Hogyan válasszunk bundazsákot a babakocsiba és az autóba? A legjobbak a birka gyapjúból és bőrből készültek.

A tél lassan, de biztosan közeledik, ezért érdemes kibővíteni a babakocsi felszereltségét, hogy ne fázzon meg gyermekük. Azt szeretnék megtudni, hogy melyik bundazsák a legjobb, de akkora a választék, hogy nem tudnak dönteni?

Bundazsák babakocsiba csecsemők részére

Mindegyik minőségi és ellenálló anyagok felhasználásával készül és megvédi a gyermeket a hidegtől. Melyiket válasszák? Össze vannak zavarodva? Cikkünkből megtudhatják, hogyan választhaták ki a legmegfelelőbb bundazsákot gyermeküknek. 

Meleg bundazsákok a babakocsiba és az autóba

Hogyan válasszunk valóban minőségi bundazsákot télre?

Csak a téli séták alkalmával szeretnék minden nap használni a bundazsákot? Aktívan sportolnak és a kezdetektől be szeretnék vonni gyermeküket is? A tél nagyon hosszú idei, októbertől egészen márciusig tart? Válaszolják meg ezeket a kérdéseket hogy rájöjjenek, mire is használnák pontosan a bundazsákot. 

A bundazsákot nem cserélik le egy hónap után. Tartósnak kell lennie! 

Egy éves korig a gyermek növekedése szabad szemmel is jól észre vehető. Az októberben vásárolt bundazsákba fogják márciusban is rakni a gyeremket, aki akkor már fél évvel idősebb és persze jelentősen nagyobb is lesz. Erről akkor se feletkezzenek meg, ha egy bundazsák elvarázsolja Önöket kinézetével! Csak a megfelelően kiválasztott méret biztosít tökéletes kényelmet és meleget a gyermek számára. Léteznek olyan bundazsákok is, melyeket a gyermek méretéhez lehet igazítani. Le lehet rövidíteni vagy meg lehet hosszabbítani a gyer,ek méretétől függően. 

Melyik bundazsák a legjobba a babának?

Milyen babakocsijuk van? Sport vagy mély babakocsi? Az autóban is azt használják? A bundazsák kiválasztásakor erről sokan megfeletkeznek. Télen, hó esetén szánkózáshoz is megfelelő?

Bundazsák szánkóba

A bundazsák nem egy divatos kiegészítő, amivel feldobjuk a babakocsit. A gyermek kényelmesen, biztonságosan érzi magát benne, ráadásul megfelelő hőmérsékletet is tart számára. Válasszanak olyat, ami a fejet is körülöleli, így még a szél sem fog befújni a bundazsákba. 

Miből készül a bundazsák?

A bundazsák anyaga attól függ, hogy pontosan mire szeretnék használni. Amennyiben szánkózáshoz kívánnak vásárolni egyet, akkor olyan mellett döntsenek, amely nem ázik át, ellenálló és könnyen tisztítható. A poliamid véd a széllel szemben, kellemes az érintése, míg a poliészter vastagabb, könnyebben szárad és ellenállóbb. 

A birka gyapjú nagyon jó hőszigetelő és annyi meleget tart meg, amennyire a gyermeknek szüksége van. Ez a típus vastagabb,  ezért téli sétákon, színkózáskor vagy túrázáskor használható. Még irigyelni is fogják a kellemes meleget a gyermektől! Az csak egy mítosz, hogy nehéz jó állapotban tartani. Elég kifésülni vagy áltkenni valamilyen lanolinos készítménnyel és máris olyan, mintha új lenne! 

Fusak do kočíka z ovčieho rúna pre novorodenca

A flíz béléssel rendelkező bundazsákok olcsóbbak és könnyebbek. Amennyiben városban laknak és csak a közeli parkba, bevásárlóközpontba járnak sétálni, akkor másra nincs szükségük. A gyermek feleslegesen izzadna és melege lenne. Hagyják őt egy kicsit lélegezni. A legtöbb bundazsákot egyszerűen ki lehet gombolni, tehát a gyermeknek zárt térben sem lesz túlságosan melege.

A szintetikus anyagok előnyei

Vannak anyukák, akik a természetes anyagokat részesítik előnyben, de olyanok is vannak, akik a szintetikus anyagokat kedvelik. Előnyük az egyszerű tisztítás, ami kisbabák mellett nagyon fontos. Ebben valószínűleg minden anyuka egyet ért. A szintetikus bundazsák gyorsabban megszárad, ezért nem kell nagy figyelmet szentelni neki. Elég leellenőrizni, hogy mosható-e mosógépben. A használati utasításból megtudhatják, hogyan bánjanak a bundazsákkal megfelelően. Akár második gyermeküknél is használhatják. 

