Hogyan tároljuk a péksüteményeket? A tesztek és vélemények alapján a Tescoma és a Tupperware kenyértartók a legjobbak

Egy olyan élelmiszer, ami a háztartások elhanyagolhatatlan részét képezi. A kenyérről van szó! Vásárláskor illatos és puha. Egyszerűen ellenállhatatlan! Pár óra elteltével azonban gumissá vagy kőkeménnyé válhat. 

Fa kenyértartó péksüteményekre

Erről általában a nem megfelelő tárolás tehet. Létezik egyáltalán jó módszer a kenyér frissentartására? A válasz egy határozott igen! Cikkünkből megtudhatják, hogyan tárolják helyesen a kenyeret, hogy egy szelet se vesszen többé kárba! A leghatékonyabb a kenyértatró.

Kedvelt kenyértartók fából, fényes vagy rozsdamentes acélból

Mennyi ideig bírja ki a kenyér megfelelő tárolás mellett?

Egy átlagos háztartás a megvásárolt kenyér 30%-t kidobja. Ez a pazarlás viszonylag nagy pénzkidobást eredményez, pedig elég lenne a kenyeret megfelelően tárolni és az utolsó morzsáig elfogyasztható lenne! Mennyi ideig bírják ki a péksütemények megfelelő tárolás mellett? Általánosan érvényes, hogy a kenyér sokkal tovább marad friss, mint a többi péksütemény. Ez a kenyér héjának köszönhető, amely nem engedi olyan hamar kiszáradni. Ideális körülmények között a kenyér 7 napot bír ki. A többi péksütemény kb. 3 napig őrzi meg frissességét. 

A pékek is ajánlják a kenyértartó

A szakemberek véleménye egyezik abban, hogy a kenyér, kifli és bármilyen más egyéb péksütemény tárolásának legideálisabb módja a kenyértartó használata. Ez a konyhai tároló egy háztatásból sem hiányozhat! A boltok polcain több tucatnyi típussal találkozhatnak. A modern kenyértartók általában fából, rozsdamentes acélból vagy műanyagból készülnek. Fontos, hogy esztétikai funkciójukat is betöltsék, hiszen nagyon szépen kiegészíthetik a konyha dekorációját. Vásároljanak megbízható gyártótól vagy nézzenek utána az adott termék értékelésének! Csak a legjobb kenyértartók tartják frissen a péksüteményeket!

Katalógusunkból ajánljuk

A Tupperware kenyértartó hosszan frissen tartja a péksüteményeket

Amennyiben egy Tupperware kenyértartó vásárlását fontolgatják, akkor a vásárlók véleménye csak megerősíeni fogja döntésüket! Ez a népszerű gyártó olyan műanyag kenyértartót kínál, amely elvevzeti a felesleges nedvességet, de a kiszáradást is meggátolja! A Tupperware kenyértartók ára magasabb, mint az átlagos gyártók álltal forgalmazott termékeké, de a nem kidobott élelmiszer árán ez a befektetés idővel megtérül. 

Cseh minőség és tradíció - Tescoma

A Tescoma már évek óta egy nagyon népszerű konyhai segédeszközöket árusító cég. A Tescoma minőségi kenyértartói két méretben érhetőek el. Gyártásukhoz ellenálló műanyagot használnak. A neutrális fehér szín miatt, mindegyik konyhába illenek. Ez a termék nagyon praktikus és napokon át ropogósan tartja a kenyeret. 

A péksütemények nem megfelelő tárolása

A legtöbben abban a zacskóban tároljuk a kenyeret, amiben megvásároltuk. Ez egy nagyon kényelmes, de nem ideális módszer. A zacskóban a péksütemények már pár óra elteltével gumis állagúvá válnak! Ez annak köszönhető, hogy nem tudnak szellőzni. A kenyérből vagy kifliből kicsapódó nedvesség nem tud távozni. Ennek következtében a ropogosság már pár óra után eltűnik és pár nap elteltével a nedvesség miatt a penész is megjelenik! Az ilyen kenyeret már prézlinek sem lehet használni, tehát kidobásra van ítélve. 

A kenyér tárolása műanyag zacskóban

Sok háztartásban a hűtőben tárolják a kenyeret. Ezzel az a probléma, hogy a hideg hamar kiszárítja a péksüteményeket. Minél vékonyabb a péksütemény héja, annál gyorsabban kiszárad. A kenyér tehát tovább bírja, mint a zsemlék vagy a kiflik. Biztosan hallottak már arról, hogy a kenyér szagok semlegesítésére is használható. Amennyiben sokáig tárolják a hűtőszekrényben, akkor magába szívja a kellemetlen szagokat és elveszíti ízletességét!

Nagyi tippje

Nagymamáink ugyan még nem ismerték a kenyértatót, de idővel rájöttek, hogyan tárolhatóak úgy a péksütemények, hogy hosszú idő után is finomak legyenek. Hiszen nem szabad pazarolni! A kenyeret pamutvászon rongyba csavarták, ami elnyeli a nedvességet és meggátolja a kiszáradást. Ezzel a módszerrel a kenyér hosszú napokon át friss maradt. A kenyértartót ugyan nem helyettesíti, de vészehelyzetekben jól használható! A pamutvászon kenyérzsákot akár a kenyértartóba is rakhatják, hogy fokozzák a védelmet. 

Kedvelt kenyértartók fából, acélból és rozsdamentes acélból

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 03.05.2021
A cikk értékelése:
(89.4%)

További cikkek a kategóriában:

A tejüveg nem csak az ajtóba való. Tudják, hogyan kell tisztítani? A tejüveg nem csak az ajtóba való. Tudják, hogyan kell tisztítani?

Nagyon gyakori a háztartásokban és irodákban. Szebbé teszi a belteret és egy csipet eleganciát és luxust csempész otthonainkba. A tisztítása egyáltalán nem bonyolult! Mai cikkünkben...

Üvegház üvegből vagy Lexanból (polikarbonát)? Melyik a legjobb és milyen az ára? Üvegház üvegből vagy Lexanból (polikarbonát)? Melyik a legjobb és milyen az ára?

A legjobb wok serpenyők? Az értékelések a Tefalt, a Tescomát és a Delimanót dicsérikA legjobb wok serpenyők? Az értékelések a Tefalt, a Tescomát és a Delimanót dicsérik

Megkedvelték az ázsiai ételeket? A megfelelő alapanyagok mellett az is fontos, hogy miben készítik el az ételt! Mire jó a wok serpenyő? Miben különbözik a többi serpenyőtől és mire kell...