A legjobb festék műanyagra: Klasszikus vagy festék spray?

Tudták, hogy a műanyag tárgyak is érdemelnek egy második esélyt? Léteznek olyan festékek, amelyek műanyagra is megfelelőek, nem hámlanak le és így újra ragyogóvá teszik a műanyag tárgyakat. 

A legjobb festék műanyagra

Többet is meg szeretnének tudni? Minden fontosat megtudhatnak mai cikkünkből! 

Kedvelt festékek műanyagra

Hol használható a műanyagra való festék?

A műanyagra való festék használható lakáskiegészítőkön, fogyasztókon, de ablakkereteken is! Az öreg dolgok is ragyogóan nézhetnek ki e módszernek köszönhetően és mindenki csodálni fogja a kinézetüket. El sem kell árulni, hogy a modern hatás mindössze egy festésnek köszönhető! 

Festék felvitele műanyagra

A műanyagra való festékkel egyszerű dolgozni

Nem kell kidobni az öreg vázát, amit még a nagyitól kaptak, ezért kötődnek hozzá. Szánjanak rá egy kis időt, ill. műanyag festéket és máris kész a stílusos váza, ami a nappali éke lehet! 

Hogyan járjunk el?

  • az öreg vázát nem kell kis darabokra szétszedni, de ha egy olyan tárgyat választottak, ami több darabból áll, akkor mindenképpen szedjék szét. Így a festék mindenhova eljuthat. 
  • a műanyag tárgyat nem elég megmosni festés előtt! A festésre alaposabban fel kell készülni. Minden lerakódást, szennyeződést és koszt el kell távolítani még a résekből is erős mosogatószer segítségével. 
  • a mosogatószer a zsíros foltokat is eltávolítja, de a tökéletes eredmény eléréséhez tiszta benzint kell használni. Ne aggódjanak, nem tesz kárt a műanyag felületében. 
  • a túlságosan sima felületen nem tapad meg jól a festék. Ilyenkor egy kicsit meg kell csiszolni, hogy könnyebb legyen a festés. Ha nem szeretnék, hogy csíkos maradjon a felület, akkor a legfinomabb csiszolópapírt kell használniuk (P400 vagy P800)!  
  • először csiszolják le a felületet, majd egy kevésbé látható helyen próbálják ki, hogyan mutat rajta a festék. Megeshet, hogy a túlságosan finom csiszolás nem elegendő és drasztikusabb lépésre lesz szükség. Ki kell próbálni! Mindegyik műanyag másképpen reagál. 
  • a csiszolószivacsot is kipróbálhatják (P180 és P220). Durvább és jobb vele dolgozni. A csiszolás egyenletes és finom struktúrát alakít ki. 

Milyen festéket válasszunk műanyagra?

A boltok polcain találkozhatnak klasszikus festékekkel vagy festék spray-vel. Utóbbi felvitele egyszerűbb és gyorsabb, de a klasszikus festésnek is megvan a varázsa! Jobban eljátsszogathatnak a felújítandó tárggyal. 

Festék spray műanyagra

Festék spray műanyagra

Létezik szintetikus, átlátszó alapfesték spray formában. Gyorsan szárad és minden műanyag felületen használható. A nagyon sima felületeken is megtapad. Használat előtt fontos, hogy alaposan felrázzák a festéket. A tárgyat 20 - 30 cm távolságból fújják le a spray-vel és legalább 2 - 3 réteget vigyenek fel. Így egyenletes festékréteget alakíthatnak ki és a tárgy professzionális hatást fog kelteni. 

Balakryl festék műanyagra

A víz alapú Balakryl műanyag festék kültéri és beltéri használatra is megfelelő, mint pl. a műanyag ablakok, kertibútorok vagy gyerekbútorok. Az európai EN 71-es szabványnak is megfelel, amely a gyermekjátékok felületi kezelésére vonatkozik. Használata tehát teljesen biztonságos. 

Festék felvitele festékszóró pisztollyal

A Balakryl műanyag festék kiválóan megtapad, ellenáll az időjárás viszontagságainak és a mechanikus sérüléseknek. Gyorsan szárad, tehát a reggel lefestett tárgyat este már használhatják is! Fényes réteget alakít ki, ami nem koszolódik és könnyen tisztítható. Karbantartása nem is lehetne egyszerűbb!

A festéket felvihetik ecsettel, szivacshengerrel vagy festékszóró pisztollyal. Több réteget vigyenek fel, hogy valóban új hatást érjenek el. Hagyják teljesen megszáradni a felületet. Az egy kilogrammos kiszerelés 7 - 9m2 lefedésére elgendő egy rétegen. 

Kedvelt festékek műanyagra

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 08.10.2021
A cikk értékelése:
(90.6%)

További cikkek a kategóriában:

Sötétben világító festék: Önök is beleszeretnek! Sötétben világító festék: Önök is beleszeretnek!

Akkor is fényes csillagokra vágynak, amikor felhős az ég? Költöztessék át a csillagos eget a szobájuk mennyezetére! Hogyan lehetséges és mire lesz szükségük hozzá?

Melyik a legjobb festék rozsdára? Hammerite, Alkyton vagy Ferro color?Melyik a legjobb festék rozsdára? Hammerite, Alkyton vagy Ferro color?

Felejtsék el a fárasztó csiszolást! Inkább keressék a modern rozsdamarót! Bemutatjuk Önöknek a három legkeresettebb gyártó termékeit és azt is elmondjuk, hogyan kell ezekkel a...

Táblafesték a falra - nem csak a gyerekszobába!Táblafesték a falra - nem csak a gyerekszobába!

Egy olyan fal kialakítása, amire írni is lehet nagyon egyszerű! A táblafestéket bármilyen falra fel lehet vinni otthon vagy a munkahelyen. Igen, valóban ennyire egyszerű! Cikkünkből...