Hogyan távolítsuk el a rágógumit a ruhából és hajból?

Senki sem örül annak, ha kedvenc ruhájába cipőjébe, nadrágjába vagy pulcsijába ragad egy rágógumi. 

Hogyan távolítsuk el a rágógumit jég segítségével?

Hogyan távolítsuk el, ill. mit tegyünk abban az esetben, ha a hajunkba ragad a rágó? Ne essenek kétségbe és hajukat se nyírják le! Próbálják ki tippjeinket, melyek garantáltan segítenek eltávolítani a rágógumit!

Rágógumi eltávolítása ruhából és szőnyegből

  1. Mogyoróvaj

A rágógumit kenjék be nagyobb mennyiségű mogyoróvajjal, majd oszlassák el ezen a területen. A rágógumi így megpuhul és összekeveredik a mogyoróvajjal. Ez a metódus akkor a legjobb, ha cipőtalpról szeretnénk rágót eltávolítani. 

  1. Fagyasztás

A ruhát, melybe beleragadt a rágó tegyék be hosszabb időre (kb. egy órára) a fagyasztóba. A rágógumi így megkeményedik és kés segítségével egyszerűen le tudják majd kaparni. Vézegetül mosság ki a ruhát. 

Amennyiben gyorsítani szeretnének a folyamaton, fagyasztott zöldséget vagy jégkockát is használhatnak. Addig dörzsöljék velük a rágógumit, míg kemény nem lesz és nem lehet lekaparni. 

  1. Tiszta benzin

Egy rongyra öntsenek tiszta benzint és töröljék át vele a rágógumit. Állaga ezáltal fokozatosan megváltozik és le tudjuk majd szedni a ruháról. 

  1. Körömlemosó

A rágógumira öntsenek egy kevés körömlemosót és hagyják hatni pár percig. Ez után egy öreg kefe (legjobb a fogkefe, mivel sok sörtéje van) segítségével távolítsák el a rágógumit! 

  1. Vasaló

Újság- vagy itatóspapírra és vasalóra lesz szükségük! A ruhára tegyék rá a papírt és párszor menjenek rajta át vasalóval. A rágónak a papíron kellene maradnia. Papír nélkül ne próbálják ki, hiszen akkor a rágógumi a vasaló talpára ragadna!

  1. Hajszárító

Nem hinnék el, de ahogy a fagysztás, úgy a melegítés is segíthet! Ennél a megoldásnál egy hajszárítóra lesz szükség, melynek segítségével felmelegíthetik azt a részt, ahová rátapadt a rágógumi. 

Amikor a rágógumi eléggé felmelegedett, egy zacskó segítségével szedjék le a ruháról! 

Rágógumi eltávolítása hajból 

  1. Növényi vagy oliva olaj

A folyamat felettébb egyszerű. Maszírozzák az olajat a hajba és hagyják hatni. Az olajok hatására a rágóguminak le kellene jönnie. 

  1. Coca-Cola

Közismert tény, hogy a Coca-Colat szinte bármire lehet használni - akár vízkő, rozsda vagy gyomorfájás esetén. Ebben az esetben sincs ez másképp! A haj tövét itassák át az itallal! Pár percig hagyják hatni, majd próbálják meg eltávolítani a rágógumit. 

  1. Citrom

Készítsenek hajukra limonádét! Facsarjanak ki egy citromot, levét keverjék össze vízzel majd permetezzék a hajra. Ez után egyszerűen fésüljék ki a hajból a rágógumit! Igazi varázslat, nem igaz? 

  1. WD - 40 kenőolaj

Ez a multifunkciós kenőolaj a hajban ragadt rágógumin is segíthet. Elég egy kicsit fújni belőle a hajra és máris ki tudják fésülni. Végezetül persze alaposan mossák meg hajukat! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 01.06.2019
A cikk értékelése:
(88.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan tisztítsuk és fertőtlenítsük a kutat? Hogyan tisztítsuk és fertőtlenítsük a kutat?

A kút tisztítását és fertőtlenítését senki sem kerülheti el, aki rendelkezik vele. Ezt a feladatot legalább 2 - 3 évente el kellene végezni. Hogyan lássunk hozzá? Megtudhatják...

Hogyan tisztítsuk meg az aranyat, ezüstöt és az orvosi acélt? Hogyan tisztítsuk meg az aranyat, ezüstöt és az orvosi acélt?

Hogyan érhetjük el, hogy ékszereink hosszú idő után is tökéletesek legyenek? Van Önöknek pár tippünk az arany, az ezüst és az orvosi acél tisztítására! 

Hogyan szabaduljunk meg a nyuszttól? A nyuszt elleni spray segíthet! Hogyan szabaduljunk meg a nyuszttól? A nyuszt elleni spray segíthet!

Ha összetűzésbe kerültek egy nyuszttall, akkor kemény küzdelemre számíthatnak, de soha ne adják fel! Spray a nyusztok ellen, csapdák, elektromos risztók...Melyik a leghatásosabb?