Hogyan tisztítsuk a vászoncipőt és a megsárgult gumiszegélyt?

Mindenki szembesült már a problémával, hogy a ragyogóan fehér vászoncipő nem őrzi meg tisztaságát örökké. Megsárgul, megszürkül, így a cipőből, melyet oly előszeretettel viseltek, egy olyan cipő válik, amely csak foglalja a helyet a szekrényben. 

Ako vyčistiť látkové biele tenisky? 

Hiszen ki venne fel egy stílusos outfithez koszosnak tűnő cipőt? Valószínűleg nagyon kevesen. Szerencsére létezik pár trükk, melyek segítségével megszabadulhatnak a sárga foltoktól és a kosztól. 

Ha szeretnének megtudni pár hasznos tippet, melyek segíthetnek a cipők tisztításában, akkor folytassák az olvasást! Megtudhatják, hogyan fehéríthetik ki a vászoncipőket és a megsárgult gumiszegélyt. 

Szappan és víz

Ez egy nagyon alapvető módszer, de sok esetben segíthet. Egyszerűen súrolják át a cipőt szappannal, majd öblítsék le. Amennyiben ez nem lenne elég, akkor akár a mosógépbe is berakhatják. De vigyázat! A ragasztott vászoncipőket ne mossák mosógépben, mivel ezzel kárt tehetnek bennük! 

Próbálják ki a citromot! 

Sokszor hallottuk már, hogy a citrom minden háztartási problémán segíthet. Ez valóban így van! A citrom nem csak az egészségre van jó hatással, de praktikus is. Ebben az esetben is hasznos, hiszen természetes fehérítőként használhatjuk. Elég, ha félbevágjuk és átdörzsöljük vele a sárga foltokat vagy akár az egész cipőt. 

A cipők tisztítása citrommal

Amennyiben nincs otthon friss citromjuk, akkor citromlevet is használhatnak. Ebben az esetben öntsék a levet egy rongyra és töröljék át vele a cipőt! A citromlevet hagyják 10 - 15 percig hatni, majd öblítsék át a cipőt hideg vízzel. Száradás után lényegesen fehérebbnek kellene lennie a cipőnek. Egyszerű, nem igaz? 

Fehérítő fogkrém

Butaság, mondják sokan! Hogyan segíthetne a fogkrém a vászoncipőn? Akár hiszik, akár nem, ez is egy rendkívül hatásos módszer. A fehérítő fogkrém ugyanis olyan anyagokat tartalmaz, melyek kifehérítik pl. a megsárgult gumiszegélyt is! 

Fehérítő fogkrém cipő tisztítására

Vegyenek kézbe egy öreg kefét, vigyék fel rá a fogkrémet és körkörös mozdulatokkal dörzsöljék át a gumiszegélyt. Meglátják, milyen lenyűgöző az eredmény!

Tisztítószerek

A cipők sárgulása ellen akár a Cif tisztítószerrel is harcolhatnak. A tisztítás folyamata hasonló, mint a szappan és víz esetében. Vegyenek kézbe egy szivacsot vagy rongyot, öntsenek rá a Cifből és dörzsöljék át a cipőt. Ezt a módszert a fehér bőrcipőknél is alkalmazhatják. 

A csodás szódabikarbóna

Ez az utolsó tipp inkább egy házi praktika. Hallottak már arról, hogyan hat a szódabikarbóna a cipőkre? Nem? Akkor most jól figyeljenek! Ez a módszer valóban hatékony! 

Szükség lesz: 

  • Szódabikarbónára
  • Ecetre 
  • Egy öreg kefére 
  • Vízre
  • Egy nagyon koszos vászoncipőre

Fehér cipők tisztítása szódabikarbónával

Egy tálba szórjanak kb. egy negyed csésze szódabikarbóna és adjanak hozzá fél csésze ecetet. Fogjanak egy kefét és addig keverjék a tálban lévő elegyet, míg állaga nem lesz kásás. Ezt a keveréket vigyék fel a cipőre és 15 - 20 percig hagyják hatni. Végül öblítsék át a cipőt és hagyják megszáradni. 

Amennyiben még száradás után sem elég fehér a vászoncipő, akkor ismételjék meg a folyamatot! 

Ne felejtsék el a megelőzést

Valószínűleg sokan azt gondolják, hogy a cipőboltban kínált különféle tisztítószerekre soha nem lesz szükségük. Ez nagy tévedés! Ezek a készítmények fontosak a cipő tisztántartása és megóvása érdekében. Amennyiben a vászoncipőre impregnátort is használnak, úgy megóvhatják a sárgulástól, ráadásul jelentősen meghosszabbodik élettartama is. A klasszikus készítmények mellett érdeklődjenek a nanorészecske alapú szerekről is, melyek még hatékonyabbak, mint a megszokott készítmények! 

Amennyiben kipróbálják ezeket a módszereket, akkor soha többet nem kell olyanokat keresniük a Googlen, mint „vászoncipő fehérítése“, hiszen pontosan tudni fogják, hogyan tisztíthatják meg cipőiket egyszerűen, olcsón, otthon. Nincs annál jobb, mint amikor bármely outfithez büszkén felvehetik a fehér vászoncipőt! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 12.08.2019
Posledná aktualizácia:
A cikk értékelése:
(85%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan válasszunk inhalátort gyermekek és felnőttek számára?Hogyan válasszunk inhalátort gyermekek és felnőttek számára?

Az inhalátort használhatja a megfázás vagy köhögés rövid távú megelőzésére és kezelésére, illetve asztma hosszú távú kezelésére. Mai cikkünkben pár tanácsot olvashatnak a választást...

Hogyan rendezzük be a garázst és tároljuk a szerszámokat a műhelyben? Mai cikkünkből megtudhatják!Hogyan rendezzük be a garázst és tároljuk a szerszámokat a műhelyben? Mai cikkünkből megtudhatják!

Garázsok - a felesleges és a lényeges eszközök tárolására szolgáló rakodóhelyeket úgy is kialakíthatjuk, hogy könnyen eligazodjunk benne. Csak a megfelelő bútorokat kell használni, ki...

Hogyan válasszunk horgászbotot? Melyik bot a legjobb?Hogyan válasszunk horgászbotot? Melyik bot a legjobb?