Hogyan távolítsuk el a rágógumit a ruhából és hajból?

Senki sem örül annak, ha kedvenc ruhájába cipőjébe, nadrágjába vagy pulcsijába ragad egy rágógumi. 

Hogyan távolítsuk el a rágógumit jég segítségével?

Hogyan távolítsuk el, ill. mit tegyünk abban az esetben, ha a hajunkba ragad a rágó? Ne essenek kétségbe és hajukat se nyírják le! Próbálják ki tippjeinket, melyek garantáltan segítenek eltávolítani a rágógumit!

Rágógumi eltávolítása ruhából és szőnyegből

  1. Mogyoróvaj

A rágógumit kenjék be nagyobb mennyiségű mogyoróvajjal, majd oszlassák el ezen a területen. A rágógumi így megpuhul és összekeveredik a mogyoróvajjal. Ez a metódus akkor a legjobb, ha cipőtalpról szeretnénk rágót eltávolítani. 

  1. Fagyasztás

A ruhát, melybe beleragadt a rágó tegyék be hosszabb időre (kb. egy órára) a fagyasztóba. A rágógumi így megkeményedik és kés segítségével egyszerűen le tudják majd kaparni. Vézegetül mosság ki a ruhát. 

Amennyiben gyorsítani szeretnének a folyamaton, fagyasztott zöldséget vagy jégkockát is használhatnak. Addig dörzsöljék velük a rágógumit, míg kemény nem lesz és nem lehet lekaparni. 

  1. Tiszta benzin

Egy rongyra öntsenek tiszta benzint és töröljék át vele a rágógumit. Állaga ezáltal fokozatosan megváltozik és le tudjuk majd szedni a ruháról. 

  1. Körömlemosó

A rágógumira öntsenek egy kevés körömlemosót és hagyják hatni pár percig. Ez után egy öreg kefe (legjobb a fogkefe, mivel sok sörtéje van) segítségével távolítsák el a rágógumit! 

  1. Vasaló

Újság- vagy itatóspapírra és vasalóra lesz szükségük! A ruhára tegyék rá a papírt és párszor menjenek rajta át vasalóval. A rágónak a papíron kellene maradnia. Papír nélkül ne próbálják ki, hiszen akkor a rágógumi a vasaló talpára ragadna!

  1. Hajszárító

Nem hinnék el, de ahogy a fagysztás, úgy a melegítés is segíthet! Ennél a megoldásnál egy hajszárítóra lesz szükség, melynek segítségével felmelegíthetik azt a részt, ahová rátapadt a rágógumi. 

Amikor a rágógumi eléggé felmelegedett, egy zacskó segítségével szedjék le a ruháról! 

Rágógumi eltávolítása hajból 

  1. Növényi vagy oliva olaj

A folyamat felettébb egyszerű. Maszírozzák az olajat a hajba és hagyják hatni. Az olajok hatására a rágóguminak le kellene jönnie. 

  1. Coca-Cola

Közismert tény, hogy a Coca-Colat szinte bármire lehet használni - akár vízkő, rozsda vagy gyomorfájás esetén. Ebben az esetben sincs ez másképp! A haj tövét itassák át az itallal! Pár percig hagyják hatni, majd próbálják meg eltávolítani a rágógumit. 

  1. Citrom

Készítsenek hajukra limonádét! Facsarjanak ki egy citromot, levét keverjék össze vízzel majd permetezzék a hajra. Ez után egyszerűen fésüljék ki a hajból a rágógumit! Igazi varázslat, nem igaz? 

  1. WD - 40 kenőolaj

Ez a multifunkciós kenőolaj a hajban ragadt rágógumin is segíthet. Elég egy kicsit fújni belőle a hajra és máris ki tudják fésülni. Végezetül persze alaposan mossák meg hajukat! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 01.06.2019
A cikk értékelése:
(88.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Műgyanta padló a lakásba, a garázsba és a teraszra. Epoxidált vagy poliuretán? Műgyanta padló a lakásba, a garázsba és a teraszra. Epoxidált vagy poliuretán?

Mai cikkünkben rámutatunk a műgyanta padló különleges tulajdonságaira. Megosztjuk Önökkel az epoxidált és a poliuretán műagyanta padló előnyeit és hátrányait beltéri használat esetében....

A legjobb sátor 4 - 6 személy számára. Segítünk a választásban! A legjobb sátor 4 - 6 személy számára. Segítünk a választásban!

A sátrak anyaga, konstrukciója, raktározhatósága és ára is különbözhet. A cikkünkben található tippek is sokat segíthetnek a megfelelő sátor kiválasztásában. Mi segítünk a választásban!...

Hogyan válasszunk árnyékolót? A reluxákat vagy a redőnyöket részesítik előnyben? Hogyan válasszunk árnyékolót? A reluxákat vagy a redőnyöket részesítik előnyben?

Erre a kérdésre tökéletes válasz nem létezik. Hogyan lehet választani az árnyékolók széles kínálatából? Cikkünkből megtudhatják, hogy mire érdemes figyelni.