Mennyezeti infrapanel nyaralóhoz és házhoz. A minőségi infravörös panelekről a vélemények is pozitívak!

A házépítés egyik legfontosabb kérdése a fűtés. Milyen típust válasszunk? Mi lenne a legjobb az Ön házában? Sok mindent kell átgondolni, és sok tényezőt kell figyelembe venni. Legyen szó fenntarthatóságról, praktikusságról vagy árról. És itt nem csak az adott készülék árára és telepítésére gondolunk, hanem arra is, hogy mennyibe fog kerülni a következő évtizedekben. Érdemes egy drágább fűtési rendszerbe beruházni, és utána pénzt megtakarítani, vagy előbb pénzt megtakarítani, de utána magasabb költségekkel számolni? Órákig vitatkozhatnánk erről a témáról!

Infrafűtés mennyezeti panelekkel

Ma azonban a fűtés egy konkrét típusára fogunk összpontosítani, amely egyre népszerűbbé, és egyre többen szerzik be saját otthonukba is. Ahogy azt már olvashatta, ez a cikk az infravörös fűtésről fog szólni! Ha még soha nem hallott róla, és még szeretteinek sincs tapasztalata az infravörös fűtéssel, itt az ideje, hogy megismerje ezt a lehetőséget. Miért? Az alábbi sorokban olvashat a legfontosabb tudnivalókról, előnyeiről és hátrányairól.

Különféle infrapanelek a házba vagy a nyaralóba


Mi is az az infrafűtés?

Mi jut eszébe, ha meghallja az infrafűtés szót? Az én esetemben ez valószínűleg a napfényhez és olyan panelekhez kapcsolódik, amelyek a napfény alapján melegítik a vizet. És ha valami hasonlót gondolt Ön is, akkor nem jársz messze az igazságtól. Az infravörös fűtés az egyik legegészségesebb és leginnovatívabb fűtési mód. És nem csak akkor kell beszereznie egyet, amikor építkezik vagy átalakítja otthonát. Ideális például nyaralókhoz és faházakhoz is. Mi olyan "csodálatos" és meggyőző ebben a fűtésben? A legtöbb embert valószínűleg először az alacsony kezdeti költségek és a működés közbeni alacsony fogyasztás fogja meg.

És hogyan működik ez a fűtés? A napsugárzásnak több fajtája létezik, de az egyik, amelyik hőt ad, az infravörös. A falakon vagy mennyezeteken vagy elhelyezhető infravörös panelek segítségével az ilyen típusú sugárzásból származó hő fokozatosan felmelegíti a házban lévő tárgyakat, ami viszont felmelegíti az egész teret. Ami egy másik előnye ennek a fűtési módnak, így a helyiséget közvetlenül fűti, hőveszteség nélkül.

Az infrapanelek típusai

Ha tehát már döntött az infravörös fűtés mellett, vagy szeretne valami újat megtudni erről a témáról, akkor jó, ha tudja, hogy többféle infravörös panel létezik. Eltérnek aszerint, hogy hol a legjobb őket elhelyezni és anyaguk vagy teljesítményük is különbözik.

Választhat például keret nélküli infravörös paneleket, amelyek szépen illeszkednek a környezetbe, így a legtöbb látogató észre sem veszi majd, hogy mennyezeti infravörös fűtés van az otthonában. Ezért a legjobb, ha a mennyezetre tesszük őket, de a falakon is elhelyezhetők. Ezek a panelek teljesen, még a széleken kerámia szemcsékkel vannak bevonva. A mennyezetre szerelt infravörös fűtés akár 95 fokig is felmelegíthető. Többféle teljesítmény közül választhat, és az infravörös panelek ára is ezen alapul.

Vannak például speciális infravörös panelek a fürdőszobába, amelyek megjelenésükben is ehhez illeszkednek. A fürdőszobai infravörös fűtés úgy is nézhet ki, mint egy törölközőtartó, így nemcsak melegít, hanem praktikus segítő is lesz és nem foglal feleslegesen helyet. Az ilyen létrás infravörös szárítók exholed alumíniumkerettel és törölközőtartókkal, rugós zsinórral és termosztáttal rendelkeznek. A fürdőszobai infravörös fűtés bónusza a mindig száraz és meleg törölköző, amelyet különösen télen fog értékelni.

Színes infrapanelek a falon

Ha valami különlegeset szeretne a házába, akkor készítsen szaunát! Fűteni pedig infravörös fűtéssel és infravörös szaunapanelekkel lehet. Emellett többféle teljesítményopció közül is választhat. Ezek tehát elsősorban infraszaunákhoz készültek, de készíthetünk kombinált szaunát is, amely szintén más fűtési módszert alkalmaz. Két típus közül lehet választani, nevezetesen az S típus, amelynek váza fenyőfából készül, és az SA típus, amelynek váza abachi fűzfából készül. Nem kell aggódnia semmilyen deformáció vagy sérülés miatt, mivel ezek az infraszauna panelek CNC technológiával készülnek.

