Hogyan válasszuk ki a legjobb Penny boardot? Eredetit szeretnének vagy olcsóbb megoldás után kutatnak?

A Peny boarok nagy népszerűségnek örvendenek a gyerekek és a kezdők körében főleg a méretük miatt.

A legjobb Penny board gyerekeknek

Azt, hogy mire érdemes figyelni a termék kiválasztásánál megtudhatják cikkünkből. 

Kedvelt Penny boardok

A Penny board előnyei/hátrányai

A Penny board a longboard kisebb változata, általában műanyagból készül, de fa verziója is létezik. Mérete miatt könnyen irányítható, így megfelelő kezdők és gyerekek számára is. A kerekek gumiból készülnek, így csendesek és megfelelő társnak bizonyulnak a rohanó városi környezetben is. A gyártók nagy figyelmet fordítanak a stílusra. A színek és minták nagy választéka divatos kiegészítővé emeli a Penny boardot, melyet akár a hátizsákjukban is magukkal vihetnek. Ráadásul olyan modelleket is találunk, melyek LED világítással vannak ellátva. 

Minőségi Penny board

Hátránya a kisebb teherbírás lehet. A méretéből kifolyólag a teherbírás is csökken, így a maximális érték a 100 kg. Amennyiben gyerekek részére vásárolják a Penny boardot ez a faktor nem jelenthet problémát. 

A Penny board ideális hossza 

  • Rövidebb deszkák - 22"/56 cm: a rövidebb Penny boardok sokkal érzékenyebbek, ami az irányíthatóságot illeti, ezért a kezdők nagyobb sebességnél könnyedén elveszíthetik egyensúlyukat. Azok részére ideális, akik alacsonyabbak, vagy előszeretettel száguldoznak nagy sebességgel és próbálgatnak új trükköket. Előnye a könnyű tárolhatóság. 
  • Hoszabb deszkák - 27"/71 cm: Azok részére, akik a nagyobb stabilitást részesítik előnyben, ill. több helyet igényelnek lábaik számára létezik hosszabb verzió is a Penny boardból. Ahogy azt már említettük, magasabb személyeknek ideális, de a kezdőknek is, hiszen nagyobb stabilitást biztosít. 

Mi van a kerekekkel? 

A kerekek is nagy hatással vannak a deszkázás minőségére. Minél nagyobb, annál jobb! A nagyobb kerekek segítségével gyorsabb lehet a Penny board, ill. egyenetlen talajon is kényelmes lesz használata, tehát stabilabb is. Másfelől viszont a nagyobb kerekek az áron is meglátszanak. A minőségi kerekeknek poliuretánból kell készülniük. Messziről kerüljék az olcsó, műanyag kerekeket. Az anyag a keménységet is befolyásolja! 

A Penny board kerekei

A puha kerekeknek jobb a tapadása, elfedik az egyenetlenségeket, viszont érzékenyek az éles kavicsokra, így hamarabb elhasználódnak. A kemény kerekek, 80 A felett a gyors deszkázásra jók. 

Csapágy csak rozsdamentes acélból 

A kerekekkel a csapágyak is szorosan összefüggenek, ill. a kerekek forgását is befolyásolják. A minőség ABEC betűkkel van kifejezve, majd ezután egy számot rendelnek hozzá 1-től 15-ig. Minél nagyobb a szám, annál pontosabb a gördeszka és annál nagyobb sebességet érhetünk el vele. Az ABEC - 5 -nél érdemes kezdeni. 

Penny board gyerekeknek

Ez a jelölés viszont nem teljesen pontos, ezért fontos a csapágy anyaga is. Mi mindenképpen a rozsdamentes acélt ajánljuk, nem az olcsóbb, szénacél alternatívát. A csapágyakat nem szükséges tisztítani, viszont már az első meghibásodásra utaló jeleknél ajánlott a csere. 

A Penny board ára - érdemes megfizetni 

A Penny board részei készülhetnek minőségi anyagból, mely drágább, de olcsóbb megoldásokkal is találkozhatunk, viszont ezek a modellek gyorsan tönkremehetnek. Ezért ajánlatos kicsit többet belefektetni, így biztosan soká bírja majd a Penny board. Általában 6-12 ezer forint között mozog egy átlagos Penny board ára. Ez nem túl nagy összeg, így ha másnak, esetleg saját maguknak szeretnének örömet okozni a deszkával, inkább a drágább modelleket keressék. 

Kedvelt Penny boardok

A cikk szerzője


Komentáre

05/06/2019 21:13
buzigeci

jo nagy star bazmeg geci

Hozzászólás írása
Közzétéve: 30.04.2019
A cikk értékelése:
(92%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Melyik a legjobb pihenőszék babáknak? A vélemyének a rezgő, az állítható háttámlájú és a zenélő pihenőszékeket dicsérikMelyik a legjobb pihenőszék babáknak? A vélemyének a rezgő, az állítható háttámlájú és a zenélő pihenőszékeket dicsérik

A pihenőszék vagy ringató nem csak a babának okoz kellemes pillanatokat! Mire figyeljünk kiválasztásakor és mely funkciók fontosak? 

Lego - építőkocka fiúknak, lányoknak és felnőtteknek!Lego - építőkocka fiúknak, lányoknak és felnőtteknek!

Különlegességéről nagy múltja és jelenkori népszerűsége is tanúskodik. A Lego építőkockákat az egész világon imádják a gyerekek és a felnőttek is! 

A legjobb asztali társasjátékok gyerekeknek. Ön tud dönteni? A legjobb asztali társasjátékok gyerekeknek. Ön tud dönteni?

A mai világban egyre többen megfeletkeznek a társasjátékokról, pedig nagyon jó szórakozás a gyerekeknek és nem egyszer a felnőttek is bekapcsolódhatnak. Önök ismerik a legjobb...