Hogyan válasszunk felmosórongyot? A forgófejes, a permetező, a robot felmosó vagy a gőzmop a legjobb?

A padló felmosásának nem kell olyan nehéznek lennie - csak a megfelelő felmosórongyra van szüksége. Egyszerűnek tűnhet, de a felmosórongy kiválasztása bizonyos kritériumoktól függ.

Felmosó mop

Hogyan válasszunk felmosórongyot és mit kínálnak jelenleg a kiskereskedők? Ebben a cikkben felfedjük! Ne hagyja figyelmen kívül kiválasztott termékeinket sem a cikk végén.

Kedvelt felmosók


Klasszikus felmosók - felosztás, előnyök, hátrányok

A gyártók meglehetősen változatos termékekkel látnak el bennünket. Forgó, lapos, szálas és sok egyéb. Mindegyiknek megvannak az előnyei, hátrányai és sajátosságai, amelyeket most megvitatunk.

Lapos felmosó mop

A lapos felmosórongyok valószínűleg a legszélesebb körben használt felmosótípusok és egyfajta klasszikusnak számítanak. Nagyobb területek felmosására alkalmasak és huzatot is lehet rajtuk cserélni - leggyakrabban a mikroszálasat ajánlják, mivel hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket. Ha azonban durvább felületeket kell tisztítania, a lapos felmosórongy nem a legideálisabb választás.

Megfelelő: Márványra és egyéb kőfelületekre.

Rojtos felmosó mop

Ha a lapos felmosórongy nem megfelelő az Ön otthonába, a rojtos változat nagyszerű alternatíva. Kisebb és strapabíróbb felületek tisztítására alkalmas, ill. a bútorok alatti rész felmosására is használható. Jól felszívja a nedvességet, de nagyobb felületeken nem olyan hatékony.

Megfelelő: csempe, linóleum, PVC.

Rojtos felmosó mop

Forgófejes felmosó

A forgófejes felmosórongyok sima és rojtos változatban is kaphatók. Legnagyobb előnyük a forgócsuklón található fej, ami könnyűvé és különösen hatékonnyá teszi a csavarást. Ezeket a vízre érzékeny padlókon használják. A korábbi modellekhez képest azonban valamivel magasabb árral kell számolni az esetükben.

Megfelelő: fa, laminált, parafa és úszó padlókhoz.

Speciális felmosók

Bemutattuk Önnek a klasszikus felmosórongy triót, amelyek gyakran megtalálhatóak az otthonokban. Ezek mellett azonban különleges típusokkal is találkozhat. Előnyük elsősorban a felmosás megkönnyítésében rejlik.

Szórófejes felmosó

A spray melléknév a munkamódszerből ered. A vizet és a mosószert egy speciális fejbe kell önteni, amit a felmosás során a padlóra helyeznek. Ez a rendszer sokkal könnyebbé teszi a munkát, mivel nem kell egy egész vödörnyi vizet magánál tartania.

Megfelelő: minden padló típusra, érzékeny típusok esetében speciális tisztítószerek használatát javasoljuk.

Gőzmop

A gőzmopok különlegessége, hogy a padló tisztításához nincs szükségük tisztítószerre. A készüléket egy konnektorba kell dugni, és magas hőmérséklet segítségével a tiszta vizet gőzzé alakítja. Ez a gőz tisztítja és fertőtleníti a padlót. Mivel nem használ vegyszereket, kiváló választás allergiások számára.

Megfelelő: minden felületre.

Gőzmop padlóra

Robot felmosó

És végül egy igazi különlegességgel készültünk - létezik teljesen automatikus robot felmosó is! Lapos formája úgy van kialakítva, hogy még a legnehezebben hozzáférhető zugokat is megtisztítsa, ill. a bútorok alatti szennyeződéseket is felszedi. A robot felmosók vezeték nélküliek, tehát akkumulátorral működnek.

Megfelelő: Minden felületre.

Vásárlók által kedvelt modellek

Ha már tudjuk, hogy melyik padlóra melyik felmosó a legmegfelelőbb, akkor áttérhetünk a konkrét termékekre. Népszerűsége alapján kiválasztottuk az öt legjobb modellt az Ön számára.

Régebbi modellek, amiket már nem forgalmaznak

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 05.12.2022
A cikk értékelése:
(91.2%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan védjük meg a háztartási készülékeket viharban?Hogyan védjük meg a háztartási készülékeket viharban?

Még egy rövid vihar alatt is becsaphat a házba a villám, és komoly károkat okozhat a tévében, a routerben, a számítógépben vagy a konyhai készülékekben. Ma tanácsokat adunk azt illetően,...

Hogyan használjuk a tojáshéjat? A kertben komposztként és a virágokon tápként.Hogyan használjuk a tojáshéjat? A kertben komposztként és a virágokon tápként.

A tojáshéj változatos felhasználásával fokozatosan Ön is rájön, hogy nem kell eleséget vásárolnia a tyúkoknak, tápot a növényeknek, sem drága és vegyszerekkel teli...

Tanácsok, hogyan tegyük világosabbá a sötét nappalit, előszobát vagy konyhátTanácsok, hogyan tegyük világosabbá a sötét nappalit, előszobát vagy konyhát

Ha úgy érzi, hogy nem fér el otthonában, minden túl szűkös és sötét, nem kell azonnal költözni! Néha tényleg csak néhány apróságon kell változtatni!