Más típusok közül is választhat, például üveg infravörös panelek, alumíniumkeretes panelek, kerámia infravörös panelek, beltéri infravörös panelek és fakeretes panelek. Ezek kialakításuknál fogva is alkalmasak nyaralókhoz. Érdekesség például a cipőszárító, amely szintén infravörös panel, és a törölközőtartóhoz hasonlóan működik.

Az infrapanelek előnyei és hátrányai

Az infravörös fűtés nagyon népszerűvé vált, és valójában azért olyan "úttörő", mert számos érdekes előnye van, amelyek sok ember számára kulcsfontosságúak. Mint már említettük, ez az egyik legegészségesebb és leginnovatívabb fűtési mód, de ezen kívül sok más előnye is van.

  • Energiatakarékosság - mivel a napsugarakból veszi a hőt, nagy előnye, hogy ez a fűtési mód más fűtési módszerekhez képest akár 40%-os költségmegtakarítást is eredményezhet évente. Ezzel a módszerrel a költségek is stabilak, szemben a gázzal vagy központi fűtéssel történő fűtéssel.
    A ház és a nyaraló számára - az infravörös panelek bárhol felszerelhetők anélkül, hogy aggódni kellene az esetleges tűzeset miatt, hiszen a fűtésalapú tüzek nagyon gyakoriak a lakásokban.
    Egészség - ez a fűtési mód valóban nagyon jót tesz az egészségnek, mivel nem kavarja fel a port, így a baktériumok és vírusok nem szaporodnak el a helyiségben. Általában még az asztmára, a reumára és az általános emberi egészségre is pozitív hatással van.
    Ár - Az infravörös fűtés számos háztartás számára megfizethető, és sok célra és helyen használható. A falra, mennyezetre, valamint gipszkartonra is elhelyezhető. Ahhoz, hogy megtalálja a legolcsóbb infravörös fűtést, csak az interneten kell elindulnia, ahol számos cég kínálatát is megtekintheti.
    Egyszerűség - az ilyen típusú fűtés működése valóban nagyon egyszerű, ezért alkalmas idősek házába is. Az működés valójában a termosztátok vezérlésén múlik.

Minden éremnek két oldala van, és ez minden bizonnyal igaz az infrafűtésre is. Ami talán a legnagyobb hátrány, de összességében várható is, az a panelek meghibásodási aránya más fűtési típusokhoz képest. Természetesen nem azt mondom, hogy minden hónapban javítani kell őket, de mivel ez egy új technológia, biztosan nem tökéletes. Idővel viszont várhatóan még javulni fog ez az arány. Ez tehát egyáltalán nem tekinthető hátránynak, hiszen minden új technológia megfelelő kifejlesztéséhez egy kis időre van szükség.

Mennyi a havi kiadás ennél a fűtés típusnál?

Erre a kérdésre nem lehet teljesen egyértelműen válaszolni, mivel sok tényező befolyásolja ezt az összeget, és ez minden háztartásban egyéni. Hogy kapjon egy hozzávetőleges képet, ahhoz az áram árát (Ft/kWh), a fűtési napok számát, a fűtőpanelek számát, a szobák számát és a napi fűtési időt is figyelembe kell venni! Ez alapján ki tudják számolni, hogy mennyi lenne az éves fogyasztá és azt le tudják osztani hónapokra is, ill. összehasonlíthatják a többi fűtési módszer kiadásaival is! 

Amennyiben pontosabban szeretnék tudni, hogy milyen összegű kiadással kell számolniuk, akkor mindenképpen keressék fel az áramszolgáltatójukat vagy az infrapanelek forgalmazóját! 

Különféle infrapanelek a házba vagy a nyaralóbaHozzászólás írásaKözzétéve: 26.12.2022
Posledná aktualizácia:
A cikk értékelése:
(90%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan válasszunk inhalátort gyermekek és felnőttek számára?Hogyan válasszunk inhalátort gyermekek és felnőttek számára?

Az inhalátort használhatja a megfázás vagy köhögés rövid távú megelőzésére és kezelésére, illetve asztma hosszú távú kezelésére. Mai cikkünkben pár tanácsot olvashatnak a választást...

Hogyan rendezzük be a garázst és tároljuk a szerszámokat a műhelyben? Mai cikkünkből megtudhatják!Hogyan rendezzük be a garázst és tároljuk a szerszámokat a műhelyben? Mai cikkünkből megtudhatják!

Garázsok - a felesleges és a lényeges eszközök tárolására szolgáló rakodóhelyeket úgy is kialakíthatjuk, hogy könnyen eligazodjunk benne. Csak a megfelelő bútorokat kell használni, ki...

Hogyan válasszunk horgászbotot? Melyik bot a legjobb?Hogyan válasszunk horgászbotot? Melyik bot a legjobb?