Milyen babát vásároljunk egy 2 - 3 éves kislánynak? Rongybaba, Barbie vagy Zapf Baby Born?

Eljött az első játékbaba vásrálásának ideje, de nem tudják, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb? Mindenki másmilyen, ezért a baba kiválasztásakor ne csak a gyermek korát vegyék figyelembe, de a baba méretét, rendeltetését és anyagát is! 

Baba kislányoknak

A babák már nagyon régóta a kislányok kedvenc játékai közé tartoznak. A gyerekek minden korban más babák után érdeklődnek, ezért fontosak a játékbaba által kínált funkciók is. Manapság már fiúnak gyártott babákat is vásárolhatunk. A szülők azonban gyakrabban keresik a kislányoknak készült modelleket. 

Kedvelt játékbabák

Mi a funkciójuk?

Nem csak szépek és színesek. A jatékbabák lényege sokkal mélyebben rejlik, mint ahogy az első ránézésre tűnik. A babával történő játék nem csak a gyerekek fantáziáját fejleszti, de sok esetben a szülőknek is segít megérteni mit él át a gyermekük, mire vágyik, mi hiányzik neki, hiszen közvetetten ki tudja fejezni. A babával történő játék sok esetben egyszerűen értelmezhető. 

Ők is olyanok szeretnének lenni, mint az anyukájuk

A gyermek észleli, hogy az anyukája hogyan törődik vele vagy a testvérével. Éppen ezeket tanulja a játékbabán is - öltözteti, fürdeti, eteti, altatja - tehát lemásolja saját anyukája viselkedési formáit. 

A babával történő játék fejleszti a motorikát, a fantáziát, a képzelőerőt, a kommunikációs képességet és bizonyos mértékig a felelősségtudatot is. Ne becsüljék alá a baba kiválsztásának fontosságát! 

Vegyék figyelembe a gyermek korát és a játék anyagát

A megfelelő játékbaba kiválasztásakor nem csak a gyermek korát, de a baba anyagát is figyelembe kell venni! A legkisebbek számára, akik még csak ismerkednek a játékokkal a gumiból készült babák a legjobbak, mivel azokkal nem tudják megsérteni magukat. 

Beszélő baba 2 - 3 éves gyerekeknek

Minél nagyobb a gyermek, annál többet vár el a játékbabától. Ne érjék be az olcsó babákkal, inkább vásároljanak minőségi gyártóktól! Győződjenek meg róla, hogy a baba nem tartalmaz veszélyes ftalátokat és BPA-t! Önök tudják, hogy milyen korban, milyen babát érdemes vásárolni? 

Hogyan válasszunk babát egyszerűen?

A játékbaba ideális méretét egyszerűen ki tudják számolni, vagyis meg tudják mérni. A baba méretének nem kellene meghaladnia a könyök és az ujjvégek közötti távolság hosszát. A gyermeknek így nem lesz problémája a baba hordozásával és cipelésével. 

  • 18 hónapos korig – a legkisebbeknek szánt babák méretének, súlyának és anyagának is megfelelőnek kell lennie a kisgyermek számára. Ne feledjék, hogy a gyermek minden megvizsgál, szájába vesz, ezért fontos, hogy a baba szilárd legyen és ne legyenek olyan részei, amiket le tudna nyelni a gyermek. Keressenek olyan játékbabákat, amelyek hangokat adnak ki és egyszerű szavakat mondogatnak. 
  • 3 éves korig – ebben a korban már sokkal fejlettebb a finommotorika és a gyerekek szívesen öltöztetik, etetik, fürdetik és kocsikáztatják a babákat. Nagyon kedveltek a mászó vagy járó babák is, amelyek nagyon realisztikus hatásúak. Szinte ugyanúgy néznek ki, mint az igazi babák. 
  • 4 éves korig - ebben a korban azok a babák a legkeresettebbek, amelyek a női szépséget hangsúlyozzák. A viseletük, kinézetük nőies, az anyukára emlékeztető. Ebből adódóan ezek a babák nagyobb méretűek. A baba egyes részei külön is mozgathatóak, ami könnyebb öltöztetést és játékot tesz lehetővé. 
  • 5 éves korig – azok a babá következnek, amelyek meseszereplőkre emlékeztetnek. Gondolunk itt a tündérekre vagy a Barbie babákra. Az ebben a korban lévő gyermekek játék alatt cserélgetik a különböző babákat, szóval lényegében bármilyen babával képesek játszani. 
  • Idősebb gyermekeknek – a babákkal történő játék soha nem ér véget! Ha gyermekük igazi babáról szeretne gondoskodni, akkor vásároljanak neki reborn babát, ami megszólalásig hasonlít az igazi csecsemőkre és gondoskodni is ugyanúgy kell róla. Sosem lehet mellette unatkozni és idővel gyűjtői darabbá vállhat. 

TOP játékbabák kislányoknak

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 13.10.2020
A cikk értékelése:
(90.2%)

További cikkek a kategóriában:

Elektromos autópálya kicsiknek és nagyoknak: Mi alapján válasszunk?Elektromos autópálya kicsiknek és nagyoknak: Mi alapján válasszunk?

Ajándékot szeretnének vásárolni gyermeküknek, de semmi jó ötletük sincs? Az elektromos autópálya például jó választás lehet! Kitűnő szórakozást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt....

Merkur építőjáték: a legkeresettebb típus nem csak fiúknak!Merkur építőjáték: a legkeresettebb típus nem csak fiúknak!

A Merkur építőjáték a retro játékok közé sorolható. Képzeljék csak el, hogy hány generáció nőtt már fel ezzel játszva!

Fejtörők gyerekeknek és felnőtteknek - fém vagy fa?Fejtörők gyerekeknek és felnőtteknek - fém vagy fa?

Lehet, hogy valaki nem szeret hasonló dolgokon gondolkozni, de akár hiszik, akár nem a fejtörők Önöknek és gyermekeiknek is nagyon sokat nyújthatnak! Indítsák be agysejtjeiket! Miért...