A bundazsák töltőanyaga

Ahhoz, hogy a gyermeknek kellemesen melege legyen a bundazsákban minőségi töltőanyagra van szükség. A múltban tollat használtak leggyakrabban. Napjainkban a gyakran előforduló allergia miatt inkább a hipoallergén szilikonizált poliésztert vagy a természetes birka gyapjút használják. 

A bundazsák színe

A bundazsák színe és mintázata saját ízléstől függ. Válasszák azt, amelyik tetszik. Az anyukák sokszor a babakocsi színével összhangban választják ki a bundazsákot. Amennyiben biztosak benne, hogy nem fognak másik babakocsit vásárolni, akkor ez egy jó megoldás. 

Bundazsák babakocsiba

A tapasztalatok alapján azonban több babakocsit fognak vásárolni. Érdemes olyan színű bundazsákot vásárolni, ami sok különböző színhez is illeni fog. Sosem tudhatják, hogy mikor döntenek a babakocsi cseréje mellett. 

A méret, az anyag és a szín nem minden

Ellenőrizzék a bundazsák rögzítésének módját még akkor is, ha univerzális modellt keresnek. Az univerzális bundazsák úgy van kialakítva, hogy méretileg és a rögzítést illetően is passzoljon a legtöbb babakocsiba. Ötpontos biztonsági övvel rendelkezik. A gyártók nagyon jól tudják, hogy milyen sok erőfeszítésbe kerül a gyermeket felöltöztetni és a bundazsákba helyezni, ezért igyekeznek megkönnyíteni az anyukák dolgát. Sport verzió esetben a konstrukcióra is tudják rögzíteni a bundazsákot? Nem lenne kellemes, ha a gyermek folyamatosan csúszkálna a babakocsiban. 

A babakocsi típusa és márkája döntő fontosságú

Pontosan tudják, milyen típusú babakocsijuk van? Ez is sokat segít a megfelelő bundazsák kiválasztásában. Vannak olyan babakocsik is, melyekbe csak az azonos gyártótól származó bundazsákok passzolnak. 

A bundazsák és a babakocsi kiválasztása

Több lehetőségük is van. Amennyiben nem biztosak a kocsi típusában és márkájában, akkor azt is érdemes magukkal vinni, amikor bundazsákot mennek vásárolni. Egyszerűen belelpróbálhatják a babakocsiba. 

A bundazsák nem csak újszülötteknek való

Mindig azt halljuk hogy a bundazsák nagyon jó az újszülötteknek. Ez érthető, hiszen ők a legsérülékenyebbek. A bundazsák azonban nagyobb gyerekek esetében is használható. Ebben az esetben előny, hogy eltávolíthatják az alsó részt. A gyermek melegben lesz, de a csizmája nem koszolja össze a bundazsákot. Ez nagyon népszerű az anyukák körében. 

Átmeneti (nyári) bundazsák babakocsiba

A bundazsákról mindenkinek rögtön a tél, a hó, a hideg és a bebugyolált gyerekek jutnak eszébe. A bundazsák annyira hasznosnak bizonyult, hogy többen tavasszal és ősszel is ebben hordják gyermeküket. A kisgyermek szabadon mozoghat benne és fázni sem fog. Persze nem hagyhatjuk őt a vastag, téli bundazsákban. Az átmeneti bundazsák vékonyabb, de a választásnál ugyanolyan körültekintéssel kell eljárni. Induljanak ki a babakocsi típusából és a környezetből, ahol leggyakrabban használni szeretnék. 

Minőségi bundazsákok tavaszra / őszre

[table2]

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 22.10.2020
A cikk értékelése:
(92%)

További cikkek a kategóriában:

Babafészek rácsvédőként a kiságyba: Vásároljunk vagy készítsünk otthon? Babafészek rácsvédőként a kiságyba: Vásároljunk vagy készítsünk otthon?

A babafészek ma már elhanyagolhatatlan része a babák és mamák életének, akik már a gyermek megszületése előtt lázasan készülődnek. A szakemberek véleménye azonban különbözik!

Világító vagy projektoros kiságyforgó? A vélemények a Fisher Price és a Chicco modelljeit dicsériVilágító vagy projektoros kiságyforgó? A vélemények a Fisher Price és a Chicco modelljeit dicséri

 A kiságyforgó felkelti a babák figyelmét és a kellemes dallamoknak köszönhetően meg is nyugtatja őket. Miért vásároljuk meg és hogyan válasszuk ki a kiságyforgót? 

Babafürdőkád vagy fürdető vödör? Segítünk a baba fürdetésében! Babafürdőkád vagy fürdető vödör? Segítünk a baba fürdetésében!

A fürdés általában a nap tökéletes befejezése nem csak a felnőttek, de a gyerekek esetében is. Önök hogyan szeretik fürdetni gyermeküket?