Mikor jön el a matrac cseréjének ideje?

Egy átlagos ember kb. 8 órát tölt naponta az ágyban. Ijesztően hangzik, de ez valójában annyit tesz, hogy élete kb. harmadát. A minőségi alvás létfontosságú, hiszen befolyásolja az egészségünket, ezért nem mindegy, hogyan alszunk! 

Rossza matrac és nyakfájás

Az alvást sok tényező befolyásolja, de a legfontosabb mindenképpen a matrac. Meg szeretnék tudni, mikor kell kidobni a régi matracot? Olvassák el cikkünket, melyben elárujuk, mikor kell beszerezni egy új matracot.  

A matrac nem tart örökké

A matracok élettartama nincs egyöntetűen meghatározva. Függ az anyagtól és a felhasznált anyagok minőségétől. Néhány forgalmazó 15 éves élettartamot garantál. Ha azt szeretnénk megvitatni, hogy melyik matrac marad sokáig stabil, akkor a kevésbé minőségi, poliuretán matracok lennének az utolsó helyen. A minőségi latex és memóriahabos matracok hosszú évekig bírják a gyűrődést. A legstabilabbak a rugós matracok. A gyártók azt állítják, hogy ezek akár 30 évig is kibírják.  

Nagyon fontos a higiéniai élettartam is. Ez rövidebb, mint a gyyártók által garantált fizikai élettartam. Arról van szó, hogy az évek során a matracban felhalmozódik a por, amely az atkák melegágya. Allergiát, de rosszabb esetben akár asztmát is okozhatnak! A matracok nem csak a portól lesznek szennyezettek, de az izzadtságtól is. Az emberi szervezet kb. 300 ml izzadtságot termel. A kérdés tehát az, hogy mikor cseréljünk matracot? 

Katalógusunkból ajánljuk

Az öreg matrac már nem olyan, mint amilyennek kellene lennie

Időben járnak aludni, eleget alszanak, de mindezek ellenére fáradtan, fájdalommal ébrednek. Úgy érzik magukat, mintha maratont futottak volna. Lehetséges, hogy az elhasználódott matrac okozza ezt a problémát. Ha ingerlékenyek, csak forgolódnak az ágyban, gyakran felébrednek, fáradtak, fáj a hátuk, akkor ne vegyél félvállról a dolgot! Ezek egyértelmű jelei annak, hogy a kifeküdt matrac csökkenti az alvásuk minőségét. Ne tegyék tönkre egészségüket és cseréljék ki a matracot! 

Tudjuk, hogy az öreg matrac cseréje nem olcsó mulatság. A minőségi matracok nagyon sokba kerülnek, de ne feledjék, hogy a minőségi alvás nélkülözhetetlen az egészségük megóvásához. A szakemberek egyetértenek abban, hogy megfelelő karbantartás mellett 7 - 8 évente kellene új matracot vásárolni! A gyerekek esetében még gyakrabban kellene cserélni a matracot. Ez nem csak a gerinc megfelelő fejlődése miatt fontos, de azért is, hogy a gyermeknek ne alakuljon ki allergiája. 

Hogyan tartsuk karban a matracot?

A megfelelő karbantartás meghosszabbítja a matrac élettartamát. A kifekvést úgy előzhetik meg, hogy a matracot rendszeresen, kéthetente megfordítják. Ennek köszönhetően egyenletesn éri a terhelés. A nedvesség, amelyet az éjszakai izzadás okoz, szintén kedvez a mikroorganizmusoknak. 

A matrac tisztítása és karbantartása

A baktériumok elszaporodását úgy gátolhatják meg, hogy legalább havonta egyszer antibkteriális szerrel kezelik a matracot. Ne feletkezzenek meg a lepedő vásárlásáról sem. Az sem gátolja meg teljesen, hogy a matracra por kerüljön, de lelassítja a folyamatot. A matracok tisztítására kitűnő a gőztisztító. Kitisztítja a textilt és elpusztítja a mikróbákat és az atkákat.    

Nem éri meg a matracon spórolni!

A minőségi matracok drágábbak, de tovább bírják. Nem lehet őket olyan könnyen kifeküdni, ráadásul a mikróbák szaporodását is gátolják. A rugós matracok levegősek, hiszen a középső részük levegővel van töltve. A latex antibakteriális. A rossz minőségű anyagokból készült matracok olcsóbbak, de sokkal gyakrabban kell őket cserélni. Amit megspórolnak a vásárlásnál az meglátszik a matrac élettartamán. Ahogy mondani szokás: Nem vagyunk olyan gazdagok, hogy a legolcsóbb megoldást válassszuk! 

Invesztáljanak minőségi matracba! A pénztárcájuk és az egészségük is hálás lesz miatta. Ha nem tudnak választani, akkor keresgéljenek a minőségi, de elérhető árú Dormeo matracok között. Náluk vásárolhatnak matracokat franciaáágyba, gyerekeknek és babáknak is! 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 16.12.2019
A cikk értékelése:
(90.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról? Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról?

A pillanatragasztót akár forradalmi találmánynak is nevezhetjük, amely azonban kárt is okozhat. Leggyakrabban az összetapadt ujjak és a tárgyakon megjelenő csúnya foltok okoznak...

Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?

Amennyiben idén több termésük lett, mint amire számítottak, ezért el szeretnék rakni a megmaradt zöldségeket és gyümölcsöket télre, úgy, hogy ne keletkezzen bennük nagy kár, akkor ez a...

Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb? Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb?

Amennyiben szeretnének egy medencét, akkor egy megbízható szűrőrendszert is kell hozzá vásárolniuk, amely segít azt tisztán tartani. A homokszűrő vagy a papírszűrő a jobb?