Mennyibe kerül egy télikert? Jó minőségűek az olcsó, lengyel télikertek?

A télikert nagyon szépen mutat bármilyen háznál. Segítségével ízlésesen összekapcsolhatjuk otthonunkat a természettel. Ugyan arra lett kitalálva, hogy növényeket és virágokat neveljünk benne, egy kis fantáziával a télikertből egy kellemes, relaxációra alkalmas helyet alakíthatunk ki. 

Télikert otthon

Szeretnének jobban orientálódni a télikert témájában? Meg szeretnék tudni, hogyan valósítható meg a télikert, milyen anyagokból készülhet, ill. mire kell figyelni a választás során? Cikkünkből mindent megtudhatnak! 

Télikert gyorsan és egyszerűen!

Mi az a télikert és mire szolgál? 

Ez a kert egy típusa, amely közvetlenül a házhoz van kapcsolva. A télikert egy nagyon specifikus hely az otthonunkban, de legalább a ház külső dizájnjához illenie kellene. A télikert növények és virágok nevelésére szolgál, így otthonunkat összeköti a természettel. Miért ne használjuk ki ezt a különleges helyiséget mégjobban? 

Télikert virágok nevelésére

A télikertet úgy szokás berendezni, hogy kellemes relaxációra és pihenésre is szolgáljon. Bútorokat is nyugodtan tehetnek ide. Heverőt, asztalt vagy székeket. Üveg falak, a virágok illata és színes környezet - minden, ami a tökéletes pihenéshez szükséges. A télikertet nem nehéz egy már kész házhoz kapcsolni, de ha lehet, akkor még az építkezés alatt fontolják meg a beszerzését. 

Pár tanács a megvalósításhoz

A télikertnek délre vagy délnyugatra kellene néznie, így csökkenthetik az energiaveszteséget. Invesztáljanak minőségi ablakokba, akár külső redőnyt vagy légkondicionálót is vásárolhatnak hozzá.  

Mi a helyzet a felhasznált anyagokkal? 

A télikert építésekor sok üveget és más nehéz anyagot kell használni. Éppen ezért fontos, hogy mindent szakember által ellenőrzött legyen. Mivel a télikertben főleg a természettel összefüggő dolgokat helyezünk el, ezért nagyon jó passzol hozzá a fa. Hogyan használhatjuk az építkezéshez? Nagyon stabilnak kell lennie!

A télikert megvalósítása

A konstrukció stabilitását alumínium vagy műanyag profilok hozzáadásával is növelhetjük - a választék elég nagy. A küllemről se feletkezzenek meg! Amennyiben azt szeretnék, hogy a télikert egy olyan hely legyen, ahol kellemesen érzik magukat, akkor legalább az ajtó- és ablakkeretet legyen összhagban, a padlót pedig könnyen karbantartható anyaggal fedjék le - kerámia vagy kő. A sóder vagy a térkő is szóba jöhet. 

Télikert polikarbonát lemezből

Amennyiben nem szeretnének nagy üveg ablakokat használni, akkor a polikarbonát lemez is jó választá lehet. Ez egy speciálisan kezelt polikarbonát, amely a termo műanyagok közé sorolható. Feloszthatjuk: 

  • Üregkamrás polikarbonátokra: Ez az anyag magas hőmérsékleten is nagyon stabil, nem törékeny és jó hőszigetelő képességekkel rendelkezik. Hidegen hajlítható és karbantartása is nagyon egyszerű. A hosszú élettartam miatt nagyon fonots a kétoldalú UV bevonat. 
  • Tömör polikarbonátokra: Kinézetre az üvegre vagy a plexire emlékeztet. Lényegében törhetetlen, ezért ez a legbiztonságosabb anyag, amit ilyen esetben használhatunk. 

A télikert fűtése

    • Az is egy lehetőség, hogy nem szerelünk be semmilyen fűtőrendszert. Ilyen esetben a télikert "hideg" lesz és télen a virágaink teleltetésére használhatjuk. Természetesen így a hideg napokon nem igazán használható rendes helyiségként. 
    • A másik lehetőség a fűtés beépítése. Ennek köszönhetően egész évben használhatjuk a télikertet. Így azonban a költségeink is megnőnek. A télikertbe általában talajfűtés használata ajánlott. Az is nagyon fontos, hogy a télikert szellőztethető legyen, hiszen máskülönben az ablakok könnyen bepárásodnának. 
    • Üvegezett télikert

Azzal is kell számolni, hogy a a nyári napsütés miatt nagyon meleg lesz a helyiségben. Ez alátámasztja a szellőztetés szükségességét, tehát érdemes befektetni egy légkondicionálóba.

A télikert ára

A télikert ára főleg a méretével függ össze. Egy kisebb (2x2) méretű télikerekért általában 500 - 670 ezer forintot kérnek el. A nagyobbak ára nyugodtan lehet akár 3 millió forint felett is! Mivel ez egy nagy befektetés, figyeljenek arra, hogy valóba minőségi anyagokat használjanak, amelyek stabilak és tartósak. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 13.12.2019
A cikk értékelése:
(89.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról? Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról?

A pillanatragasztót akár forradalmi találmánynak is nevezhetjük, amely azonban kárt is okozhat. Leggyakrabban az összetapadt ujjak és a tárgyakon megjelenő csúnya foltok okoznak...

Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?

Amennyiben idén több termésük lett, mint amire számítottak, ezért el szeretnék rakni a megmaradt zöldségeket és gyümölcsöket télre, úgy, hogy ne keletkezzen bennük nagy kár, akkor ez a...

Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb? Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb?

Amennyiben szeretnének egy medencét, akkor egy megbízható szűrőrendszert is kell hozzá vásárolniuk, amely segít azt tisztán tartani. A homokszűrő vagy a papírszűrő a jobb?