Hogyan távolítsuk el a mohát a térkőről?

Sokszor előfordul hogy az udvaron vagy a ház körül megjelenik a moha. Ez egy olyan növény, amely elrontja a járdák esztétikus megjelenését. Vannak, akik már több éve küzdenek ellene, de siker nélkül. Önök tudják, hogyan szabadulhatnak meg a mohától? 

Moha és eltávolítása

Önök is azok közé tartoznak, akik tisztán szeretnék tartani a házuk táját, ezért nem akarnak oda felesleges növényeket? Amennyiben igen, akkor már biztosan a mohával is összetűzésbe kerültek. Szabaduljanak meg tőleg egyszer és mindenkorra a megfelelő módszerrel, hogy soha többé ne jelenjen meg moha a térkőn! 

Hogyan szabaduljunk meg tőle? 

A térkő tisztításánál fontos tudni, hogy hogyan szabadulhatunk meg a mohától. A boltokban több terméket is találhatnak, amelyek a térkő tisztítására szolgálnak. Különféle vegyszerek, kefék, mohaölők, stb. Tudják, hogyan kell ezekkel a termékekkel megfelelően bánni? 

Ahogy azt már említettük, a vegyi készítmények is megoldást jelenthetnek. Ez a leghatékonyabb és a leggyorsabb módszer, mellyel eltávolíthatják a mohát a térkőről.

Az első termék, melyet bemutatunk Önöknek az a HG moha és zuzmó eltávolító, amely valóban csodákra képes! Jó teljesítmény kevés pénzért. E készítmény használata után a moha 36 órán belül eltűnik. Nem káros a többi növényre nézve, tehát a környéken lévő virágokat és dísznövényeket nem kell félteni! Ne feledjék, hogy ezt a terméket csak száraz időben lehet használni, tehát eső után mindenképpen várjanak egy kicsit. A készítményt 1:20 arányban kell vízzel keverni. 

HG moha és zuzmó eltávolító

Öntözőkanna segítségével, durvább kefével vagy spriccelővel vihetik fel a felületre. Ezt a készítményt 1500 - 1800 Ft-ért vásárolhatják meg. 

A moha gépi eltávolítása

Ha vegyi úton szeretnénk eltávolítani a mohát a térkőről, akkor sok időre és türelemre lesz szükségünk. A mohától azonban akár gép segítségével is megszabadulhatunk. A Kärcher minőségi magasnyomású mosókat árul, amelyek segítségével a térkőről is könnyedén eltűntethetjük a mohát. Mivel a gép magasnyomású vizet sugároz, ezért egyszerűen eltávolíthatjuk vele a mohát. 

A moha nem csak a legfelső felületen található meg. A pórusokba is beférkőzik, ezért fontos, hogy forgófejes mosókefét használjanak. Az bebiztosítja, hogy minden rés és repedés megtisztuljon. A magasnyomású vízsugárral 20 - 30 cm-rel a felülettől tisztíthatják meg a járdát. A járda egyik szélétől a másikig haladjanak. A legjobb teljesítményű berendezés erre a célra a Kärcher K2 Premium magasnyomású mosó, amelyet 45 ezer forintért vásárolhatnak meg. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 09.03.2020
A cikk értékelése:
(91.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról? Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról?

A pillanatragasztót akár forradalmi találmánynak is nevezhetjük, amely azonban kárt is okozhat. Leggyakrabban az összetapadt ujjak és a tárgyakon megjelenő csúnya foltok okoznak...

Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?

Amennyiben idén több termésük lett, mint amire számítottak, ezért el szeretnék rakni a megmaradt zöldségeket és gyümölcsöket télre, úgy, hogy ne keletkezzen bennük nagy kár, akkor ez a...

Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb? Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb?

Amennyiben szeretnének egy medencét, akkor egy megbízható szűrőrendszert is kell hozzá vásárolniuk, amely segít azt tisztán tartani. A homokszűrő vagy a papírszűrő a jobb?