Játszószőnyeg bébitornázóval és alagúttal. Praktikus segítség a gyerekeknek

A gyermekeknek szükségük van egy helyre, ahol kényelmesen játszhatnak és fejleszthetik érzékeiket! Az ilyen környezet kialakítása egyáltalán nem bonyolult és lényegében bárhol megalkotható. 

Játszószőnyeg gyerekeknek

Nagyon jó választás pl. a játszószőnyeg! Milyen lehetőségek vannak? Mai cikkünkből megtudhatják. 

Kedvelt játszószőnyegek

Hogyan válasszuk ki a legjobb játszószőnyeget?

A játszószőnyeg a játék, szórakozás és fejlődés helye. A gyermek az első hónapokban és években nagyon gyors fejlődésen megy keresztül, ezért sok ingert kell számára biztosítani. Így stimulálhatjuk kíváncsiságát és felfedezőkedvét. A játszószőnyeg fejleszti az érzékeket, a finommotorikát, a mozgást és koordinációt, mivel stimulálja a tapintást, a látást és a hallást. 

Választáskor a gyermek korát is figyelembe kell venni! Egy háton fekvő baba számára érdemes egy bébitornázóval ellátott játszószőnyeget választani, míg a nagyobb gyermeknek magasított oldalú játszószőnyeget is találhatunk. Egy olyan babának, aki már felemeli a fejét és érdeklődik a környezete iránt interaktív elemekkel és érdekes textúrákkal tarkított szőnyeget is vásárolhatunk. 

Játszószőnyeg

Mivel kis korban a gyermekek mindent tapintással és szájukkal ismernek meg - tehát minden összetapogatnak és szájba vesznek, ezért az anyagok minősége is lényeges. A szőnyegnek, játékoknak és interaktív elemeknek is biztonságosnak kell lenniük, ill. nem lehetnek károsak az egészségre! A szőnyegnek különböző típusú játékokat kell tartalmazni (méret, forma, szín, hang). A sokszínűség stimulálja a gyermek érzékeit és aktivitásra buzdítja. Akkora méretűnek kell lenniük, hogy ne nyelje le őket a gyermek, ezért nem tartalmazhat apró részeket sem! A zenélő játszószőnyegek esetében a hangnak nyugtató hatásúnak, kellemesnek kell lennie. 

A legjobb játszószőnyegek

Játszószőnyegek - lehetőségek

Mikortól használhatunk játszószőnyeget? Lényegéből születéstől kezdve! A játászószőnyegek kínálata elég nagy ahhoz, hogy minden anyuka ki tudja választani a neki tetszőt. A játszószőnyeget inkább csak beltéren ajánlott használni és több elemet tartalmaz, mint a habszivacs szőnyeg. Utóbbit keményebb padlón, füvön vagy járókában is lehet használni. Csúszásmentes, tehát játék közeben sem csúszik odébb! 

Játszószőnyeg bébitornázóval

Előnye, hogy adott esetben a bébitornázó nélkül is lehet használni. A bébitornázónak köszönhetően a gyermek mindig a játékok közelében lehet. Fejlesztik a látást és a megismerő funkciókat. A 6. héttől a 4. hónapig a gyermek azokat a mozdulatokat igyekszik megismételni, amelyeket véletlenül egyszer sikerült véghez vinnie. Hamar megtanulja, hogy a játékok meglökés után csörögnek és elsajátítja ezt az ok-okozati összefüggést. 

Játszószőnyeg bébitornázóval

A játék segítségével a gyermek motorikus képességei is fejlődnek. A bébitornázó emellett pozitív hatással van a váll, hát, nyak, has és láb izmainak fejlődésére. A változatos anyagok, hangok és színek fejlesztik az érzékeket. Akár zenélő vagy járókával kombinált játszószőnyegekkel is találkozhatunk. A zene nyugtató hatással van a kicsikre, míg a járóka biztonsági szempontból lehet fontos. 

