A legjobb cumisüveg melegítő? Az értékelések az Avent termékeit dicsérik

Edényben vagy mikróban melegítik a tejet gyermekük számára? Spóroljanak meg egy csomó időt és vásároljanak egy elektromos cumisüveg melegítőt! Ez az olcsó kiegészítő rengeteg munkát meg tud Önöknek spórolni a tej és az gyermek első ételeinek melegítésekor. 

A legjobb cumisüveg melegítő

Cikkünkből megtudhatják, hogy mire érdemes figyelni választáskor, ill. hogy mi alapján érdemes dönteni. 

Kedvelt cumisüveg melegítők

A cumisüveg melegítők alapelve

Az elektromos cumisüveg melegítőknek egy nagy előnyük van. Az üveg tartalmát viszonylag egyenletesen melegítik fel a kért hőmérsékletre. Melegítés után az üveg hosszú időn át képes megtartani a tej hőmérsékletét. Ez a berendezés egy termosztáttal van ellátva, ami szabályozza a melegítés hőfokát. Az egyenletes melegítés pedig annak köszönhető, hogy a cumisüveg melegítőben víz van, amibe bele kell meríteni az üveget. A víz kerül felmelegítésre, ami jó hővezető révén egyenletes melegedést biztosít az üveg tartalmának.  

Felmelegített cumisüveg

A cumisüveg melegítővel nem kell azon aggódni, hogy egyenetlenül melegszik fel a tej, mint ahogy a mikróban. Attól sem kell tartani, hogy túlmelegszik, mint ahogy az a tűzhelyen történő melegítéskor gyakran előfordul. A legtöbb cumisüveg melegítőben bébipépet is lehet melegíteni. Ráadásul valamelyik modell még a kíméletes kiolvasztás funkciójával is rendelkezik!

A cumisüveg melegítők típusai

Elektromos, otthoni - 230 V

A legelterjedtebbek az otthoni használatra szolgáló cumisüveg melegítők. Konnektorba kell csatlakoztatni. Viszonylag nagy méretűek, ezért nem felelnek meg utazáshoz. Ezzel a típussal egyszerre kb. 2 dl folyadékot lehet felmelegíteni 1,5 - 3 perc alatt. 

Cumisüveg melegítőbe való cumisüveg

A legtöbb otthoni cumisüveg melegítő a már előbb is említett alapelven működik. A precízebbek digitális kijelzővel is el vannak látva, amin nyomonkövethető az aktuális hőmérséklet. Ezen típus esetén a hőmérséklet általában 25 - 60 °C között állítható (természetesen ez a konkrét modelltől függ).

Elektromos, hordozható - 12 V

Meleg tejet és ételt persze utazás közben is biztosíthatnak gyermekük számára. Ez a speciális típus az autóban is használható, mivel 12 V feszültségre van szüksége. Egy vezeték tartozik hozzá, amit a szivargyújtóra lehet csatlakoztatni, mint bármilyen töltőt. Ez a típus a melegítés során nem használ vizet. Mivel az autó akkumulátorát veszi igénybe, ezért teljesítménye korlátolt. Ebből kifolyólag a melegítés hosszabb időt vesz igénybe. Egyes modellek esetében ez akár 20 percet is jelenthet. 

A legjobb cumisüveg melegítő

A legtöbb hordozható cumisüveg melegítő nem rendelkezik termosztáttal, ezért egy adott hőmérsékletre melegítik fel a tejet (modelltől függően kb. 40 – 50°C-ra). Ezt a hőmérsékletet hosszan megtartják. Általában egy hőszigetelő zsák is jár hozzá, amit a babakocsira lehet erősíteni. Kiváló hőszigetelő tulajdonságait így energiaforrás nélkül is ki lehet használni! 

Univerzális cumisüveg melegítő

230 V és 12 V-on is képes működni. Ez miatt univerzális, hiszen otthon és utazás során is használható. Ha autóban használják, akkor a hordozható cumisüveg melegítőkhöz hasonlóan csökken a teljesítméyne, ezért az üveg melegítése tovább tarthat. 

Nem elektromos cumisüveg melegítő

Egy szettről van szó, ami egy termoszt és egy vizes edényt tartalmaz. A termoszba előre felmelegített vizet kell önteni. Ha melegíteni szeretnének a szettel, akkor ezt a vizet ki kell önteni az edénybe és bele kell meríteni a cumisüveget. Ezzel a módszerrel kb. 3 perc alatt tudják felmelegíteni a tejet. Az otthoni, elektromos modellekkel ellentétben nem tudják szabályozni a hőmérsékletet. Inkább csak vészhelyzetben ajánljuk ezt a módszert, pl. kempingezéskor vagy ha nem tudnak rácsatlakozni az elektromos hálózatra, de a vizet fel tudják melegíteni tűzön. 

Mennyibe kerül egy cumisüveg melegítő és melyik gyártótól vásároljunk? 

Mindig győződjenek meg róla, hogy jár-e a cumisüveg melegítőhöz üveg is. A legtöbb esetben nem. Cumisüveg vásárlásakor vegyék figyelembe a méretet, hogy beleférjen a melegítőbe. A gyártókat illetően közkedvelt a Chicco és a Philips Avent. Egyszerű, hordozható cumisüveg melegítőt már 7 ezer forinttól vásárolhatnak. 

A kijelzővel ellátott modellekért persze több pénzt elkérnek. Áruk 14 - 21 ezer forint.

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 22.09.2021
A cikk értékelése:
(90%)

További cikkek a kategóriában:

A Shnuggle babakád értékelései kiválóak. Próbálják ki Önök is!A Shnuggle babakád értékelései kiválóak. Próbálják ki Önök is!

Az anyukák mindig a legjobbat szeretnék gyermeküknek. Ez a fürdetésnél sincs másképp! Bemutatjuk Önöknek a Shnuggle babakádat a biztonságos és kényelmes babafürdetéshez!

Bili gyerekeknek: válasszák ki a legjobbat!Bili gyerekeknek: válasszák ki a legjobbat!

A pelusról való leszokás a gyermek és a szülő számára is stresszes lehet, ezért minél kellemesebbé kell tenni! Vásároljanak zenélő bilit! 

Nagyon divatos a kapucnis baba törölköző! Bambusz vagy frottír?Nagyon divatos a kapucnis baba törölköző! Bambusz vagy frottír?

A gyermek fürdetése egy olyan rituálé, amely során a szülő és a gyermek is ellazulhat. Önök már vásároltak kapucnis törölközőt? Nagyon puha és kellemesen meleg!