Hogyan távolítsuk el a mohát a térkőről?

Sokszor előfordul hogy az udvaron vagy a ház körül megjelenik a moha. Ez egy olyan növény, amely elrontja a járdák esztétikus megjelenését. Vannak, akik már több éve küzdenek ellene, de siker nélkül. Önök tudják, hogyan szabadulhatnak meg a mohától? 

Moha és eltávolítása

Önök is azok közé tartoznak, akik tisztán szeretnék tartani a házuk táját, ezért nem akarnak oda felesleges növényeket? Amennyiben igen, akkor már biztosan a mohával is összetűzésbe kerültek. Szabaduljanak meg tőleg egyszer és mindenkorra a megfelelő módszerrel, hogy soha többé ne jelenjen meg moha a térkőn! 

Hogyan szabaduljunk meg tőle? 

A térkő tisztításánál fontos tudni, hogy hogyan szabadulhatunk meg a mohától. A boltokban több terméket is találhatnak, amelyek a térkő tisztítására szolgálnak. Különféle vegyszerek, kefék, mohaölők, stb. Tudják, hogyan kell ezekkel a termékekkel megfelelően bánni? 

Ahogy azt már említettük, a vegyi készítmények is megoldást jelenthetnek. Ez a leghatékonyabb és a leggyorsabb módszer, mellyel eltávolíthatják a mohát a térkőről.

Az első termék, melyet bemutatunk Önöknek az a HG moha és zuzmó eltávolító, amely valóban csodákra képes! Jó teljesítmény kevés pénzért. E készítmény használata után a moha 36 órán belül eltűnik. Nem káros a többi növényre nézve, tehát a környéken lévő virágokat és dísznövényeket nem kell félteni! Ne feledjék, hogy ezt a terméket csak száraz időben lehet használni, tehát eső után mindenképpen várjanak egy kicsit. A készítményt 1:20 arányban kell vízzel keverni. 

HG moha és zuzmó eltávolító

Öntözőkanna segítségével, durvább kefével vagy spriccelővel vihetik fel a felületre. Ezt a készítményt 1500 - 1800 Ft-ért vásárolhatják meg. 

A moha gépi eltávolítása

Ha vegyi úton szeretnénk eltávolítani a mohát a térkőről, akkor sok időre és türelemre lesz szükségünk. A mohától azonban akár gép segítségével is megszabadulhatunk. A Kärcher minőségi magasnyomású mosókat árul, amelyek segítségével a térkőről is könnyedén eltűntethetjük a mohát. Mivel a gép magasnyomású vizet sugároz, ezért egyszerűen eltávolíthatjuk vele a mohát. 

A moha nem csak a legfelső felületen található meg. A pórusokba is beférkőzik, ezért fontos, hogy forgófejes mosókefét használjanak. Az bebiztosítja, hogy minden rés és repedés megtisztuljon. A magasnyomású vízsugárral 20 - 30 cm-rel a felülettől tisztíthatják meg a járdát. A járda egyik szélétől a másikig haladjanak. A legjobb teljesítményű berendezés erre a célra a Kärcher K2 Premium magasnyomású mosó, amelyet 45 ezer forintért vásárolhatnak meg. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 09.03.2020
A cikk értékelése:
(91.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A fürdőszoba felújítása saját kezűleg. Mi minden vár ránk? A fürdőszoba felújítása saját kezűleg. Mi minden vár ránk?

Nem egy háztulajdonos találta már szemben magát ezzel a rémálommal! Valamikor a sokkal egyszerűbb megoldások is népszerűek voltak, de napjainkban kifinomultabb kivitelezésre vágyunk! A...

Magaságyás raklapokból vagy akár műanyagból is! Elmondjuk, hogyan fogjanak hozzá!Magaságyás raklapokból vagy akár műanyagból is! Elmondjuk, hogyan fogjanak hozzá!

Egy szép kertről álmodoznak, de a rendelkezésükre álló hely nem felel meg az elvárásaiknak? Tegyék kertjüket praktikussá és stílusossá magaságyásokkal!

Hogyan távolítsuk el az öreg festéket a fémről és a fáról?Hogyan távolítsuk el az öreg festéket a fémről és a fáról?

Az öreg, látszólag értéktelen dolgokat is új köntösbe lehet öltöztetni, csak tudni kell, hogyan. Szabaduljanak meg az öreg festékrétegtől és adjanak helyet az újdonságnak! Cikkünkből...