Járássegítő gyerekeknek: Válasszanak a legjobbak közül az értékelések alapján

Sok családban a járássegítő a kötelező felszereltség részét képezi a babák életének első évében. Ezzel ellentétben mások azon töprengenek, hogy megfelelő-e egyáltalán a gyermekek számára. Önök el tudnak igazodni a kínálatban?

A legjobb járássegítő gyerekeknek

Járássegítőket sok boltban és webáruházban lehet vásárolni. Azon kívül, hogy segítenek az első lépések megtételében, a járássegítők rengeteg egyéb aktivitást is kínálnak, szórakoztathatnak hangeffektusokkal és fényekkel is! Na de szükség van járássegítőre ahhoz, hogy a gyermek megtanuljon járni?

Kedvelt járássegítők

Járássegítő gyerekeknek

A legtöbb gyermek élete első évében két lábra áll és megteszi első lépéseit. A szülők sokszor vásárolnak járássegítőt, hogy egyszerűbbé tegyék a tanulás folyamatát. Találkozhatunk klasszikus bébikompokkal és aktív járássegítőkkel. Mikortól érdemes bébikompot használni? Általában 8 hónapos kortól egészen addig, amíg a gyermek nem tud egyedül járni. A bébikomppal szinte bárhová eljuthat!

Az aktív járássegítőt 9 hónapos kortól ajánlott használni. Ez a típus segít tökéletesíteni a járást és a lányok esetében akár játék babakocsiként is használható. Ezt biztonságosabbnak szokták megítélni. 

A legjobb járássegítők

Járássegítő gyerekeknek - igen vagy nem?

A járássegítő használatáról alkotott vélemények nagyban eltérnek. A legtöbb szülő nagyon dicséri, mivel legalább egy kis időre leköti a csöppségeket és addig sem kell minden lépésüket aggódva követni. Az orvosok azonban éppen az ellentétes oldalon állnak. Miért? 

Műanyag járássegítő gyerekeknek

A járássegítő általában egyáltalán nem segíti a járás fejlődését, inkább hátráltatja azt! Rossz hatással van a hátgerincre és összefügg az alsó végtagok asszimetriájával járás közben. A védekező reflexek fejlődését is gátolja. Amikor a gyermek séta közben elesik, akkor aktiválódnak ezek a reflexek és amikor a járássegítőt használja, akkor semmi ilyesmi nem történik. Az orvosok arra is figyelmeztetnek, hogy a járássegítő ízületi problémákat és végtagmerevséget okozhat. 

Ezekkel a negatív hatásokkal főleg akkor találkozhatunk, ha a gyermek túl korán kezdi el használni a járássegítőt és csak azért, hogy a szülőnek legyen egy kis ideje. A gyermek először a bútorok mellett kapaszkodik fel, majd általában ez után pár nappal teszi meg első lépéseit, amikor egész talpára nehezedik. 

Fa járássegítő

A bébikompban a gyermek lába általában nem teljesen ér le a földre, ezért inkább csak lábujjhegyen jár. A házi gyermekorvosok szerint így nem erősödik meg eléggé a hátgerinc és az izomzat. Az első lépéseket a gyermek mindig egyik oldalról a másikra billegve teszi meg, amíg nem találja meg az egyensúlyt. A bébikompban egyenesen ül vagy áll, ezért nem erősödik benne a hátgerinc. A csípőízületek is veszélyeztetve vannak, mivel nyomás nehezedik rájuk, pedig még nincsenek hozzá eléggé kifejlődve! 

A járássegítő előnye pedig az, hogy nem csak a járás fejlesztésére szolgál, de a finommotorikát is fejleszti. A panel, amivel a legtöbb bébikomp rendelkezik segít megismerkedni a színekkel, az állatokkal, a hangokkal és a formákkal. 

A járássegítő használata

A szülők napjainkban rengeteg lehetőség közül választanak, hogy mivel kössék le gyermekük figyelmét. Amennyiben csak azért szeretnének bébikompot vagy járássegítőt, hogy gyermeküket szórakoztassák, akkor inkább keressenek valami más játékot! A gyermek a saját tempójában fejlődik és nem érdemes siettetni a folyamatot! A szülőnek kell meghatározni, hogy érdemes-e a gyermeket bébikompba tenni és ha igen, akkor mikor. 

Anya és fia

Valószínűleg a bébikomp és a járássegítő esetében is ugyanaz érvényes, ami minden másnál - ha megfelelően és mértékkel van használva, akkor nem árthat! Amikor a gyermek még nem tud egyedül járni vagy akár még állni sem, akkor még nincs felkészülve a járásra! Ilyenkor a bébikomp többet árthat, mint amennyit használhat! Amikor pedig már tud egyedül járni, akkor át kell gondolni, hogy szüksége van-e egyáltalán segítségre. Mindig figyelembe kell venni a biztonságot - akár egy szőnyegen játszik, akár a bébikompban! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 25.10.2021
A cikk értékelése:
(92.8%)

További cikkek a kategóriában:

A legjobb cumisüveg melegítő? Az értékelések az Avent termékeit dicsérikA legjobb cumisüveg melegítő? Az értékelések az Avent termékeit dicsérik

Edényben vagy mikróban melegítik a tejet gyermekük számára? Spóroljanak meg egy csomó időt és vásároljanak egy elektromos cumisüveg melegítőt! Miért olyan előnyös? 

A Shnuggle babakád értékelései kiválóak. Próbálják ki Önök is!A Shnuggle babakád értékelései kiválóak. Próbálják ki Önök is!

Az anyukák mindig a legjobbat szeretnék gyermeküknek. Ez a fürdetésnél sincs másképp! Bemutatjuk Önöknek a Shnuggle babakádat a biztonságos és kényelmes babafürdetéshez!

Bili gyerekeknek: válasszák ki a legjobbat!Bili gyerekeknek: válasszák ki a legjobbat!

A pelusról való leszokás a gyermek és a szülő számára is stresszes lehet, ezért minél kellemesebbé kell tenni! Vásároljanak zenélő bilit!