalúan kihasználható! Önök már tudják, hogy melyik falra szeretnének írni?

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 11.08.2021
A cikk értékelése:
(90.2%)

További cikkek a kategóriában:

Melyik a legjobb festék rozsdára? Hammerite, Alkyton vagy Ferro color?Melyik a legjobb festék rozsdára? Hammerite, Alkyton vagy Ferro color?

Felejtsék el a fárasztó csiszolást! Inkább keressék a modern rozsdamarót! Bemutatjuk Önöknek a három legkeresettebb gyártó termékeit és azt is elmondjuk, hogyan kell ezekkel a...

Az a legjobb festőhenger, amelyik nem csepegAz a legjobb festőhenger, amelyik nem csepeg

Amennyiben saját kezűleg szeretnék kifesteni otthonukat, akkor jegyezzék meg, hogy egy jó festőhengerrel igazán megkönnyíthetik munkájukat! A boltok polcain rengeteg festőkelléket...

Hogyan fessük le a radiátort? A legjobb festék radiátorra szagmentes!Hogyan fessük le a radiátort? A legjobb festék radiátorra szagmentes!

A radiátor lefestésével bárki megbirkózik! Elég pár ezer forintot rászánni. A munkát természetesen a kimondottan radiátorra gyártott festékek is megkönnyítik. Lehet, hogy azt fogják...