Puhafalú medence foltozása

A puhafalú medence mindig jobb, mint a zsúfolt strandok vagy a lassan melegedő beépített medencék. Szivárog a víz a medencéjükből? Esetleg magától leenged a felfújható medence? 

A medence foltozása

Kárt tehetett benne egy éles kavics vagy akár az egyenetlen felület is. Cikkünkben egyszerű megoldással szolgálunk erre a problémára. 

Hogyan találjuk meg a medencén lévő lyukat? 

Sokszor nagyon nehéz megtalálni a medencén lévő lyukakat. Sokan akkor próbálják azokat megkeresni, amikor még nem töltötték meg a medencét vízzel. Felfújás során nagyon egyszerű rájönni, hol ereszt a medence. Nem kell sokat töprengeni rajta. Elég figyelmesen hallgatni, hogy honnan szivárog a levegő. 

Olykor azonban a lyuk kisebb és a levegő nem jut rajta ki olyan gyorsan, mint ahogy azt gondolnánk. A medencét ilyenkor meg kell tölteni vízzel és csak az után tudjuk meghatározni, hogy honnan szivárog a víz. A medencén lévő lyukak keresése olykor nagy fejtörést okoz, de mindenképpen elhanyagolhatatlan.

 

Hogyan ragasszuk be a medencét? 

Ez után már csak egy feladatunk maradt: megjavítani a medencét! Ezt elvégezhetjük medence javító szettel, medence ragasztóval vagy öntapadós medence javítófolttal. Ezeket a termékeket megvásárolhatjuk medencékkel foglalkozó szaküzletekben. Tehát ne aggódjanak, nem kell egy teljesen új medencét vásárolniuk! 

A medence foltozása sokszor a gumi foltozására emlékeztet, mivel olyan ragasztót és foltot kell használni, mint amilyet a kerékpárok belső gumijához is. A ragasztás helyét megfelelően le kell tisztítani és meg kell szárítani, hogy a ragasztó megfelelően tartson. Néhány szakember azonban azt állítja, hogy az adott helyet érdemes egy kicsit lecsiszolni. Ilyen esetben száraz medencével kell dolgozni. A víz alatti ragasztás ilyenkor nem jöhet szóba. 

Amikor elkészítették a felületet, akkor használhatnak a kerékpár gumijára alkalmazható ragasztót. A beragasztózott felületre ez után tegyék rá a foltot. Várjanak legalább 24 órát, hogy megfelelően megszáradjon. Ajánlott az adott helyre nehezéket is tenni. 

Öntapadós medence javítófolt

Öntapadó medence javítófoltok

Egy medence javító szett kb. 600 forintba kerül, míg ragasztót pár száz forintért is vásárolhatnak. Öntapadó medence javítófoltot 600 - 900 forintért szerezhetnek be. Természetesen mindez attól is függ, hogy milyen terméket választanak és milyen boltban vásárolnak. 

A ragasztót akkor is használhatják, ha a medence nedves vagy vizes. PVC alapúak és ennek köszönhetően a ragasztó akkor is tart, ha víz alatt használják. 

A medence fólia javítása

A medence fólia ragasztásakor is hasonlóan kell eljárni. Először meg kell határozni, hol hellyezkedik el a lyuk és ez után alkalmazhatjuk a speciális javítóeszközöket - pl. egy javító szettet medencékre. 

Javító szett medence ragasztásához - víz alatti ragasztás

Javító szett víz alatti ragasztáshoz

Ennek a terméknek köszönhetően a munka sokkal könnyebb és gyorsabb. Ráadásul a medence élettartamát is meghosszabbíthatjuk vele, amivel a költségeken is spórolunk. 

Galéria obrázkov

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 20.05.2020
A cikk értékelése:
(88.8%)

További cikkek a kategóriában:

A tejüveg nem csak az ajtóba való. Tudják, hogyan kell tisztítani? A tejüveg nem csak az ajtóba való. Tudják, hogyan kell tisztítani?

Nagyon gyakori a háztartásokban és irodákban. Szebbé teszi a belteret és egy csipet eleganciát és luxust csempész otthonainkba. A tisztítása egyáltalán nem bonyolult! Mai cikkünkben...

Hogyan tároljuk a péksüteményeket? A tesztek és vélemények alapján a Tescoma és a Tupperware kenyértartók a legjobbakHogyan tároljuk a péksüteményeket? A tesztek és vélemények alapján a Tescoma és a Tupperware kenyértartók a legjobbak

Üvegház üvegből vagy Lexanból (polikarbonát)? Melyik a legjobb és milyen az ára? Üvegház üvegből vagy Lexanból (polikarbonát)? Melyik a legjobb és milyen az ára?