ForesColor színes farostlemezek végtelen felhasználási lehetőséggel

A ForesCOLOR a színes és textúrált farostlemezek új, exkluzív termékcsaládja. Igényes és szigorú technológiai folyamat során jön létre. A faanyagot speciálisan kezelt gyantával kötik össze, amelyet ezután szerves festékkel (szerves pigment) impregnálnak.

A Forescolor előnyei, tulajdonságai, felhasználása

A színek egyenletesen oszlanak el a lap teljes felületén. Érdekes tulajdonságokkal rendelkezik, többek között szilárd, tartós és fenntartható megjelenésű. Ezért laminált és festett felületek helyett gyakran használják kihívást jelentő környezetben. A ForesCOLOR nem csak egy farostlemez! A különleges gyártásnak és kezelésnek köszönhetően a farostlemez és a tömör felület között helyezkedik el.

Mit nem tudnak még a ForesColor farostlemezekről? 

Minden farostlemez a legfinomabb anyagokból készül, amelyek között megtalálható a fa, a pigmentek és a ragasztóanyagok. Ami a fát illeti, a ForesColor kizárólag kiváló minőségű fenyőfát használ. A ragasztóanyagként szolgáló szintetikus gyantát a gyanta gyártójával szoros együttműködésben fejlesztik ki. Alacsony a homok- és fémtartalma, és magas a melamintartalma, amely egy "vágási kenőanyag", és amely megkönnyíti a deszkák vágását és csiszolását.

A gyártás valóban nem hagyományos, mivel olyan anyagok feldolgozását is magában foglalja, mint az ágak, a fakéreg és a fás növények egyéb maradványai. Ez a módszer hozzájárul a fenntarthatóbb erdőgazdálkodáshoz.

Különleges tulajdonságok és előnyök

A ForesColor farostlemezeket környezetbarát módon állítják elő. A lemezek különösen fontos jellemzője, hogy formaldehidtartalmuk nulla, amely mérgező és illékony volta miatt káros az emberi egészségre. A lemezek a környezeti hatások (víz, fény, szappan zuhanyzáskor és mosáskor, mosószer stb.) ellenére hosszú évekig megőrzik színüket. A lemezek egyéb fontos tulajdonságai közé még a következők sorolhatók:

 • nincs formaldehid = a ForesCOLOR E0 minősítéssel rendelkezik, nem használ formaldehidtartalmú festékeket.
  könnyű marás = a 3D felületmarásnak köszönhetően az él tiszta és sima,
  egyedi festés = a fényes bevonat vagy a félig matt bevonat nagyobb intenzitást kölcsönöz a festéknek,
  jellegzetes megjelenés = matt vagy fényes farostlemez, amely a lehetséges felületi textúrával érdekes, természetes benyomást kelt,
  egyszerű telepítés = azonnali telepítés további beállítások nélkül,
  gyors helyreállítás = ha megkarcolódik, könnyen javítható finom csiszolással és újrafestéssel,
  költséghatékony = a nagy sűrűségű profil kevés vagy semennyi csiszolást nem igényel, ezért alacsonyabbak a költségek,
  környezetbarát = a gyártáshoz felhasznált anyag körülbelül 50-60%-a a raklapgyártók újrahasznosítható nyersanyagaiból készül,
  FORESCO FR = az FR rövidítés az angol "flame retardant" szóból származik, és azt jelenti, hogy olyan termékről van szó, amely tűz esetén nem ég vagy lassítja az égést,
  változatos felhasználás = mivel a lemezek nagy szilárdságúak és ellenállnak az UV-sugárzásnak, ill. a nedvességnek, az építészetben, a belső építészetben (konyhák, fürdőszobák), de a kültéri építkezésben (pavilonok, fészerek, medencék környéke ...) is használják őket.
  táblák széles választéka raktáron

Miért éppen a ForesCOLOR?

A ForesCOLOR a Foresco + Color két szó kombinációja, amelyek a környezetbarát gyártási módszert és a színtervezést foglalják magukban. Azt, hogy a ForesCOLOR a természet és erőforrásainak védelmére törekszik, a legmagasabb környezetvédelmi szabványoknak és normáknak való megfelelés bizonyítja. A "California Air Resources Board" által alacsony kibocsátásúnak minősített, ISO 9001 akkreditált.

