Retro lakberendezés: A hűtő, forraló és rádió tökéletessé tehetik a hangulatot

Érdekli Önöket a lakberendezés? Kedvelik a skandináv, a provance-i, az amerikai, az indusztriális, a vintage vagy a retro stílust? Retro stílusú kiegészítőkkel nagyon különlegessé tehetik otthonukat! A kínálat nagyon bőséges! 

Retro stílus a konyhában

Nem létezik olyan helyiség, amelyben ne jelenhetne meg akármilyen lakberendezési stílus. Mit szólnának pl. egy retro konyhához? Menjünk vissza egy kicsit az időben és válogassunk az időtálló retro kiegészítők közül, amelyekkel elérhetjük a megálmodott atmoszférát. 

Kedvelt retro eszközök


Retro stílus

Mi is az a retro stílus? Ne keverjük össze a retrot a vintage stílusssal! Nem szinonimákról van szó, ezért ez a két lakberendezési stílus sokban eltér. A retro és a vintage közötti legnagyobb különbség az, hogy a vintage kiegészítők az évek múlásával nyerik el értéküket, míg a retro csak úgy néz ki, mintha öreg lenne! A vintage kanapék, asztalkák, sütők valóban olyan régiek, mint amilyennek tűnnek!

Retro lakberendezési stílus

A retro stílusú berendezések akár modern technológiával is rendelkezhetnek, de közben megőrzik a vintage kinézetet. A retro visszamegy az időben, de nem a múltból érkezik! Amennyiben retro stílusban szeretnék berendezni otthonukat, akkor a kinézetre és ne a korra figyeljenek!

Retro konyha

Nagyon egyedi konyhát lehet kialakítani ebben a stílusban! Kevesen választják a retro kinézetet a konyhába! Természetesen ahhoz, hogy a retro hatás tökéletes legyen fontos, hogy a berendezések és a bútorok összhangban legyenek. A retro a 20. század különböző évtizedeire is vonatkozhat. 1900 - 1920-as évek, klasszikus ötvenes vagy hatvanas évek. Retro asztal, retro stílusú rádió és a sarokban egy nagy retro hűtőszekrény. 

A legszebb retro hűtőszekrények

Nagyon sok lehetőségünk van a retro stílus megjelenítésére. Ez a stílus kombinálja a régit az újjal és a kinézet éppen az adott időszakot próbálja visszaidézni. A retro időtálló. Kortalan és nem megy ki a divatból! A retro eszközöknek, bútoroknak és kiegészítőknek hála bármelyik konyhát különlegessé tehetik és visszamehetnek az időben pár évtizedet. 

Retro eszközök és kiegészítők a konyhába

Most valószínűleg felmerül Önökben a kérdés, hogy hol vásárolhatnak retro kiegészítőket? Lényegében bárhol, ahol elektronikai eszközöket és bútorokat árulnak. Mivel a retro stílus nagyon népszerű, ezért a boltok is igyekeznek kielégíteni a vásárlók igényeit. Retro stílusú konyhai berendezésekből tehát nincs hiány! Lehet, hogy Önök is meginspirálódnak és körbenéznek a retro kiegészítők között. 

Retro konyhai eszközök

  • Retro hűtőszekrény – a retro stílus soha sem túl giccses, így a hűtőszekrények is általában egyszerűek és egyszínűek. A legelterjedtebb az egyajtós verzió, amit kilinccsel lehet kinyitni. Természetesen a fagyasztó rész sem hiányozhat! 
  • Retro vízforraló – a részletek is nagyon fontosak, ezért az autentikus retro stílus kialakításához a vízforraló is nagyon fontos. Egyszerű bézs, szürke, rózsaszín - ezek a legelterjedtebb színek. Természetesen a fogantyú sem hiányozhat, ami kényelmes megemelést tesz lehetővé akár fentről is!
  • Retro tűzhely – amennyiben valóldi retro hangulatra vágynak, akkor a gáztűzhely sem hiányozhat! Manapság már indukciós, kerámia vagy elektromos modellekkel is találkozhatnak, de a dizájn mégis a retro stílust idézi. Nagy, csavaró gombok, hőmérő és időzító. Akárcsak a hetvenes években! 
  • Retro mini sütő – régen nagyon népszerű volt, de manapság inkább a mikró az elterjedt. Régen a mini sütőt főleg csirke sütésére használták, tehát asztali grillként funkcionált. Manapság már elég ritkán találkozhatunk vele.
  • Retro rádió – Önök szerint hiányozhat a rádió a konyhából? Manapság már lehet, de régen, amikor a háziasszonyok hosszú órákat töltöttek az ebéd elkészítésével, akkor a rádió zenét és fontos információkat szolgáltatott számukra. Amennyiben minden részletre figyelni szeretnének, akkor érdemes erre is gondolni! A jelenleg kapható modellek ráadásul kiváló minőségűek is! 
  • Retro kávégép - egy finom csésze kávénak mindenki örül! Miért ne vásárolnának akkor egy retro kávéfőzőt, amire öröm lesz ránézni?
  • Retro mixer/habverő – a boltok polcain találhatnak retro stílusú botmmixert, de ha hűek szeretnének maradni a stílushoz, akkor a retro habverőt ajánljuk. 
  • Retro fazék – hogyan létezhetne egy konyha fazekak nélkül? A fazekak stílusa is sokat változott az évek alatt! Volt, amikor a fekete, máskor a zománcozott volt a divat. Valaki a pöttyöseket, mintásakat vagy virágosakat kedveli. Nem szabad megfeletkezni a pároló edényekről és a rizsfőzőkről sem! 
  • Végezetül még hozzá szeretnénk tenni, hogy nem véletlenül van ennyi fajta retro kiegészítő. Az emberek nagyon kedvelik ezt a stílust és a modern stílussal is nagyon jól lehet kombinálni. 

Katalógusunkból ajánljuk

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 02.08.2021
Posledná aktualizácia:
A cikk értékelése:
(91%)

További cikkek a kategóriában:

Hőszigetelő fólia a radiátor mögött - vélemények, tapasztalatok, telepítés. Mivel szigeteljük? Hőszigetelő fólia a radiátor mögött - vélemények, tapasztalatok, telepítés. Mivel szigeteljük?

Praktikus eszköz, amely számos célt szolgál, és sajátos funkcióival könnyedén szabályozhatja radiátorai fűtési teljesítményét. Ön mit tud a hővisszaverő fóliáról?

Fa zsindelytető és fa zsindely - ár/m2, kivitelezésFa zsindelytető és fa zsindely - ár/m2, kivitelezés

A fából készült zsindelytető egyre népszerűbbé válik, mivel egyre többen menekülnek a városból, a modern stílusban berendezett otthonukból vidékre és a nyaralójukba. Erről még...

ForesColor színes farostlemezek végtelen felhasználási lehetőséggelForesColor színes farostlemezek végtelen felhasználási lehetőséggel

A ForesCOLOR a színes és textúrás farostlemezek új, exkluzív termékcsaládja. Igényes technológiai eljárással készül. Cikkünkben mindent elmondunk, amit tudni érdemes róla.