Hogyan tisztítsuk az elektromos sütőt?

Az elektromos sütű nagyon hamar koszos lesz, hiszen zsíros foltok maradnak rajta húsok és egyéb ételek készítése után. Ha alábecsüljük a megelőző tisztítást, akkor már esélyük sem lesz rendbe hozni a helyzetet! 

Az elektromos sütő tisztítása

Hogyan távolíthatjuk el a szennyeződéseket könnyen és egyszerűen? Összegyűjtöttük Önöknek a bevált praktikákat, melyek segítségükre lesznek. 

Mivel tisztítsuk a sütőt? 

Mindeképpen kerüljék a durva keféket, dörzsszivacsokat, melyek megsérthetik a sütő felületét. Gyengéd eszközöket válasszanak, szivacsokat, rongyokat. Egyetlen kivételt a speciálisan az üvegkerámia főzőlap tisztítására kifejlesztett kefe képez. Ne felejtsék el a bőrfelület védelmét sem, tehát takarítás előtt mindig húzzanak gumikesztyűt. 

Hogyan lehet egyszerűbb a tisztítás? 

A tisztítással járó erőfeszítést úgy csökkenthetik, ha a egy forró vízzel teli tepsit helyeznek a sütőbe és min. 10 - 15 percig ott hagyják. Több szennyeződés vagy zsírosság esetén a sütőt felmelegíthetik 50 - 70 fokra. 

Tisztítószerek

A tisztítószerek beszerzése nem nehéz feladat. Bármely boltban beszerezhetőek és használatuk is egyszerű. Figyeljenek a vegyszerek összetételére! Érdemes rákérdezni az esetleges allergiás reakciókra is, melyeket a készítmény kiválthat. 

Tisztítószerek elektromos sütőre

Cif - Power & Shine - univerzális zsírtalanító. Használata rendkívül egyszerű. Öntsék a szennyezett területre és hagyják, hogy hasson. Pár perc után töröljék le. 

Grilpur - ez a készítmény kifejezetten az odaégett, zsíros szennyeződések eltávolítására alkalmas. Használat előtt olvassák el a használati utasítást! 

Xavax - az ár-érték arány a vásárlók szerint kitűnő

Házi praktikák

1. Használjanak ecetet

Ez hosszadalmas procedúra, ezért érdemes a tisztítást este kezdeni, majd másnap befejezni. Először készítsenek pasztát kb. 1 teáskanál szódabikarbónából és egy kevés vízből. Ezzel a pasztával kenyjék be az odaégett szennyeződéseket, majd hagyják hatni 12 -24 órán keresztül. Ez után töröljék át nedves szivaccsal. 

Most jön az ecet! Spriccelő segítségével fújják be a szennyezett felületet, majd ismét töröljék át szivaccsal. Végezetül kapcsolják be a sütőt kb. 50 °C-ra 20 percre. 

2. Szódabikarbóna és ecet

Ebben az esetben spriccelőre, ecetre és szódabikarbónára lesz szükségük. Készítsenek keveréket az ecetből és szódabikarbónából, majd fújják be vele az egész sütőt. A maradékot öntsék egy tepsibe és tegyék a sütőbe. Melegítsék fel kb. 100 °C-ra és hagyják hatni 60 percig. Ezután mossák ki a sütőt tiszta vízzel. 

A sütő tisztítása szódabikarbónával és ecettel

3. Sütőpor

A tisztításhoz kb. 1 pohár sütőporra lesz szükség. Ezt szórják a sütőbe és öntsenek rá annyi vizet, hogy a porból hab képződjön. 8 - 10 órán keresztül hagyják hatni! 

4. Citromlé

A tisztításhoz kb. 2 citromra lesz szükség, melyek levét kisebb tepsibe facsarjuk. A tapsit 1/3-ig töltsék meg vízzel, majd helyezzék bele a kifacsart citromokat is. A sütőt állítsák be 250 °C-ra! Hagyják hatni kb. fél órát! Miután kihűlt a sütő takarítsák ki szivaccsal és szilikon törlőlapáttal. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 08.07.2019
A cikk értékelése:
(84.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan tisztítsuk a mosogatógépet? Hogyan tisztítsuk a mosogatógépet?

Ne becsüljék alá a mosogatógép tisztításának fontosságát, mert ezért egy berendezés sem lesz hálás! Egészen egyszerűen lehet tisztítani őket! Cikkünkből megtudhatják, hogyan! 

Hogyan tisztítsuk meg az edényt az odaégett szennyeződésektől? Hogyan tisztítsuk meg az edényt az odaégett szennyeződésektől?

Felejtsék el a hosszú órákat, amiket az odaégett ételmaradékok eltávolításával töltenek. Olvassák el cikkünket, melyben kitűnő megoldásoka találhatnak erre a problémára, így rengeteg...

Hogyan szabaduljunk meg a galamboktól a háztetőn és az erkélyen? Hogyan szabaduljunk meg a galamboktól a háztetőn és az erkélyen?

Amennyiben már megpróbálták elűzni a galambokat öreg CD-k vagy alufólia segítségével, akkor valószínűleg rájöttek, hogy ez egy sikertelen módszer (legalábbis nekünk nem vált be). Hogyan...