Mit csináljunk a nyári ruhákkal télen? Segítenek a dobozok és a vákuumzsákok!

Már meg is érkezett az ősz, így akár örülnek neki, akár nem, a nyári ruhák, trikók és szandálok ideje már lejárt! A vékony öltözékek helyét átveszik a vastag pulcsik és kardigánok, a bundák és a hosszú nadrágok. Ezek a ruhadarabok sokkal több helyet foglalnak el! 

A nyári ruhák elrakása télen

Amennyiben Ön nem azon kevés ember közé tartozik, akinek elég nagy a ruhásszekrénye ahhoz, hogy minden ruhája egyszerre elférjen benne, akkor nem kerülhetik el a ruhák szezonális cseréjét. Azt kérdezik, hová rakják a nyári ruhákat télen, hogy biztosan ne legyen semmi bajuk? Megosztunk Önökkel pár bevált trükköt, melyeknek köszönhetően tavasszal kitűnő állapotban vehetik elő nyári ruháikat. 

Hogyan válasszuk ki azokat a ruhákat, amelyeket elrakunk? 

A ruhák elrakását körültekintően kell elvégezni! Nem csak az fontos, hogy hova és miben rakjuk el a ruhákat, de az is, hogy melyik ruhákat. Így megelőzhetik azt, hogy keresgélniük kelljen azokat a nyári ruhákat, melyeket télen is szeretnének hordani. A trikókat télen a réteges öltözködéshez is használhatják egy pulcsi alá. Néhány szoknya pedig kitűnően néz ki harisnyával és csizmával kombinálva! 

Mindig csak azokat a ruhadarabokat rakják el, melyeket biztosan csak tavasszal szeretnének felvenni! A szezonális takarítás másik előnye, hogy megtalálhatják az elveszett ruháikat is, melyekről rég megfeletkeztek! Ilyenkor osztályozhatják is őket, tehát amelyik ruha kicsi, nagy vagy már régen nem viselték azt oda lehet ajándékozni valkainek vagy speciális gyűjtőbe is dobhatják. Ennek köszönhetően sok helyet nyerhetnek a szekrényben. 

A ruhák elrakására megfelelő helyek

A ruhák elrakásakor a legnagyobb problémát a megfelelő hely kiválasztása szokta jelenteni. A ruhák sokat kibírnak, de azért mégsem kellene kedvenc ruháinkat a nedves pincében vagy egy hideg helyen tárolni! Pár hónap múlva penészesen, tönkremenve találnák meg őket! A ruhák elrakására próbáljanak száraz, lehetőleg por mentes helyet keresni! 

A nyári ruhák tárolása bőröndben

Amennyiben otthonukban nincs túl sok rakodóhely, akkor a ruhákat, melyeket éppen nem szeretnének hordani nyugodtan rakják nagy bőröndökbe. Még több ruha elfér, ha vákuumzsákot is használnak! Annak köszönhetően, hogy a ruházatból eltávolítják a levegőt, sokkal kisebb lesz a térfogata. A zsák ráadásul megóvja a ruhát a az esetleges külső hatásoktól is. 

Hogyan tároljuk a ruhákat?

Több módszer is van arra, hogyan tároljuk nyári ruháinkat télen. Minden attól függ, hogy mennyi hely áll rendelkezésünkre. Amennyiben kis szekrényük van, de elég nagy kamrájuk, akkor nagyon sokat segíthetnek a különböző méretű műanyag, textil és karton dobozok. Ezeket különféle nagyságú dolgok tárolására használhatjuk az egész év folyamán, így télen a nyári ruházatot is ide tehetjük. 

A dobozokat a szekrény felső polcára is tehetik, amely elég nagy, de nem tárolnak ott semmi olyat, amit gyakran szeretnének hordani. Akkor se essenek pánikba, ha szekrényükben nincs egy kis szabad hely sem! Akár laposabb formájú dobozokat is vásárolhatnak, amelyek könnyen elférnek az ágy alatt vagy az ágy rakodórészében. Ebben az esetben is sok helyet spórolhatnak vákuumozással!

Hogyan ne menjenek tönkre a ruháink? 

Még az előtt, hogy a nyári ruhákat télire cserélik, mossák ki az eltevésre szánt ruhadarabokat! Nem ajánlott a ruhákat koszosan elrakni! Mosás után figyeljenek arra is, hogy minden ruha megfelelően megszáradjon! Azokat a ruhákat, melyeknek anyaga ezt lehetővé teszi, vasalják is le! A ruhákat hajtogassák össze és gondosan rakják a kiválasztott helyre! 

Hogyan óvjuk a ruhákat a molyokkal szemben? Biztosan emlékeznek a nagyi szekrényének karakterisztikus illatára. Nagyszüleink a molyok ellen általában naftalint használtak. Ez az egészségre káros, tehát inkább a természetes riasztók használatát ajánljuk! A dobozokba vagy zsákokba rakhatnak levendulát vagy cédrust, amelyek illatossá teszik a ruhákat és a kártevőket is elriasztják! Erre a célra akár fekete teát is használhatnak! 

Termékek megjelenítése a kategóriában:


Hozzászólás írásaKözzétéve: 25.10.2019
Posledná aktualizácia:
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan válasszunk inhalátort gyermekek és felnőttek számára?Hogyan válasszunk inhalátort gyermekek és felnőttek számára?

Az inhalátort használhatja a megfázás vagy köhögés rövid távú megelőzésére és kezelésére, illetve asztma hosszú távú kezelésére. Mai cikkünkben pár tanácsot olvashatnak a választást...

Hogyan rendezzük be a garázst és tároljuk a szerszámokat a műhelyben? Mai cikkünkből megtudhatják!Hogyan rendezzük be a garázst és tároljuk a szerszámokat a műhelyben? Mai cikkünkből megtudhatják!

Garázsok - a felesleges és a lényeges eszközök tárolására szolgáló rakodóhelyeket úgy is kialakíthatjuk, hogy könnyen eligazodjunk benne. Csak a megfelelő bútorokat kell használni, ki...

Hogyan válasszunk horgászbotot? Melyik bot a legjobb?Hogyan válasszunk horgászbotot? Melyik bot a legjobb?