Játszószőnyeg alagúttal

A multifunkcicós játszószőnyeg, amely alagúttal és járókával van kombinálva lehetővé teszi a játékot, kúszást és az ücsörgést is. Szórakoztatja és felfedezésre biztatja a gyermekeket. Elbújva biztonságban érezhetik magukat és a bébitornázó lehetővé teszi, hogy akkor játszanak, amikor csak szeretnének. Az alagúttal kombinált játszószőnyeg fejleszti a kíváncsiságot, a koncentrációt, a mozgáskoordinációt, a tapintást és a mozgást. 

Habszivacs szőnyeg

A habszivacs szőnyeg szintén nagyon praktikus és változó felületeken használható. A földön vagy akár a kertben is! Mivel ellenálló és könnyen tisztítható, ezért mindenhová magunkkal vihetjük! Óvja a gyermeket a hideg ellen és a konkrét modelltől függően a képzelőerőt is fejleszti. 

A habszivacs szőnyeg nagyon könnyen összerakható, tehát utazáskor minden probléma nélkül belerakhatják egy táskába és elővehetik, amikor szükségük lesz rá. 

Minőségi habszivacs szőnyeg

A játszószőnyeg előnyei

A játszószőnyeget már egy hónapos kortól lehet használni és idősebb korban kellemes ülőhelyet biztosíthatunk vele. Segít megismerni a színeket, hangokat, formákat és tájékozódni a térben. Fejleszti a motorikus képességeket, a koordinációt, segít megkülönböztetni a színeket, formákat, hangokat, amelyek támogatják a gyermek aktivitását. Amennyiben a szőnyeg zenél is, akkor azt nem csak megnyugtatásra, de a hallás fejlesztésére is ki lehet használni. 

Játszószőnyeg bébitornázóval

A játszószőnyeget egyszerűen össze lehet rakni, a bábitornázót le lehet szerelni, ill. a rá rögzített játékokat is el lehet távolítani. Amennyiben gyermekük kötődik hozzájuk, akkor ráakaszthatják a babakocsira, a babaágyra vagy az autóülésre. 

A játszószőnyegek legkeresettebb márkái

Viszonylag nehéz meghatározni, hogy melyik lehet a legjobb játszószőnyeg. A preferenciák, a játékok mennyisége és az ár alapján mindenkinek valami más fog tetszeni. Azok a gyártók, amelyek kimondottan gyermekek számára készítenek termékeket nagyon minőségi lehetőségeket kínálnak, amivel a vásárlók is meg vannak elégedve. A legkeresettebbek a Fisher Price, Bright Stars, Parklon és Baby Mix termékei. 

Találkozhatunk drágább és olcsóbb változatokkal. Az olcsóbbak már 7 000 forint körül megvásárolhatóak, míg a legdrágábbak akár 47 ezer forintba is kerülhetnek. A habszivacs szőnyegek még ettől is drágábbak - 72 ezer forintba is kerülhetnek. A végösszeg a kihasználhatáságtól, a felhasznált anyagoktól és a márkától is függ. A játszószőnyegek esetében a 3 az 1-ben és 5 az 1-ben változatok persze drágábbak lesznek, mint az egyszerű bábitornázóval kombináltak. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 01.11.2021
A cikk értékelése:
(90.8%)

További cikkek a kategóriában:

Elektromos autópálya kicsiknek és nagyoknak: Mi alapján válasszunk?Elektromos autópálya kicsiknek és nagyoknak: Mi alapján válasszunk?

Ajándékot szeretnének vásárolni gyermeküknek, de semmi jó ötletük sincs? Az elektromos autópálya például jó választás lehet! Kitűnő szórakozást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt....

Merkur építőjáték: a legkeresettebb típus nem csak fiúknak!Merkur építőjáték: a legkeresettebb típus nem csak fiúknak!

A Merkur építőjáték a retro játékok közé sorolható. Képzeljék csak el, hogy hány generáció nőtt már fel ezzel játszva!

Fejtörők gyerekeknek és felnőtteknek - fém vagy fa?Fejtörők gyerekeknek és felnőtteknek - fém vagy fa?

Lehet, hogy valaki nem szeret hasonló dolgokon gondolkozni, de akár hiszik, akár nem a fejtörők Önöknek és gyermekeiknek is nagyon sokat nyújthatnak! Indítsák be agysejtjeiket! Miért...