Hogyan tisztítsuk a vászoncipőt és a megsárgult gumiszegélyt?

Mindenki szembesült már a problémával, hogy a ragyogóan fehér vászoncipő nem őrzi meg tisztaságát örökké. Megsárgul, megszürkül, így a cipőből, melyet oly előszeretettel viseltek, egy olyan cipő válik, amely csak foglalja a helyet a szekrényben. 

Ako vyčistiť látkové biele tenisky? 

Hiszen ki venne fel egy stílusos outfithez koszosnak tűnő cipőt? Valószínűleg nagyon kevesen. Szerencsére létezik pár trükk, melyek segítségével megszabadulhatnak a sárga foltoktól és a kosztól. 

Ha szeretnének megtudni pár hasznos tippet, melyek segíthetnek a cipők tisztításában, akkor folytassák az olvasást! Megtudhatják, hogyan fehéríthetik ki a vászoncipőket és a megsárgult gumiszegélyt. 

Szappan és víz

Ez egy nagyon alapvető módszer, de sok esetben segíthet. Egyszerűen súrolják át a cipőt szappannal, majd öblítsék le. Amennyiben ez nem lenne elég, akkor akár a mosógépbe is berakhatják. De vigyázat! A ragasztott vászoncipőket ne mossák mosógépben, mivel ezzel kárt tehetnek bennük! 

Próbálják ki a citromot! 

Sokszor hallottuk már, hogy a citrom minden háztartási problémán segíthet. Ez valóban így van! A citrom nem csak az egészségre van jó hatással, de praktikus is. Ebben az esetben is hasznos, hiszen természetes fehérítőként használhatjuk. Elég, ha félbevágjuk és átdörzsöljük vele a sárga foltokat vagy akár az egész cipőt. 

A cipők tisztítása citrommal

Amennyiben nincs otthon friss citromjuk, akkor citromlevet is használhatnak. Ebben az esetben öntsék a levet egy rongyra és töröljék át vele a cipőt! A citromlevet hagyják 10 - 15 percig hatni, majd öblítsék át a cipőt hideg vízzel. Száradás után lényegesen fehérebbnek kellene lennie a cipőnek. Egyszerű, nem igaz? 

Fehérítő fogkrém

Butaság, mondják sokan! Hogyan segíthetne a fogkrém a vászoncipőn? Akár hiszik, akár nem, ez is egy rendkívül hatásos módszer. A fehérítő fogkrém ugyanis olyan anyagokat tartalmaz, melyek kifehérítik pl. a megsárgult gumiszegélyt is! 

Fehérítő fogkrém cipő tisztítására

Vegyenek kézbe egy öreg kefét, vigyék fel rá a fogkrémet és körkörös mozdulatokkal dörzsöljék át a gumiszegélyt. Meglátják, milyen lenyűgöző az eredmény!

Tisztítószerek

A cipők sárgulása ellen akár a Cif tisztítószerrel is harcolhatnak. A tisztítás folyamata hasonló, mint a szappan és víz esetében. Vegyenek kézbe egy szivacsot vagy rongyot, öntsenek rá a Cifből és dörzsöljék át a cipőt. Ezt a módszert a fehér bőrcipőknél is alkalmazhatják. 

A csodás szódabikarbóna

Ez az utolsó tipp inkább egy házi praktika. Hallottak már arról, hogyan hat a szódabikarbóna a cipőkre? Nem? Akkor most jól figyeljenek! Ez a módszer valóban hatékony! 

Szükség lesz: 

  • Szódabikarbónára
  • Ecetre 
  • Egy öreg kefére 
  • Vízre
  • Egy nagyon koszos vászoncipőre

Fehér cipők tisztítása szódabikarbónával

Egy tálba szórjanak kb. egy negyed csésze szódabikarbóna és adjanak hozzá fél csésze ecetet. Fogjanak egy kefét és addig keverjék a tálban lévő elegyet, míg állaga nem lesz kásás. Ezt a keveréket vigyék fel a cipőre és 15 - 20 percig hagyják hatni. Végül öblítsék át a cipőt és hagyják megszáradni. 

Amennyiben még száradás után sem elég fehér a vászoncipő, akkor ismételjék meg a folyamatot! 

Ne felejtsék el a megelőzést

Valószínűleg sokan azt gondolják, hogy a cipőboltban kínált különféle tisztítószerekre soha nem lesz szükségük. Ez nagy tévedés! Ezek a készítmények fontosak a cipő tisztántartása és megóvása érdekében. Amennyiben a vászoncipőre impregnátort is használnak, úgy megóvhatják a sárgulástól, ráadásul jelentősen meghosszabbodik élettartama is. A klasszikus készítmények mellett érdeklődjenek a nanorészecske alapú szerekről is, melyek még hatékonyabbak, mint a megszokott készítmények! 

Amennyiben kipróbálják ezeket a módszereket, akkor soha többet nem kell olyanokat keresniük a Googlen, mint „vászoncipő fehérítése“, hiszen pontosan tudni fogják, hogyan tisztíthatják meg cipőiket egyszerűen, olcsón, otthon. Nincs annál jobb, mint amikor bármely outfithez büszkén felvehetik a fehér vászoncipőt! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 12.08.2019
A cikk értékelése:
(86.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan tisztítsuk a mosogatógépet? Hogyan tisztítsuk a mosogatógépet?

Ne becsüljék alá a mosogatógép tisztításának fontosságát, mert ezért egy berendezés sem lesz hálás! Egészen egyszerűen lehet tisztítani őket! Cikkünkből megtudhatják, hogyan! 

Hogyan tisztítsuk meg az edényt az odaégett szennyeződésektől? Hogyan tisztítsuk meg az edényt az odaégett szennyeződésektől?

Felejtsék el a hosszú órákat, amiket az odaégett ételmaradékok eltávolításával töltenek. Olvassák el cikkünket, melyben kitűnő megoldásoka találhatnak erre a problémára, így rengeteg...

Hogyan szabaduljunk meg a galamboktól a háztetőn és az erkélyen? Hogyan szabaduljunk meg a galamboktól a háztetőn és az erkélyen?

Amennyiben már megpróbálták elűzni a galambokat öreg CD-k vagy alufólia segítségével, akkor valószínűleg rájöttek, hogy ez egy sikertelen módszer (legalábbis nekünk nem vált be). Hogyan...