Legjobb mosó- és szárítógépek? Értékelések, tapasztalatok és teszt

A mosógép minden modern háztartás alapvető tartozéka. A piacon nagyon nagy kínálattal találják szembe magukat. Elég csak választani! Egy szárítógép vásárlásán gondolkoznak? 

A legjobb mosó- és szárítógép

Ez a kombináció megfelelő választás azokba az otthonokba, ahol nincs elég hely mindkét berendezés számára. Mire kell figyelni a vásárlás soran? 

Kedvelt modellek 

Miért válasszunk mosó- és szárítógépet?

Sokan nem szeretik ezt a kombinációt. Főleg azért, mert az első próbálkozások a mosó- és szárítógépeket illetően tényleg nem sikerültek valami jól, és nem tudták teljesen helyettesíteni a szárítást. Ma viszont már egy teljesen más szinten vannak, így a mosó- és szárítógép mindkét funkcióját teljes mértékbe ki tudjuk használni otthon is. Mik a fő érvek a mosó- és szárítógép mellett? 

  • Pénz spórolás
  • Helytakarékosság
  • Időspórolás
  • Egészségesebb szárítás
  • Innovatív funkciók

Hogyan válasszunk mosó- és szárítógépet

A mosó- és szárítógépek kiválasztásánál is arra a három paraméterre kell figyelni, melyekre a klasszikus mosógép vásárlásakor is. Itt persze a szárítógépet érintő adatokat is figyelembe kell venni. Elsősorban a dob térfogatát vegyék számításba!

Mosó- és szárítógépek széles választéka

Vegyék figyelembe a gazdaságosságot is, ill. a vízfogyasztást. A motor fordulatszámát is ellenőrizzék, hiszen ez határozza meg a zajkibocsájtást is. Emellet persze figyelembe kell venni a különféle innovatív funkciókat is, melyek megkönnyítik a mosást és minőségibb mosást és szárítást tesznek lehetővé. 

A mosó- és szárítógépek maximális kapacitása

Ez a feltéte az individuális szükségletektől függ. Valakinek elég a kisebb kapacitású mosó- és szárítógép is, míg más a nagy mennyiségben történő mosást részesíti előnyben. Manapság általában 7-8 kg a dob kapacitása. A szárításnál ez 4-5 kg-re csökken. Természetesen olyan mosó- és szárítógépeket is találhatnak, melyek kapacitca 9 kg a mosásra és 6 kg a szárításra, bár ez igazán átlagon felüli. Azt viszont vegyék számításba, hogy a nagyobb kapacitás miatta a berendezés nagyobb helyet is fog igényelni. Ez a magasságra és a szélességre is vonatkozik! 

Vízfogyasztás és zajkibocsájtás

Minden család a gazdaságosságra törekszik! Mindeképpen olyan mosó- és szárítógépet keressenek, melynek gazdaságos a fogyasztása. Kizárólag az A energiaosztályban lévő berendezéseket ajánljuk! A nagyon spórolós mosó- és szárítógépek akár kevesebb mint 90l víz felhasználásával is elvégzik feladatukat. Az átlagos mosógépek 100-110 liter vizet fogyasztanak. 

A legjobb szárítógép

Néhány modellnél lehetséges a fordulatszám beállítása.  Ennek köszönhetően a zajkibocsájtás is csökken. Általában a maximális fordulatszám egy perc alatt 1400-1600. A rendkívül csöndes berendezések esetében a zajkibocsájtás 55 dB körül mozog. Még a 70 dB körüli érték is elviselhető! 

Innovatív funkciók 

 • Gyerekzár – a mosógép az indítás után automatikusan lezár és csak a ciklus befejezése után lehet kinyitni az ajtót. Az ajtó blokkolva van!
 • AquaStop – rövidzárlat vagy vízszivárgás esetén hasznos funkció
 • Késleltetett indítás – lehetővé teszi annak a beállítását, hogy mikor induljon el a mosógép. Kiválaszthatják a pontos időt, vagy 0-24-es intervallumot is. 
 • Hatodik érzék – segít a mosógépbe tett ruhák mennyiségének meghatározásában. Ez alapján a rendszer optimalizálja a víz- és energiafogyasztást. Hasonló funkciók a Fuzzy Logic és a Active Water.
 • Baby protect –  a ruhák sterilizációját biztosítja. A baktériumok 99,9 %-t eltávolítja. 
 • A hőmérséklet és a fordulatszám szabályozása – beállíthatják milyen hőmérsékleten mosson a mosógép. Természetesen a programok az elsődlegesek, de ha van egy megszokott beállításuk, akkor ennek a lehetőségnek biztosan örülni fognak! A fordulatszámot is beállíthatják. 

A legjobb mosó- és szárítógépek 

A gyártók által kínált mosó- és szárítógépek eltérnek mind az árban, paraméterekbe, küllemben és funkciókban is. A vásárlók értékelsei alapján kiválasztottuk Önöknek a legjobbakat! Tesztünkben megismerkedhetnek a legjobb mosó- és szárítógépekkel, melyeket jelenleg a piacon találhatnak. Ezenfelül egy kalauzt is készítettünk Önökenk, melynek segítségévele könyebb lehet a választás! 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 16.04.2019
A cikk értékelése:
(87.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

 A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban

Irigykednek azokra, akik elektromos rollerrel közlekednek a városban és azon elmélkednek, vajon mennyi időt spórolhatnak vele? Vásároljanak egy olyan rollert, amely a leginkább tetszik...

A legjobb szalagcsiszolók fára a Makita, a Hecht és a BoschA legjobb szalagcsiszolók fára a Makita, a Hecht és a Bosch

A legfontosabb, hogy kiválasszuk a megfelelő szalagcsiszolót, amely teljesíti az elvárásainkat. A vélemények, értékelések és tesztek alapján kiválasztottuk Önöknek a legjobb modelleket,...

Delimano Stone Legend CopperLUX - egy réz edény, amellyel pénzt spórolhatunk Delimano Stone Legend CopperLUX - egy réz edény, amellyel pénzt spórolhatunk

Amennyiben szép külsőt, minőségi anyagot és egy olyan szettet keresnek, amelynek köszönhetően teljes lesz konyhájuk felszereltsége, akkor válasszák a Delimano Stone Legend CopperLUX-ot!...