Hogyan szabaduljunk meg a galamboktól a háztetőn és az erkélyen?

A galambok azon madarak közé tartoznak, melyek leggyakrabban a városban fordulnak elő. Első ránézésre ártalmatlannak tűnnek, de valójában rengeteg betegséget terjesztenek, melyek az embereket is megfertőzhetik. Ebből kifolyólag károsnak szoktuk őket titulálni. 

Galambok a háztetőn

A legnagyobb problémát azzal csinálják, hogy letelepednek a háztetőkön és az erkélyeken, ahol piszkot hagynak maguk után, amelyet szinte lehetetlen eltávolítani, hiszen a galambok mindig visszajárnak.  

Amennyiben már megpróbálták elűzni a galambokat öreg CD-k vagy alufólia segítségével, akkor valószínűleg rájöttek, hogy ez egy sikertelen módszer (legalábbis nekünk nem vált be). A galambriasztó nem éppen a legjobb befektetés. Hogyan szabadulhatunk hát meg tőlük? Mi működik és mit nem érdemes megvásárolni? Olvassák tovább cikkünket és minden kérdésre választ kapnak! 

 

Szabaduljanak meg tőlük véglegesen 

1. Madártüske

Ablakpárkányra vagy erkélyre is fel lehet szerelni (amennyiben fel tudják máshová is fogatni, mindenképpen tegyék fel több helyre). Ezek néhány centiméteres tüskék, amelyeknek köszönhetően a galambok nem tudnak leszállni. Ez egy nagyon hatékony módszer. 

Madártüske galambok ellen

2. Madárháló

A madárháló meggátolja, hogy a galambok bejussanak az erkélyre. Két lehetőség közül választhatnak - egy háló, amelyet össze lehet húzni, vagy egy olyan háló, amelyet stabilan kell rögzíteni. Ennek az olcsóbb megoldásnak van egy hátránya, mégpedig, hogy fennakadhat benne a galamb. Egy madárháló felszerelése azonban biztos siker, nagyon hatásos, tehát megéri megvásárolni! 

3. Madárriasztó spray 

Ez egy nagyon hatékony készítmény, amely elriasztja a galambokat, ráadásul az egészségükben sem tesz kárt. Általában spray formában lehet megvásárolni, amellyel a galambok által kedvelt helyet kell befújni. 

4. Elektromos madárriasztó 

Ezt a berendezést általában a tető vagy az ereszcsatorna szélére szokták felhelyezni. Impulzusokat bocsát ki, amelyek zavarják a galambokat attól a pillanattól kezdve, hogy leszállnak a tetőre. 

5. Ragadozómadár makett - holló a madarak elijesztésére 

Egy másik lehetőség, hogy varjú vagy holló makettet helyezünk el az erkélyen vagy ott, ahol a galambok fel szoktak bukkanni. Ez ezért hatásos, mert a varjak néha ellopják a galambok tojásait és néha még a felnőtt egyedeket is legyőzik. Egy idő után érdemes áthelyezni és áttörölni a varjút. Egy bizonyos idő elteltével azonban a galambok már nem fognak bedőlni ennek a cselnek, hiszen nem ennyire buták...

Ragadozómadár makett - holló a madarak elűzésére

6. Madárriasztó

A ragadozók hangjára emlékeztető hangok elriasztják a galambokat. Természetükből adódóan tartanak a ragadozómadaraktól, ezért a rgadozómadarak hangját nem tudják elviselni. Az ilyen riasztók ára 12 ezer forinttól kezdődik. Azzal számoljanak, hogy ezek a hangok az embereket is zavarhatják. 

7. Professzionális deratizáció

Nagyon gyors megoldást jelent, ha professzionális segítséget kér, hiszen ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy elűzzék a galambokat. Ez a legdrágább megoldás.
A profik viszont olyan megoldásokat is ismernek, melyeket egy átlagos ember nem - pl. ezt a riasztót egy átlagos ember nem tudja beszerezni, holott nem csak a galambok, de más madarak ellen is hatásos. 

Méreg galambok ellen

Amennyiben lehetséges, kerüljék el ezt a megoldást! Még ha sok ember nem is szereti őket, de valakik még foglalkoznak a nevelésükkel és igazán kedveli őket. Attól, hogy megmérgezik őket, még nem biztos, hogy nem fognak más galambok az erkélyre szállni. Még az is lehet, hogy később még többen lesznek. Válasszanak inkább egy hatékony módszert az elűzésükre! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 15.09.2019
A cikk értékelése:
(85.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról? Hogyan távolítsuk el a pillanatragasztót bőrről, bútorról vagy textíliáról?

A pillanatragasztót akár forradalmi találmánynak is nevezhetjük, amely azonban kárt is okozhat. Leggyakrabban az összetapadt ujjak és a tárgyakon megjelenő csúnya foltok okoznak...

Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?Hogyan tároljuk a zöldségeket és a gyümölcsöket?

Amennyiben idén több termésük lett, mint amire számítottak, ezért el szeretnék rakni a megmaradt zöldségeket és gyümölcsöket télre, úgy, hogy ne keletkezzen bennük nagy kár, akkor ez a...

Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb? Homokszűrő vagy papírszűrő a medencébe? Melyik a jobb?

Amennyiben szeretnének egy medencét, akkor egy megbízható szűrőrendszert is kell hozzá vásárolniuk, amely segít azt tisztán tartani. A homokszűrő vagy a papírszűrő a jobb?