Hogyan tisztítsuk meg az edényt az odaégett szennyeződésektől?

Az odégett szennyeződéseket nem egyszerű eltüntetni. Ezt mindenki tudja! A meleg víz sem segít és a mosogató dörzsivel is sokat kell súrolnunk az edényt, mire végre tiszta lesz. 

Ez odaégett szennyeződések eltávolítása az edényről

Felejtsék el a hosszú órákat, amiket az odaégett ételmaradékok eltávolításával töltenek. Olvassák el cikkünket, melyben kitűnő megoldásoka találhatnak erre a problémára, így rengeteg időt spórolhatnak!

  • Citromsav

Az odaégett szennyeződésekkel való harcban garantáltan segít a citromsav. Forraljanak vizet az edényben és állandó kevergetés mellett szórjanak bele citromsavat. Az oldatot hagyják hatni egy órán át. A tisztítás után az edény szebb lesz, mint új korában! 

  • Ecet

A vízből és ecetből álló oldatot öntsük az edénybe (esetegesen akár közvetlenül az edényben is elkészíthetjük, hogy ne koszoljunk össze feleslegesen más edényeket) és tegyük a tűzhelyre. Pár perc után megfigyelhetik, ahogy az odeágett szennyeződés kezd leválni az edény faláról. Levesszük az edényt a tűzről és a maradék szennyeződést egyszerűen eltávolítjuk. Végezetül elmossuk az edényt. 

  • Ecet + szódabikarbóna

Ez egy még hatékonyabb módszer a különösen szennyezett edények tisztítására. Forrás után vegyék le a tűzhelyről és tegyenek bele 2 - 3 evőkanál szódabikarbónát. A keveréket hagyják hatni pár percig, majd öntsék ki. Vegyenek kézbe egy szivacsot és az edény alját tisztítsák meg a durvább felével (nem szabadna pár másodpercnél tovább tartania). 

  • Kockacukor és víz

Ez a módszer nem megfelelő teflon felület tisztítására! 

Ez valóban egyszerű módszer. Csak kockacukorra lesz szükség hozzá (a mennyiség az odaégett szennyeződés mértékétől függ) és természetesen egy kevés vízre. Tartsák ujjaik között a kockacukrot és a benedvesített edényt addig dörzsöljék vele, amíg nem lesz tiszta. Lehet, hogy meglepő, de ez egyáltalán nem tart soká. 

  • Sütőpor

A leégett részeket szórják meg elegendő mennyiségű sütőporral! Az egész felületet le kell fedni, tehát ne spóroljanak! Várjanak pár percet, amíg a por reakcióba lép és nem kezd pezsegni. Végezetül dörzsöljék le a szennyeződéseket úgy, hogy ne sértsék meg a felületet! 

  • Coca - Cola

Ez a közkedvelt ital játszva elbánik a szennyeződésekkel! Ha éppen semmi más nincs kéznél, akkor nyugodtan próbálják ki ezt a módszert! Egyszerűen öntsék a Coca-Colat az odaégett szennyeződésre és várják meg, amíg hatni kezd. Végezetül töröljék le a szennyeződéseket! 

  • Citrom

Kb. 3 közepes méretű citromra lesz szükségük. Harmadolják fel őket, rakják az edénybe és öntsenek rá vizet! Forralják fel és közben párszor keverjék meg! Forrás után a citromot és a vizet is távolítsák el és az edény alját töröljék át szivaccsal!

Amennyiben van valami más ötletük az odaégett szennyeződések eltávolítását illetően, akkor osszák meg velünk a kommentárban! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 16.09.2019
A cikk értékelése:
(89%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A fürdőszoba felújítása saját kezűleg. Mi minden vár ránk? A fürdőszoba felújítása saját kezűleg. Mi minden vár ránk?

Nem egy háztulajdonos találta már szemben magát ezzel a rémálommal! Valamikor a sokkal egyszerűbb megoldások is népszerűek voltak, de napjainkban kifinomultabb kivitelezésre vágyunk! A...

Magaságyás raklapokból vagy akár műanyagból is! Elmondjuk, hogyan fogjanak hozzá!Magaságyás raklapokból vagy akár műanyagból is! Elmondjuk, hogyan fogjanak hozzá!

Egy szép kertről álmodoznak, de a rendelkezésükre álló hely nem felel meg az elvárásaiknak? Tegyék kertjüket praktikussá és stílusossá magaságyásokkal!

Hogyan távolítsuk el az öreg festéket a fémről és a fáról?Hogyan távolítsuk el az öreg festéket a fémről és a fáról?

Az öreg, látszólag értéktelen dolgokat is új köntösbe lehet öltöztetni, csak tudni kell, hogyan. Szabaduljanak meg az öreg festékrétegtől és adjanak helyet az újdonságnak! Cikkünkből...