A ForesColor farostlemez választéka

Dekoratív fal ForesColor farostlemezekből

A ForesCOLOR-t azért is érdemes vásárolni, mert nagy a szálsűrűsége, amely legyőzi a sok közepes sűrűségű lemez általános korlátait. A farostlemez megjelenése is külön figyelmet érdemel. A fényes vagy "félmatt" szín lehetősége mellett a farostlemezen véletlenszerűen elosztott világosbarna fenyőfa forgácsok teszik teljessé a csodálatos esztétikai élményt. Sima vagy dombornyomatos forma is rendelkezésre áll, amellyel feltűnő 3D hatás érhető el.

Kihasználhatóság a gyakorlatban

A ForesCOLOR a precíz gyártásnak és a minőségi nyersanyagoknak köszönhetően "messze a legjobb a maga nemében". Éppen ezért számos iparág használja. Használják az építőiparban, az építészetben, a mérnöki munkában, kereskedelmi és irodai terekben, szállodákban, éttermekben, de még a reklámiparban is 3D panelek gyártására.

A Forescolor farostlemezek kihasználhatósága a boltokban

A Forescolor farostlemezek kihasználhatósága az építészetben

A Forescolor farostlemezekből kreatív bútorokat is lehet készíteni

Különböző bútorok (ajtók, falburkolatok, dekorációk, 3D festmények, polcok, állványok, konyhaszekrények...), térelválasztó válaszfalak és falpanelek, akusztikai panelek, padlók kialakításához használják, de mindenhol alkalmazható, ahol a teret színes vagy természetes, egyedi textúrájú dizájnnal szeretnék feldobni.

Hol lehet megvásárolni?

Az egyedülálló ForesCOLOR színes farostlemezeket csak a 2v1, s.r.o. révén Szlovákiába és a Cseh Köztársaságba lehet megvásárolni. A vállalat olyan lemezekből készült termékeket kínál, amelyek a mai igényes kereskedelmi környezetben a laminált és festett felületeknél jóval többet nyújtanak, köszönhetően a karcolással és a felesleges forgácsok kialakulásával szembeni ellenállásuknak. Az akár 9 színben történő egységes színbehatolás lehetővé teszi, hogy a terméket a vevő igényei szerint mintázzák, akár 3 méretben, 5 és 19 mm közötti vastagságban.

FosecColor farostlemez minta

A vállalat az Engelhard Gruppe beszállító révén garantálja a minőséget. További hasznos információkért és árajánlatért látogasson el a vállalat weboldalára!

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 12.12.2022
Posledná aktualizácia:
A cikk értékelése:
(92.8%)

További cikkek a kategóriában:

Hőszigetelő fólia a radiátor mögött - vélemények, tapasztalatok, telepítés. Mivel szigeteljük? Hőszigetelő fólia a radiátor mögött - vélemények, tapasztalatok, telepítés. Mivel szigeteljük?

Praktikus eszköz, amely számos célt szolgál, és sajátos funkcióival könnyedén szabályozhatja radiátorai fűtési teljesítményét. Ön mit tud a hővisszaverő fóliáról?

Fa zsindelytető és fa zsindely - ár/m2, kivitelezésFa zsindelytető és fa zsindely - ár/m2, kivitelezés

A fából készült zsindelytető egyre népszerűbbé válik, mivel egyre többen menekülnek a városból, a modern stílusban berendezett otthonukból vidékre és a nyaralójukba. Erről még...

Tapéta vs vakolat a konyhában, fürdőszobában, hálószobában vagy gyerekszobában: előnyök és hátrányok Tapéta vs vakolat a konyhában, fürdőszobában, hálószobában vagy gyerekszobában: előnyök és hátrányok

Mit válasszunk - tapétát vagy vakolatot? A mai cikkben megpróbáljuk elmondani a tapéta és a vakolat összes előnyét és hátrányát.