Hogyan tisztítsuk meg az edényt az odaégett szennyeződésektől?

Az odégett szennyeződéseket nem egyszerű eltüntetni. Ezt mindenki tudja! A meleg víz sem segít és a mosogató dörzsivel is sokat kell súrolnunk az edényt, mire végre tiszta lesz. 

Ez odaégett szennyeződések eltávolítása az edényről

Felejtsék el a hosszú órákat, amiket az odaégett ételmaradékok eltávolításával töltenek. Olvassák el cikkünket, melyben kitűnő megoldásoka találhatnak erre a problémára, így rengeteg időt spórolhatnak!

  • Citromsav

Az odaégett szennyeződésekkel való harcban garantáltan segít a citromsav. Forraljanak vizet az edényben és állandó kevergetés mellett szórjanak bele citromsavat. Az oldatot hagyják hatni egy órán át. A tisztítás után az edény szebb lesz, mint új korában! 

  • Ecet

A vízből és ecetből álló oldatot öntsük az edénybe (esetegesen akár közvetlenül az edényben is elkészíthetjük, hogy ne koszoljunk össze feleslegesen más edényeket) és tegyük a tűzhelyre. Pár perc után megfigyelhetik, ahogy az odeágett szennyeződés kezd leválni az edény faláról. Levesszük az edényt a tűzről és a maradék szennyeződést egyszerűen eltávolítjuk. Végezetül elmossuk az edényt. 

  • Ecet + szódabikarbóna

Ez egy még hatékonyabb módszer a különösen szennyezett edények tisztítására. Forrás után vegyék le a tűzhelyről és tegyenek bele 2 - 3 evőkanál szódabikarbónát. A keveréket hagyják hatni pár percig, majd öntsék ki. Vegyenek kézbe egy szivacsot és az edény alját tisztítsák meg a durvább felével (nem szabadna pár másodpercnél tovább tartania). 

  • Kockacukor és víz

Ez a módszer nem megfelelő teflon felület tisztítására! 

Ez valóban egyszerű módszer. Csak kockacukorra lesz szükség hozzá (a mennyiség az odaégett szennyeződés mértékétől függ) és természetesen egy kevés vízre. Tartsák ujjaik között a kockacukrot és a benedvesített edényt addig dörzsöljék vele, amíg nem lesz tiszta. Lehet, hogy meglepő, de ez egyáltalán nem tart soká. 

  • Sütőpor

A leégett részeket szórják meg elegendő mennyiségű sütőporral! Az egész felületet le kell fedni, tehát ne spóroljanak! Várjanak pár percet, amíg a por reakcióba lép és nem kezd pezsegni. Végezetül dörzsöljék le a szennyeződéseket úgy, hogy ne sértsék meg a felületet! 

  • Coca - Cola

Ez a közkedvelt ital játszva elbánik a szennyeződésekkel! Ha éppen semmi más nincs kéznél, akkor nyugodtan próbálják ki ezt a módszert! Egyszerűen öntsék a Coca-Colat az odaégett szennyeződésre és várják meg, amíg hatni kezd. Végezetül töröljék le a szennyeződéseket! 

  • Citrom

Kb. 3 közepes méretű citromra lesz szükségük. Harmadolják fel őket, rakják az edénybe és öntsenek rá vizet! Forralják fel és közben párszor keverjék meg! Forrás után a citromot és a vizet is távolítsák el és az edény alját töröljék át szivaccsal!

Amennyiben van valami más ötletük az odaégett szennyeződések eltávolítását illetően, akkor osszák meg velünk a kommentárban! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 16.09.2019
A cikk értékelése:
(89%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról? Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról?

A pillanatragasztót akár forradalmi találmánynak is nevezhetjük, amely azonban kárt is okozhat. Leggyakrabban az összetapadt ujjak és a tárgyakon megjelenő csúnya foltok okoznak...

Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?

Amennyiben idén több termésük lett, mint amire számítottak, ezért el szeretnék rakni a megmaradt zöldségeket és gyümölcsöket télre, úgy, hogy ne keletkezzen bennük nagy kár, akkor ez a...

Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb? Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb?

Amennyiben szeretnének egy medencét, akkor egy megbízható szűrőrendszert is kell hozzá vásárolniuk, amely segít azt tisztán tartani. A homokszűrő vagy a papírszűrő a jobb?