Hordozható kiságyat keresnek? Nézzék meg a lehetőségeket és az árat!

Utazáskor, de a mindennapokban is kitűnő segítség a hordozható kiságy. A hordozható kiságyak biztonságosak, praktikusak, sokoldalúan kihasználhatóak, nem foglalnak sok helyet és kellemes pihenést biztosítanak a gyermeknek. 

A legjobb hordozható kiságyak

Tudják, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre a hordozható kiságy kiválasztásakor, ill. milyen tartozékok járnak hozzá? 

Hordozható kiságyak gyerekeknek

Mivel az alvás nagyon fontos a gyermekek számára, ezért fordítsanak nagy figyelmet a kényelemre! Éppen az alvás segítségével tud a gyermek egy nehéz nap után feltöltődni. Egy hordozható kiságy vásárlása nem csak utazáskor jó döntés! Ezt a típust nagyon könnyen szét lehet nyitni és össze lehet rakni, ráadásul nem is foglal sok helyet. 

Több típus közül is válogathatnak. Mindegyik összecsukható és könnyen szállítható. Kényelmes, összehajtható matraccal vannak felszerelve és általában egy hordozásra szolgáló táska is jár hozzájuk. Egyszerű hordozható kiságy, kiságy pelenkázó pulttal, plüss forgóval vagy hálóval. Válasszanak szükség szerint! 

Kedvelt hordozható kiságyak

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hordozható kiságyat? 

A hordozható kiságy kiválasztásakor több faktort is figyelembe kell venni. Mire és hol fogják a kiságyat használni? Fontos a kiságy súlya és teherbírása is. A vele történő manipulációnak is egyszerűnek kellene lennie - összerakás, elrakás, szétszedés. Ezt mind segítség nélkül végre kell tudni hajtani! A hordozható babaágy súlya általában 15 kg, ill. 120 x 60 cm méretű. 

A kiságy nem tartalmazhat semmilyen éleket, ill. konstrukciójának stabilnak kell lennie, hogy a gyermek ne boruljon fel vel. Minél nagyobb biztonságot kell nyújtania a gyermek számára. Amennyiben gyakran szeretnének utazni, akkor a kiságy karbantartását se hagyják figyelmen kívül! Az anyagnak, amelyből készül, könnyen tisztíthatónak kellene lennie. A legjobb, ha mosogépben mosható. A pelenkázó pulttal rendelkező kiságy megkönnyíti a szülök dolgát pelenkázáskor, öltöztetéskor vagy a baba megtörlésekor fürdés után. 

Hordozható kiságy gyerekeknek

A választáskor ügyeljenek arra is, hogy állítható-e a kiságy, ill. arra, hogy mennyire jól hozzáférhető benne a gyermek. Némely kiságy kerekekkel is rendelkezik, amelyek segítenek az áthelyezésben. Valamelyik kiságy oldalsó része hálós és ki lehet cipzározni. Ennek főleg az idősebb gyermekek örülnek, hiszen így ki tudnak oldalt mászni a kiságyból. Egyes hordozható kiságyak oldalán sötétítő is van, ami nyugodt alvást biztosít nem csak napközben, de éjjel is. 

Némelyik hordozható kiságyhoz táska, oldalvédő és szúnyogháló is jár. Ez utóbbi megvédi a gyermeket a bogaraktól, rovaroktól. A tetővel rendelkező modellek beltéren és kültéren egyaránt használhatóak, mivel megvédik a babát a káros UV sugaraktól. 

Érdekes hordozható kiságyak

Hordozható kiságyak - a lehetőségek

A hordozható kiságyaknak annyi fajtája van, hogy biztosan minden szülő talál a számára megfelelőt. Választhatnak alvófészket vagy állítható kiságyat, hogy mindig könnyen hozzáférjenek gyermekükhöz. Olyan modellt is találhatnak, amely különféle játékokkal vannak felszerelve. Az állítható kiságy akkor ideális választás, ha a gyermek nyugtalanul alszik és gyakran kell más pozícióba helyezni vagy ha kényelmesen szeretnének hozzáférni. 

Hordozható kiságy

A legkisebbeknek tervezett ágyak teherbíró képessége általában 7 kg. Ennek ellenére találhatnak nagyobb teherbírású kiságyakat is, melyek akár 20 kg-ig is terhelhetőek. Ezek az ágyak 36 - 48 hónapos gyermekeknek is megfelelnek. A hordozható kiságyak között ez a legnagyobb teherbírás. 

Amennyiben két gyermekük van, akkor nem szükséges két kiságyat vásárolniuk. Találhatnak hordozható kiságyat ikreknek. Egy ilyen kiságyat egy és két gyermek is használhat. Mivel két gyermek részére lett tervezve, ezért teherbíró képessége is nagyobb - általában 30 kg. A különálló kosarak kb. 9 kg-t bírnak el. 

A hordozható kiságyak előnyei

A kiságy biztonságos hely a gyermek számára, ezért garantáltan kellemesen fogja magát érezni benne otthon és idegen környezetben is. Óvja a gyermeket a bogarak, a nap és a szél ellen. Járókának is használható, tehát napközben nyugodtan játszhat benne a gyermek. Mivel a hordozható kiságyat nagyon könnyű kezelni, egyszerűen áthelyezhetik oda, ahová csak szeretnék. Amennyiben a kiságy állítható, akkor könnyebben hozzáférhetnek a gyermekhez, mivel nem kell teljesen lehajolniuk.

A hordozható kiságyak ára

A hordozható kiságy vásárlása nem feltétlenül megterhelő a pénztárcájukra nézve. Ez egy viszonylag olcsó dolog, ha figyelembe vesszük széleskörű kihasználhatóságát. A legolcsóbb modellek kb. 8 ezer forinttól kezdődnek, míg a drágábbak akár 71 ezer forintba is kerülhetnek. Az árat a kiságy teherbírása, a kiegészítők és a márka is befolyásolja. 

Állítható hordozható kiságy

Leárazott hordozható kiságyat is vásárolhatnak, melyek esetében pár szár vagy ezer forinttal juthatnak hozzá olcsóbban. A kiárusítás nem hat a kiságyak minőségére. A gyermek kényelmesen fogja magát érezni benne akkor is, ha 70 ezerért, de akkor is, ha 17 ezerért vásárolják azt meg. A legfontosabb, hogy ügyeljenek a lényeges paraméterekre. Így nem csak Önök, de gyermekük is elégedett lesz. 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 10.06.2020
A cikk értékelése:
(87.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Melyik a legjobb pihenőszék babáknak? A vélemyének a rezgő, az állítható háttámlájú és a zenélő pihenőszékeket dicsérikMelyik a legjobb pihenőszék babáknak? A vélemyének a rezgő, az állítható háttámlájú és a zenélő pihenőszékeket dicsérik

A pihenőszék vagy ringató nem csak a babának okoz kellemes pillanatokat! Mire figyeljünk kiválasztásakor és mely funkciók fontosak? 

Lego - építőkocka fiúknak, lányoknak és felnőtteknek!Lego - építőkocka fiúknak, lányoknak és felnőtteknek!

Különlegességéről nagy múltja és jelenkori népszerűsége is tanúskodik. A Lego építőkockákat az egész világon imádják a gyerekek és a felnőttek is! 

A legjobb asztali társasjátékok gyerekeknek. Ön tud dönteni? A legjobb asztali társasjátékok gyerekeknek. Ön tud dönteni?

A mai világban egyre többen megfeletkeznek a társasjátékokról, pedig nagyon jó szórakozás a gyerekeknek és nem egyszer a felnőttek is bekapcsolódhatnak. Önök ismerik a legjobb...